Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Ağustos 2019 Çarşamba

Sinema: John Carter: İki Dünya Arasında - Fantastik Bir Mars Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

John Carter, İki Dünya Arasında

Oyuncular; Ciaran Hinds, Taylor Kitsch, James Purefoy, Lynn Collins
Yönetmen; Andrew Stanton
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; John Carter isminde bir adam, bir altın madeni ararken Tern isminde ve üstün yetenekleri olan Mars gezegeni varlıklarından birinin madalyonu ile iletişim kurması sonucu, kendisini Mars'a ışınlanmış bir şekilde bulacaktır. Ve film, John Carter'ın bu şekilde gittiği Mars'da başına gelen olayları konu almaktadır.

Özeti; Film, John'nun yeğenine ölümü sonrasında bıraktığı mirasının içindeki günlüğü yeğeninin okuması ile başlamaktadır ve okuduğu şeyler John'nun anılarıdır. Yıllar önce John, altın madenleri arayan ve geçimini altın bulup satarak sağlayan, aynı zamanda başı da sürekli belaya giren bir maceraperesttir.






Son olarak kızıl derililer tarafından kovalanırken bir mağaraya altın bulduğunu sanarak girecek ve içeride Tern isimli bir varlık türüyle karşılaşacaktır.

Bu varlığın elinde bir madalyon vardır ve John'a saldırmak isterken kendisi ölecek, bu sırada Tern olan varlık Mars'a ışınlanmak için madalyonunu kullanmak isteyecek ve John'nun elinde olan madalyon, John'u Mars'a ışınlayacaktır. Gözlerini açtığında kendisini bambaşka bir gezegende bulan John, burada yer çekiminin çok daha az olmasından dolayı artık dünyadaki gibi yürüyememekte, bir adımı metrelerce uzağa zıplamasını sağlayacak şekilde değişmiş bulunmaktadır. 

Kısa bir zaman sonra bu duruma alışan John, sonrasında Tark isimli varlıklarla karşılaşacaktır. Bu varlıklar ise 4 eli, iki boynuzu olan ve yeşil renkli, çok uzun boylu varlıklardır. Onlarda John'un bulunduğu yere yumurtadan çıkmasını bekledikleri yavruları almaya gelmiştir ama bu sırada John'u görmüşlerdir. Bunun sonrasında John'u yakalayacaklar ve esir olarak kendi yaşam alanlarına götüreceklerdir. Burada zamanla Tark'larla anlaşmaya ve dost olmaya başlayan John, bu sırada Mars'daki bir savaşa tanık olacak ve bu savaşta ki bir halkın prensesini ölümden kurtaracaktır.




Sonrasında prenses Dejah ile dost olup, kendisinin buraya nasıl geldiğini anlamaya çalışacaklardır.

Araştırmaları sonucunda Mars'da olduğunu anlayan John, sonrasında Mars'da Helyum ve Zodanga isminde iki şehrin birbirlerini yok etmek pahasına savaştığını ve Zodanga'nın liderleri Tars'ın Dejah ile evlenmek karşılığında bu savaşı bitireceğini öğrenir. Ancak prenses Dejah, bunu istememektedir ve bu konuda John'dan yardım isteyecektir. 

John, bir adımla çok yüksek ve uzak  mesafelere zıplayabildiği için bir kahraman olarak görülmekte ve bu özelliğini kullanarak Helyum şehrini korumasını istemektedirler. Aynı zamanda Tark'ların da kendi aralarında sorunları olacaktır ve içlerinde ikiye bölünen gruplarla savaşlar başlayacak ve kimileri John'nun öldürülmesini isteyecek, bu yüzden peşine takılacaklardır. Birde bütün bu savaşın sorumlusu olan, kılık değiştirebilen ve Mars'ın toplumlarını birbirine düşüren, John'nun Mars'a gelmesine neden olan Tern'lerden Mars'da da vardır ve John, bu Tern ile de mücadele etmek zorunda kalacaktır.



John, bu sırada prenses Dejah'a aşık olacak, O'nu Tars ile evlenmekten kurtaracak ve savaşın bitmesini sağlayıp kendisi evlenecektir.

Sonrasında her şey bitti derken, peşinde olan Tern, ortaya çıkıp John'u yeniden dünyaya ışınlayacaktır ve John, madalyonu olmadan Mars'a geri dönemeyecektir. Bunun üzerine yıllarca dünyada Tern'leri arayan John, aynı zamanda bir Tern tarafından takip edildiğinden de şüphelendiği için O'na bir ölüm oyunu oynayacaktır. 

Bu ölüm oyununa, bu günlüğü okuyan yeğenini de dahil edecektir ve kendisinin cesedini, ölümünden sonra evinin bahçesinde özel olarak hazırlanmış, sadece içeriden açılabilen bir odaya alınmasını isteyecektir. Çünkü madalyon ile Mars'a gittiği zaman dünyadaki bedeni dünyada kalmaktadır ve kopyası olarak Mars'da başka bir bedenle yaşamaktadır. Bu yüzden dünyadaki bedeni ölürse Mars'da da ölecektir ve burada uyuya kalan bedenin korunması gerekmektedir. İşte bu odada bedenini koruduğunu ve kendisinin Mars'da olduğunu günlüğe yazan John, aslında ölmemiş ve kimyasallarla ölü gibi kendisini göstermiştir.




Ve yeğeninin bu odayı açmaya çalışması sonrasında, yeğenini takip eden ve John'u öldürme planı yapan Tern'de yeğeninin peşinden odaya gelecek ve bu sırada dışarıda bir yerde bu olayı takip eden John, ortaya çıkacak ve arkadan Tern'i öldürüp, yıllardır aradığı madalyonu Tern'den alacaktır.

Aslında madalyonu bulmamıştır ve Mars'a ikici kez gitmemiştir. Bu oyunu Tern'i kendisine getirip, madalyonu alabilmek için düzenlemiştir ve sonrasında odaya girerek, elindeki madalyonla sihirli sözleri söyleyerek tekrar Mars'a gidecek ve böylelikle film son bulacaktır.

İçerisinde bir çok fantastik karakterlerin olduğu, özellikle sevimliliği ile dikkati üzerine çeken Mars'lı köpeği izlemekten zevk alacağınız, sürükleyici bir konusu olan, aksiyon dolu macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.