Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ağustos 2019 Pazar

Duygusal - Romantik - Dram Filmleri Listesi

Yapay Zeka, Artificial Intelligence, A.I.

Oyuncular; Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O'Connor
Yönetmen; Steven Spielberg

Özeti; Film teknolojinin gelişmesi ile yapay zekaya sahip robotlar üreten toplumun, bu yapay zekaya sahip robotlarla aralarında geçen olayları ve robotların içinden bir çocuğun kendini tanıma aşamalarını ve bu tanıma aşamasında başına gelen olayları konu almaktadır.


Özeti için Tıklayınız.



Rüzgarı Dizginleyen Çocuk, The Boy Who Harnessed the Wind

Oyuncular; Maxwell Simba, Chiwetel Ejiofor, Aïssa Maïga
Yönetmen; Chiwetel Ejiofor

Özeti; Film Afrika kıtasındaki Malavi ülkesinde çok zor yaşam şartları içerisinde bulunan insanların içinden bir çocuğun bu yaşam şartlarını kolaylaştırmak için yel değirmeni ile elektirik üretmesini ve bu sırada yaşanan zorlukları konu almaktadır.


Özeti için Tıklayınız.


Kasımda Aşk Başkadır, Sweet Nowember

Oyuncular; Keanu Reeves, Charlize Theron, Jason Isaacs
Yönetmen; Pat O'Connor

Özeti; Film de kendisini sorunlu insanların hayatlarını yoluna sokmaya adamış bir kadın vardır Sara, Sara bu insanlarla geçirdiği bir ay sonunda o insanları terk eder ve bu bir ay sonunda bu insanların hayata bakış açısı değişir ve sırada Kasım ayı vardır, Kasım ayı içinde Nelson denk gelmiştir.


Özeti için Tıklayınız.


Forrest Gump

Oyuncular; Tom Hanks, Gary Sinise, Robin Wright
Yönetmen; Robert Zemeckis

Özeti; Film Forrest isimli IQ'su düşük ama bu sebeple hayatı saf ve temiz duygularla algılayan bir insanın çocukluktan olgunluğa uzanan yaşamında başına gelen olayları anlatmaktadır. Bu yaşamı sırasında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle de tanışır. Forrest çocukluğundan bu yana başına gelen bütün olayları aşık olduğu kadın olan Jenny'e gitmek üzere olduğu bir otobüs durağı bankında anlatır, yanına gelen insanlara bıkmadan kendi hikayesini anlatacaktır.


Özeti İçin Tıklayınız.


Cennetimden Bakarken, The Lovely Bones

Oyuncular; Saoirse Ronan, Mark Wahlberg, Stanley Tucci
Yönetmen; Peter Jackson

Özeti; Film çocuk seri katili olan bir adamın 14 yaşında ki Susie'yi öldürmesinden sonra Susie'nin bir ara plan alanı, cennet ile dünya arasındaki bir alan, arasat alem gibi tanımlanabilecek bir ortamda kalıp, kendini öldüren katil ve ailesi ile ilgili bazı yarım kalmış olayları bu alandayken tamamlamasını konu almaktadır.


Özeti için Tıklayınız.


Hayalet, Ghost

Oyuncular; Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg
Yönetmen; Jerry Zucker

Özeti; 1990 yılında çekilmiş olan film, kendisini yılların eskitememesi nedeni ile arşivimizde bulunmasını istedik. Yıllarca tekrar tekrar defalarca izlediğimiz bu film genel olarak öldükten sonra insanların ruhlarının neler yaşadığını anlatmakta ve bir ölüm olayı sonucu dünya hayatı son bulan Sam'in, aşık olduğu kadın olan Molly ile aralarında geçen olayları konu almaktadır.


Özeti için Tıklayınız.

Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi

Oyuncular; Brad Pitt, Cate Blanchett, Julia Ormond
Yönetmen; David Fincher

Özeti; Hüzünlü bir masal tadında geçen bu film, 1900'lü yıllarda düğme işi yapan bir ailenin çok yaşlı olarak doğan ve gün geçtikçe gençleşerek hayatını sürdürecek olan Benjamin'in hayatını anlatmaktadır. Benjamin, normal de ölmeye yakın olan bir insanın hayatsal faktörlerinin bütün eksikliklerini, bozukluklarını yeni doğduğu zaman tanıyacaktır, 80'li yaşlarda bir insanın bedensel özellikleri ile doğan Benjamin her geçen yıl gençleşecek ve sonunda bir bebek haline geldiğinde bu seferde aklı seksenli yaşlarda olan bir insan olacaktır. Böyle tuhaf bir kaderi olan Benjamin'in bu yaşam mücadelesi sırasında başına gelenler anlatılmaktadır bu filmde.


