Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Ağustos 2019 Salı

Sinema: Kaptan Amerika: Kış Askeri - Captain America: The Winter Soldier - Yıllar Sonra Buzun İçinden Çıkarılan Kaptan Amerika'nın Macerası Devam Ediyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Kaptan Amerika Kış Askeri - Captain America The Winter Soldier

Oyuncular; Chris Evans, Scarlett Johansson, Anthony Mackie
Yönetmen; Anthony Russo, Joe Russo
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Yıllar sonra donmuş bir şekilde buzun içinden çıkarılan Kaptan Amerika, SHIELD örgütüne mensup bir yüzbaşı olarak görev yaparken, bu örgütün aslında yıllar öncesinde bittiğini düşündüğü Hydra örgütüne çalıştığını anlayacak ve düzenlerini bozmaya çalışacaktır. Film, Kaptan Amerika, Falcon ve Romanoff'un birlikte Hydra'yı yok etmeye çalışmalarını konu almaktadır. 

Özeti; Kaptan Amerika donmuş bir buzun içinden çıktıktan sonra bu yeni zamandaki hayatına ayak uydurmaya çalışmaktadır.





Ve bu sırada kendisini SHIELD örgütü karşılamış ve artık onlar için çalışan bir yüzbaşı olmuştur.

Bu örgütün içinde kanatları ile uçan Falcon ve usta bir casus olan Romanoff'da vardır. Ve SHIELD örgütünün başkanlarından biride Nick Fury'dir. Kaptan Amerika ve Romanoff'un birlikte bir gemiyi teröristlerden kurtarmaya çalışırken geminin bilgisayar sistemindeki bilgileri Romanoff'un sabit diske kaydetmesi ile Hydra'nın SHIELD örgütünün içinde olduğu ortaya çıkacaktır. Bu bilgiyi edinen Nick Fury'i, Kış Askeri olarak adlandırılan ve Hydra tarafından zamanında buzun içinde bulunmuş ve sonrasında metal bir kol ekleyerek yeniden yarattıkları suikastçı öldürecektir. 

Kış Askeri aynı zamanda Kaptan Amerika'nın yıllar öncesinde trende iken elini tutamadığı ve aşağıya düşmesine seyirci kaldığı çocukluk arkadaşıdır. Hydra, bu süre zarfında O'nu buzların içinde bulmuştur ve dönüştürerek kendileri için suikastçı bir asker yapmışlardır. Nick Fury'nin ölümünden sonra SHIELD'in yönetimindeki Hydra örgütü, Kaptan Amerika'yı da tehdit olarak görecek ve O'nu öldürmeye çalışacaklardır.






Saldırıdan kaçan Kaptan Amerika, sonrasında Romanoff ile buluşacak ve birlikte SHIELD örgütünü aslında Hydra'nın yönettiğini anlayacaklardır.

Bunu anladıktan sonra kendilerine Falcon'da katılacak ve üçü birlikte SHIELD'ın merkezine gidip bir yöneticiyi kaçırıp planlarını öğreneceklerdir.

Ancak bu sırada peşlerinde olan Kış Askeri ve Hydra askerleri tarafından yakalanacaklar ve bu yakalanma sonrasında onları aslında ölmediğini öğrenecekleri Nick Fury kurtaracaktır. Ardından hep birlikte bir plan yaparlar ve SHIELD'ın bütün çalışanlarını bu konuda aydınlatıp direniş gösterecekler, planlarını bozacaklardır. 

Ancak SHIELD çalışanlarının bir çoğu bundan habersizdir ve içeride bunun öğrenilmesinden sonra yaşanan kaosun ardından Kaptan Amerika ve çocukluk arkadaşı olan Kış Askeri, zorlu bir mücadeleye girecek, Kaptan Amerika arkadaşına kendisini hatırlatmaya çalışacak, bu sırada Romanoff ve Nick Fury, Hydra'nın yöneticilerini tutsak alacak ve sonunda bütün Hydra'lılar ölecek ve planları uygulamaya geçmeden yok olacaktır. Böylelikle film son bulur.

Kaptan Amerika film serisinin ikincisi olan bu filmde aksiyon her zamanki gibi çok fazladır. Aksiyon filmleri sevenlerin heyecanla izleyebileceği Marvel yapımı macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.