Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Aralık 2022 Çarşamba

Israrcılığın ve Vazgeçilmeyen İsteklerin Yerine Göre Olumsuz Olabilme Özelliklerinde Olan Eylemi, İnatlaşmalar

Israrcılığın ve Vazgeçilmeyen İsteklerin Yerine Göre Olumsuz Olabilme Özelliklerinde Olan Eylemi, İnatlaşmalar

İnat, bir konuda körü körüne ısrar etme durumdur ve kendince bildiği şeyler yüzünden inat ederek o istediği şeyin olmasını isteme halidir. İnat bu anlamı ile ikiye ayrılır. Negatif ve pozitifler. Negatif olanları, zarar verici sonuçları olacak olan, yaşam halinin yapısına ters, içeriğinde faydalı bir durumun söz konusu olmadığı ve sonrasında da hiç birşeyin elde edilememesi durumunun yaşandığı, üzücülükle sonuçlanacak olan, gereksiz yere yapılması gibi sebep sonuçlara dayalı bilgilerle anlamsızlığı onaylanmış bütün ısrarlı istekler, yani inatlaşmalar, negatif inatlaşmalardır. Bunlar varlıklara sadece zarar verir, aynı zamanda olayın diğer tarafındaki oluşum ve varlığı rahatsız eder.  

Bunun dışında birde pozitif inat vardır oda faydalı bir çalışmayı bitirmek üzere kendisinde inatlaşma oluşturarak, körü körüne bir bitirme haline kendisini adayarak yaşanan inatlaşmalardır ve bu durum varlığın kendisine kalmış bir seçenek olarak yaşanır. Bu inat sonucunda elde edeceği başarı vardır ve bu inat kısa zamanda elde etmesini sağlar ancak kısa zamanda yapılan işlerin zorluğu ile mücadele etmek zorunda kalır. Faydalı olan konuların kesinliği söz konusu olduktan sonra o konu ile ilgili inat yaparak faydasını yaşatmak isteği normal olarak algılanır ancak bu durumda yine kesinlikle kazanması için gözlemlere tabi tutulur.

Sevgi Yasakları: İnat Nedir?, Pozitif İnat Nedir?, Negatif İnat Nedir?, Pozitif İnadın Yararları, Negatif İnadın Zararları, İnatlaşmaların Felsefi Tanımı