Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Aralık 2022 Çarşamba

Yalanların ve Haksızlıkların Eyleme Geçirilmiş Durumu, Dedikodu ve İftira

Yalanların ve Haksızlıkların Eyleme Geçirilmiş Durumu, Dedikodu ve İftira

Dedikodu, bir varlığın başka bir varlık yada alan hakkında gerçek yada izni olmayan konularla ilgili konuşması ve bunu yaşatması durumudur. İftira ise hiç suçu olmadığı halde suçu başkasının üzerine atma eylemidir ve ikisi de kesinlikle yasaklanması gereken özelliklerdedir.

Dedikodu, içeriğinde yalanların bulunmasının normal olduğu bir kavram olma hali gibi birde, konunun muhattabı duysa bu konuyu, konuştuklarından rahatsız olacağı şekilde bir durumu yaşatan olumsuz eylemdir. Yani beni mesela diyelim, bir yerlerde benim için özel olan konuların kişiler arasında sanki kendi özel konuları gibi rahatça konuşmaları rahatsız edebilir, çünkü yaşamda bazı olaylar, durumlar, özellikler varlıkların kendilerine özel olacak şekilde yapılanmışlardır ve bu durumun başkalarının sohbet konusu olması hem gereksizdir, hemde konunun muhattabını rahatsız edebilir, nitekim özel olması o konuyu kendisinin sadece bilmesi, yaşaması, konuşması, görmesi gibi bir çok özelliği bulundurur kendisinde ve özel olmasının ayrıcalıklarıdır bunlar ve bu gibi özel durumlar yaşamı aslında renklendiren, varlıkların kendilerine ait şeylerin olması ve bunu kendileri dilediği gibi yaşaması özgürlükleri bakımından oldukça olumlu varlıksal özelliklerdir.

Sevgi Yasakları: Dedikodu Nedir?, Arkadan Konuşup Yüzüne Karşı Konuşamamak Ne Demektir?, İftira Nedir?, Dedikodu ve İftiranın Zararları, Dedikodu ve İftiranın Felsefi Tanımı