Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Aralık 2022 Çarşamba

İlişkilere ve Toplumsal Birlikteliklere Zarar Veren Olumsuz Eylem, Kabalık

İlişkilere ve Toplumsal Birlikteliklere Zarar Veren Olumsuz Eylem, Kabalık

Kaba davranmak, kibar olmanın zıt anlamlısı olarak yerini alır. Çevresindekileri umursamadan onların rahatsız olacağını hiç düşünmeden, kendince rahat davranarak onları rahatsız etmek ve birde bunu fark ettikten sonrada özür dilememek gibi örneklerde anlatılan davranış biçiminin adı kaba davranmaktır. Kırıcı sözler kullanmak kaba davranmaktır. Rahatsız edici her hareket kaba davranmaktır. Karşıdaki varlığa kabaca ve kırıcı gelecek olan hareketlerde bilerek ve isteyerek, farkında olarak bulunmak yasaktır.

Kaba davranmak, kibar olmanın tersi olarak yaşadığımız zaman ve gelişim seviyesine göre bilinen bir olumsuz eylemdir ve medeni şekilde iletişim hali olarak kibarca davranışlar bulunmaktadır ve bu kibarlık hali, artık böyle bir zamanda bir çok yayında, sanatta, alanda kullanılmaktadır ve kibar olmak ve kaba olmak kavramları açık ve seçik bir şekilde bilinmektedir. Bir kişi karşısındakine kaba davranmak halinde bulunduğu zaman karşısındaki kişi bundan rahatsız olur, O'nun bu rahatsızlığı kabalığı açığa çıkaran bir durum olur.

Sevgi Yasakları: Kaba Davranmak Nedir?, Kırıcı Olmak Nedir?, Kaba Davranışın ve Kırıcı Davranışların Zararları, Kaba Davranışın ve Kırıcı Davranışların Felsefi Tanımı