Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Aralık 2022 Çarşamba

Yapıcı ve Pozitif Düşünmeyi Yok Eden Olumsuz Eylemler, Karamsarlık ve Kötümserlik

Yapıcı ve Pozitif Düşünmeyi Yok Eden Olumsuz Eylemler, Karamsarlık ve Kötümserlik

Karamsarlık, kötümserlik bir olay, durum yada konu ile ilgili olarak yapıcı ve pozitif düşünmenin ve bu şekilde çareler aramanın dışında, olumsuzlukları vaat eden ve çağrıştıran düşünceler ve tahminler ve olasılıklardan bahsederek, bu şekilde olumsuzlukların olacağı endişesi ile olayları yorumlama, davranma ve algılama şeklidir, anlayışıdır. Olay o an kötü bile yaşanıyor olsa da, yine de pozitif bir bakış açısı ile incelenmelidir, nitekim bu şekilde daha net gerçekler görülebilir.

Karamsarlık ve kötümserlik bakış açısının içeriği zaten çözüm odaklı olmaktan uzak olan özelliklerde bilgiler ve anlayışları içermektedir. Kötümser bakış açısı hep olumsuzluğun olacağı yönünde bir düşünme haline varlığı teşvik eder ve bu şekilde düşünme şekli, varlığı zaman geçtikçe olumsuz etkiler, hayatında kötü şeylerin olacağına dair endişeleri, farkına vararak ortaya çıkarması gereken iyimser olay ve düşünceleri bulmasına engel olur, çok belirgin şekilde başarısızlıkların temel sebeplerinden biridir kötümserlik ve karamsarlık. Hiç bir başarı, başarılamayacağına dair olan inanç ile başarılı olmamıştır. Hepsinin içeriğinde başarılacağına dair iyimser bir inanç vardır ve bu şekilde başarı ortaya çıkarılmıştır. 

Sevgi Yasakları: Karamsarlık ve Kötümserlik Nedir?, Karamsar ve Kötümser Olmanın Zararları?, Karamsarlığın ve Kötümserliğin Felsefi Tanımı