Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Ağustos 2019 Pazar

Sinema: Morgan - Yaşamı Anlamaya Çalışan İnsanımsı Sentetik Bir Varlığın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Morgan

Oyuncular; Kate Mara, Anya Taylor-Joy, Toby Jones
Yönetmen; Luke Scott
Tür; Dram, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, laboratuvar ortamında sentetik DNA yöntemi ile oluşturulan insanımsı, sentetik bir varlığın sorunlar çıkarmaya başlaması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Morgan isminde, sentetik DNA yöntemi ile laboratuvar ortamında bir varlık oluşturan bilim insanları, çok hızlı büyüyen ve gelişim gösteren, aynı zamanda normal insanlardan daha zeki ve geleceği görebilme özellikleri olan bu varlığı bir odaya kapatırlar. 5 yıl içinde yirmili yaşlarında bir insan gibi görünen Morgan, bu odaya kapatılma sonrasında duyguları ve anlayışı değişecek, kendisi ile terapi yapan bir doktoru gözünden bıçaklayarak yaralayacaktır.





Bu laboratuvarı yöneten şirketten, bu olayı araştırması ve Morgan hakkında detaylı bir rapor hazırlaması için Lee Weathers isminde bir uzman gönderirler.

Lee, laboratuvara gelince yaşanan olaylar hakkında bilgiler toplayacak ve Morgan'nın şirket tarafından bir psikolojik teste girmesini sağlayacak, bunun üzerine kendisi ile görüşmeye ve Morgan'ın psikolojik olarak analizini çıkarmaya çalışan doktoru, soruları ile Morgan'ı baskı altına alması nedeni ile Morgan, öldürecektir.

Doktor'un ölümünden sonra Morgan'ın tehlikeli olduğuna karar veren Lee ve diğer bilim insanları, O'nu uyutmaya, sonrasında hayatına son vermeye karar verirler. Doktora saldırdığı sırada Morgan'ı uyuşturucu ile uyutmuşlardır ve kendine geldiğinde, kendisini sedyeye bağlanmış olarak gören Morgan'ı yeniden uyutacaklar ve Morgan'ı öldürmesini istedikleri doktorlar bunu yapamayacaklardır. Doktorlar, Morgan ile yıllardır süre gelen ilişkileri nedeni ile O'nu dışarı kaçırmayı planlarken, Morgan kendine gelecek ve laboratuvardaki herkesi sıra ile öldürmeye başlayacaktır. Gelişimi sırasında Amy ismindeki kendisi ile ilgilenen laboratuvardaki çalışan bir kadının, O'na bir gölden bahsetmesi ve bu göle götüreceğini söylenmesi üzerine, Amy'ı yanına alıp göle gitmek üzere kaçan Morgan'ın peşinden Lee gidecek ve onları ormanda bulacaktır.









Morgan ile Lee'nin ormanda yaşadıkları kavga sonucunda Lee'nin öldüğünü sanan Morgan, sonrasında arkasında beliren Lee tarafından suda boğularak öldürülecektir. Ardından Lee, Amy ve diğer laboratuvar çalışanı olan Skip'i de öldürecek ve şirkete geri dönecektir. Bu olaylardan sonra şirket yönetenlerinin konuşmalarından anlaşılacak ki, Lee'de aslında Morgan gibi üretilmiş bir laboratuvar varlığıdır ve şirket Morgan'ın duygusal tepkileri ile ilgilenmeye ve bunu geliştirmeye çalışacaktır. Lee'nin de bir sentetik varlık olduğu anlaşıldıktan sonra film son bulur.

Sakin bir atmosferde başlayan film, sonralarında gerilim ve aksiyon içeren sahneleri ile devam etmektedir. Üretildikten sonra yaşamı anlamaya çalışan sentetik bir varlığın hikayesinin konu edildiği dram, gerilim ve bilim kurgu filmidir.