Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Aralık 2022 Perşembe

Zihinsel ve Bedensel ve Yaşamsal Bir Çok Özellikte Sorunlar Ortaya Çıkaran Olumsuz Eylem, Şiddet ve Öfke

Zihinsel ve Bedensel ve Yaşamsal Bir Çok Özellikte Sorunlar Ortaya Çıkaran Olumsuz Eylem, Şiddet ve Öfke

İki türlü şiddet kavramı yaşatılmaktadır ve bunlardan biri davranışsal ve yaşamsal özellikleri bozucu olan şiddetli uygulamalardır, diğeri bir oluşumun yapısındaki verimliliği ve çok etkileme özelliğini arttırmakla ilgili olan şiddettir. Daha şiddetli yapmak demek, onun çok daha etkili bir şekilde çalışması anlamını ortaya çıkarmaktadır. Bu yasak bilgisi davranışsal ve yaşamsal özellikleri bozucu olan şiddetten bahsetmektedir. 

Şiddet, sarsıntılar, şoklar, ilgili olan alanda bozulmaların sağlanmasına yol açması şeklinde gösterilen ve zarar verici özelliği ile yapılanmış hareketler, uygulamalardır. Öfke de şiddetin bir reaksiyon şeklinde dışa vurum halidir. Öfkelenildiği zaman genellikle yanlış şeyler yapılır. Öfke, gerçekleri görmeyi engeller. Öfke içinde iken yapısal hal, bir reaksiyon hali içinde bulunarak ve bunun içine heyecanlar ve moralsizliğinde eklenmesi ile hakikati bulmak konusunda çaresizlik yaratır. Bu yüzden öfkeye neden olan durumlarda gözlenerek bütün oluşumların yapısından uygulanması yasaklanır. Ve bu iki olumsuz eylemin bir sonucu olarak kavga etmekte yasaklanacak bir olumsuz eylemdir. Kavgadan uzak durularak barışların yolu aranmalıdır.

Sevgi Yasakları: Şiddet ve Eğilimi Nedir?, Öfke ve Kavga Etmek Nedir?, Neden Öfkeli Olunur?, Neden Kavga Edilir?, Şiddet Eğilimi, Öfke ve Kavga Etmenin Zararları, Şiddet, Öfke ve Kavganın Felsefi Tanımı