Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Temmuz 2022 Salı

Bir Anekdot: Filmlerden Pozitif Edinimler ve Dersler Çıkarmak, Sinema İzleyicisi

Bir Anekdot: Filmlerden Pozitif Edinimler ve Dersler Çıkarmak, Sinema İzleyicisi

Günümüzde sinema kendi içeriğini de oldukça genişletmiştir. Dram, bilim kurgu, fantastik, gerilim, korku, macera, aksiyon, suç, polisiye, psikoloji v.b. bir çok alanda içerikleriyle insanlığa hizmet eder hale gelmiştir. Her filmden mutlaka alınması gereken bazı dersler ve bilgi ve tecrübeler bulunur. 

Örnek olarak gerilim ve korku filmlerinin asıl amacı, izleyenleri korkutmak değil, izledikleri filmlerin içeriğindeki olaylara benzer şeyler başlarına geldiğinde, bu gibi durumlarda nasıl tepkiler verilmesi gerektiğine dair, neler yapılması gerektiğine dair, cesurca davranarak çözümler bulunmasına dair edinimler, tecrübeler katmaktır. Suç ve Polisiye filmleri mesela, suçun oldukça fazla işlendiği Dünya'da yaşanan olayları izledikçe daha da temkinli ve bilgili olarak davranmamıza sebep olmaktadırlar. İnsanlar, bu yolla çok daha çabuk ve sağlam bir şekilde aydınlanabilmektedirler.

Bu ve benzeri bir çok film türü ve içerikleri kendi anlamlarınca oldukça fazla öğretici ve aydınlatıcı şekilde insanlığa fayda sağlamaktadırlar. Hiç bir filme kötü diyemeyiz,( özellikle bunun için yapılmadıysa ) her filmin içinden alınması gereken pozitif dersleri ve bilgileri görebilmeliyiz. Filmlerde yaşanan negatif olaylar ve durumları örnek almak şeklinde değil, arkasındaki pozitif dersi vermesi ile ilgili olarak değerlendirmeliyiz.