Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

3 Temmuz 2022 Pazar

Bir Anekdot: Dünya Yaşam Alanı Sistemindeki Obsedör Düşünsel Alanlar...

Bir Anekdot: Dünya Yaşam Alanı Sistemindeki Obsedör Düşünsel Alanlar...

Her şeyden önce insanların hiç farkında olmadığı ancak kesinlikle gerçek olan bir düşünsel alanlar kavramı, oluşumu vardır ve bu düşünsel alanların etkisinden çıkamayan insan, düşünsel alanların etkisi ile hakikati bile göremeyecek duruma getirilmiştir ve dünya yaşam alanı sisteminin en büyük obsedör kozlarıdır bu düşünsel alanlar.

Düşünsel alanlar öyledir ki, içeriğindeki bilgiyi varlıklarda inanç, davranış, algı, bilgi şeklinde tezahür ettirmektedirler ve varlık istese de bunun etkisinden çıkamamaktadır. Düşünsel alanın içeriğinde olmayan o doğru bilgi, o düşünsel alanın etkisinde olan varlığa bile ulaşamamaktadır. Varlığın içerisinde bulunduğu düşünsel alan, O'na hangi bilgilerin gelmesine izin veriyorsa varlık bu kadarını bilebilir duruma gelmektedir ve bu kadar uzun süre bizleri zorla cahil bırakanda, işte görünmeyen şekilde yozlaşmış felsefeler, aslı astarı olmayan ideolojiler ve bilgiler sayesinde ve birde arka tarafta obsedörlerin özellikle oluşturduğu düşünsel alanlardır.

Her felsefi, bilgisel çalışmaların bu şekilde bir düşünsel alanı oluşur ve bu düşünsel alan bilgisinin içeriğine göre yaşamı, varlığın kendisini, çevresini düzenler. Şimdi sizler, dinlerin ve benzer bir çok ideolojinin çok uzun zamandır hüküm sürdüğü alanlarda yaşamış varlıklar olarak bu düşünsel alanların içerisindeyken hakikati anlamanız ancak öncelikle bu düşünsel alanları bitirmekle mümkün olacaktır ve tüm bu yazıların, hakikatle ilgili felsefelerin diğer bir amacı da budur.