Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ağustos 2019 Pazar

Sinema: Pearl Harbor - Bir Savaşın İçinde Yaşanan Aşkın Öyküsü... / Konusu, Özeti, Afişler

Pearl Harbor

Oyuncular; Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale
Yönetmen; Michael Bay
Tür; Tarih, Savaş, Romantik, Dram

Konusu; Film, 1941 yılında Japonların Pearl Harbor'da ki Amerikan Deniz Donanmasına saldırması üzerine yaşanan olayları ve bu sırada Amerikan Hava kuvvetlerinde görev yapan çok iyi iki dostun, aynı kıza aşık olması sonrasında kendilerini bu savaşın içinde bulmaları ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Rafe ve Danny, çocukluğundan bu yana uçak kullanmak isteyen iki çok yakın arkadaştır. Bu hayal ile büyüyen arkadaşlar, ileride Amerikan Hava Kuvvetlerinde uçak kullanacak ve ikisi de birbirinden başarılı pilotlar olacaklardır. Sonrasında başarıları yüzünden Rafe, o sırada Almanların Avrupa'da 2. Dünya savaşını başlatması üzerine İngilizlere yardımcı olmak için pilot olarak göreve çağırılacaktır.







Eğitim dışında bir savaşta pilot olmanın hayalini kuran Rafe, bu görevi hemen kabul eder ve sonrasında askeri sağlık bölümünde muayene olması gerekecektir.

Bu muayeneden geçerli puanları alabilirse göreve gidebilecektir ancak gözlerinde sorun olan Rafe, gelecekte sevgilisi olacak olan hemşire Evelyn sayesinde bu testi geçer ve pilot olmaya hak kazanır. Evelyn'nin bu yaptığından ve kendisinden etkilenen Rafe, sonrasında O'na çıkma teklif edecek ve aralarında çok büyük bir aşk başlamış olacaktır.

Rafe, Evelyn'e kendisini beklemesi ve döndükten sonra birlikte olacaklarını söyleyerek İngiltere'ye savaşa gidecektir. Aradan belirli bir zaman geçtikten sonra Rafe'in ölüm haberi gelecektir ve bu haberden sonra Evelyn ve Danny, çok üzülecektir. İkisi de aylarca kendine gelemeyecek ve sonrasında zamanın insanların yaralarına merhem olması sayesinde, bir araya gelen Evelyn ve Danny, birlikte olmaya başlayacaklardır. Danny, Evelyn'e aşık olmuştur ve kısa bir zaman sonra ise Rafe, birden bire karşılarına çıkacak, aslında ölüm haberinin gerçek olmadığını onlara gösterecektir.







Ancak Danny ve Evelyn, birlikte olmaya başlamışlardır çünkü Rafe'i ölü sanmaktaydılar. Bu durumun nasıl üstesinden geleceğini bilemeyen bu üç kişi, akabinde Pearl Harbor bölgesine Japonların saldırısı altında kalırlar.

Japonlar, gizlice okyanusu uçak gemileri ile aşarak gelmişlerdir ve yüzlerce uçak ile sabahın erken saatinde, Amerikan askerleri tamamen hazırlıksız bir konumdayken saldırmışlardır ve bütün Amerikan gemilerini bombalamışlardır. Sonucunda bir çok asker ölmüş, Pearl Harbor yerle bir olmuştur. Bu saldırının etkisi geçtikten sonra, Amerika hükumeti de acilen bir misilleme operasyonu yapacak ve bu operasyona Rafe ve Danny, ilk olarak dahil edilecektir. 

Dönüşlerinin belli olmadığı bir görevdir bu ve belirli sayıda uçakla giderek, Japonların silah fabrikalarını vuracaklardır ve dönüş için ya Çin topraklarına inerek kurtulacaklardır yada Japonların ellerinde esir olacaklardır. Bu görev için hazırlanan Rafe, Evelyn'nin Danny'den hamile olduğunu öğrenir ve bu hamilelik nedeniyle Evelyn, mecburen Danny ile birlikte olacağını söylemiştir. Artık Evelyn ile ilgili bir umudu kalmayan Rafe, Danny ile birlikte Japonları bombalayacaklar ve sonrasında Japon topraklarına düşeceklerdir.







Burada esir alınan Rafe ve diğer askerler mücadeleleri sonucunda kurtulacaklardır ancak Danny ölecektir ve sadece geri kalanlar Çin topraklarına ulaşacaklardır. Geri dönerken uçağın içinden indirilen Danny'nin tabutunu gören ve çok üzülen Evelyn, zaman geçtikten sonra artık çocuğunu Rafe ile büyüteceklerdir ve O'na Danny ismini vereceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Japonlar ile Amerikanlar arasında yaşanan tarihteki acı bir savaşı anlatan film, aynı zamanda oldukça duygusal ve dram yüklü sahnelere sahiptir. Aksiyon dolu savaş görüntülerinin olduğu ve savaşın içinde romantik bir aşk hikayesinin konu edildiği tarihi savaş ve romantik dram filmidir.