Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Ağustos 2019 Salı

Sinema: Korku Seansı 2 - The Conjuring 2 - Valek İsmindeki İnsan Ruhu Olmayan Musallat Bir Varlığın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Korku Seansı 2 - The Conjuring 2

Oyuncular; Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O'Connor
Yönetmen; James Wan
Tür; Biyografi, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, dünyaca ünlü Parapsikoloji araştırmacıları olan Ed ve Lorraine Warren çiftinin, Valek isminde insan ruhu olmayan ve dört çocuklu bir aileye musallat olmuş bir iblisle yaşanan mücadelelerini konu almaktadır.

Özeti; Film, Ed ve Lorraine Warren çiftinin bir seansı ile başlamaktadır. Bu seansta katilin yerine geçen Lorraine, öldürdüğü insanları bizzat görür ve ona göre açıklamaları yapar. Sonrasında Lorraine'nin artık bu işleri bırakmak istemektedir ve bu konuda Ed'e baskı yapmaktadır. Ama Ed, insanlara yardım etmeleri gerektiğine inanmaktadır ancak Lorraine'nin derdi Ed'in hayatıdır. O'nun bu işlerle uğraşırken ölmesinden korkmaktadır. Bu sıralarda Ed, bir rüyasında ürkütücü bir yüzü olan rahibeyi görecektir.








Ve Ed, rüyasında gördüğü rahibenin bir resmini yaptıktan sonra rahibenin vücut bulmuş haliyle evinde gören Lorraine, O'nun ne istediğini, neden burada olduğunu, nasıl bir varlık olduğunu anlamaya çalışacak ve bu varlık O'na Ed'i öldürmek istediğini söyleyecektir.

Bu olaylar yaşandıktan sonra İngiltere'de bir aileye musallat olmuş bir varlığın haberini alırlar ve bu aileye yardım etmek için İngiltere'ye giderler.

Dört çocuklu bu ailenin kendilerinden önceki evin sahibinin ruhunun musallat olduğu düşünülen evlerinde, eşyalar kendiliğinden hareket etmekte, evin küçük çocukları sürekli rahatsız edilmekte, çocuklar evde görüntüler, sesler ve varlıklar görmekte ve bu olaylara annesi de şahit olduktan sonra kiliseden yardım almaya karar vermeleri üzerine, evlerine Ed ve Lorraine çifti gelecek ve yardım etmeye çalışacaklardır. Varlık, evin küçük kızı olan Janet'e musallat olmuştur ve yapılan seanslarda O'nun ağzından konuşmaktadır. Evin içinde sürekli bir şekilde aileye varlık tarafından saldırılar olmasına rağmen, mağdur olan aile, Ed ile Lorraine için gereken ispatı sağlayamayacak, varlık Ed ile Lorraine'yi kandıracaktır.








Tam bu işten vazgeçmişlerken Ed, ses kayıtlarını yeniden dinledikten sonra ve bu sırada Lorraine'de bir görü gördükten sonra, olayların gerçek yüzünü anlayacaklardır ve yeniden aileye yardım etmek için evlerinde gideceklerdir.

Aslında Janet'a musallat olan varlık, evin eski sahibi olan adamın ruhu değil, O adamın ruhunu aracı olarak kullanan ve bu şekilde kendini gizleyen insan ruhu olmayan bir iblistir. Bu iblis ise çeşitli görüntülere girebilmekte ve aynı zamanda Lorreine'nin evlerinde gördüğü ve Ed'in rüyasında gördüğü rahibe kılığındaki kadındır. Lorreine, kendi evinde O'nunla iletişime geçtiği sırada bu varlığın isminin Valek olduğunu öğrenmiştir ve varlığın isminin bilinmesi, O'na karşı güçlü olmalarını sağlayacaktır. Bu gücü kullanmak için geri dönen çift, Janet'in evin içine hapsedildiğini göreceklerdir. 

Janet'a yardım etmek için eve girmek isteyen Ed, içeride bu varlık ile mücadele edecek ve sonunda Lorraine'nin görü olarak gördüğü Ed'in bedeninden kazık geçerek ölmesi durumuna yakın bir ana gelecektir ve bu durumdan O'nu son anda varlığın ismini kullanarak yok eden Lorraine kurtaracaktır. Varlık yok edildikten sonra Janet'de kurtulacaktır. Varlığın yok edilmesinden sonra ev halkı rahatlayacak ve Ed'in bu varlıkla ilgili olan bir eşyasını kendi evlerindeki varlıklarla ilgili eşyaları topladıkları odaya koymasından sonra film son bulacaktır.

Gerçek bir hikayeye dayandığı söylenen film tam bir korku filmidir. Aniden çıkan korku efektleri, varlıkların korkunç görüntüleri ve sesleri, amacına ulaşmış bir korku filmi olduğunu göstermektedir. Birinci bölümü de olan biyografik gizem, gerilim ve korku filmidir.