Özeti için Tıklayınız.


Titanik, Titanic

Oyuncular; Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane
Yönetmen; James Cameron

Özeti; 1900'lü tarihlerde yaşanmış bir gemi kazasının canlandırıldığı, gerçek olaylardan esinlenilmiş film tam bir
baş yapıttır. 15 Nisan 1912 yılında Atlas Okyanusun da meydana gelen bu kaza sonucu yaşanan olayları konu almaktadır film. Ve gemi battıktan sonra, günümüz insanları tarafından geminin içinde Okyanusun Kalbi ismindeki elmas aranmaktadır. Batan geminin kalıntıları arasında aradıklarını bulamayan arama ekibi, Rose'un geminin battığı gün Jack'e yaptırdığı resmi bulur ve bu resim televizyonlar da yayınlandıktan sonra arama ekibini çok yaşlanmış bir şekilde Rose arar, sonrasın da arama ekibinin bulunduğu gemiye davet edilir, ve Rose burada Titanik'in battığı gece yaşanan olayları anlatmaya başlayacaktır, ve film Rose'un bu anlatımının üzerine sahnelenmeye başlar.


Özeti için Tıklayınız.


Piyanist, The Pianist

Oyuncular; Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox
Yönetmen; Roman Polanski

Özeti; Film 1939 yılıyla başlamaktadır, bu senelerdeki Polonya'nın Nazilerin işgali sırasında Yahudilere yapılan zulumleri konu almaktadır. Polonya’lı ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ın  anılarının anlatıldığı aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan filmde ünlü piyanistin ve ailesinin başına gelenler üzerinden Yahudi soykırımı anlatılmaktadır.


Özeti için tıklayınız.


Ayla

Oyuncular; İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol
Yönetmen; Can Ulkay

Özeti; Bu film Kore gazisi astsubay Süleyman Dilbirliği'nin gerçek hayat hikayesidir.

1950 haziran, 2. Dünya savaşından 5 yıl sonra Kuzey Kore ile Güney Kore arasında yaşanan savaşta, Güney Korelilere destek vermek için savaşa katılan Türk askerlerinin içinden bir astsubay savaş alanında, sonradan ismini Ayla koyacağı küçük bir kız bulacak ve O'na uzun bir süre babalık yapacaktır. İşte bu film, Süleyman Astsubay'ın Ayla ile aralarında geçen olayları konu almaktadır.


Özeti için tıklayınız.


Suyun Sesi, The Shape Of Water

Oyuncular; Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins
Yönetmen; Guillermo del Toro

Özeti; Film, Amerika kıyılarında bulunan ve zorla alıkoyulan, doğa üstü yetenekleri olan, insanımsı, amphibian bir su canlısının, getirildiği laboratuvardaki temizlikçi kız ile arasında yaşanan aşkı konu almaktadır.

Filmin anlatımına göre; '' Bu, sevgi ve kaybetmeye dair bir masal, ve tüm bunları yok etmek isteyen canavara...''


Özeti için tıklayınız.

Aşk Uğruna, Equals

Oyuncular; Kristen Stewart, Nicholas Hoult, Guy Pearce
Yönetmen; Drake Doremus

Özeti; Film, insanların duygularını bir hastalık olarak gösteren toplumun bulunduğu bir şehirde, Silas ve Nia ismindeki iki gencin, birbirlerine aşık olduktan sonra yaşadıkları olayları konu almaktadır.


Özeti için tıklayınız.



Danimarkalı Kız, The Danish Girl

Oyuncular; Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw
Yönetmen; Tom Hooper

Özeti; Film, Danimarka'da yaşayan Einar Wegener isimli Danimarka'lı bir kız ile evli olan bir erkeğin, yıllarca içinde bastırarak yaşadığı transeksüellik duygularının sonunda dışa vurmaya başlaması ile yaşanan olayları konu almaktadır.


Özeti için tıklayınız.


Kelebeğin Rüyası, Butterfly's Dream

Oyuncular; Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Yılmaz Erdoğan
Yönetmen; Yılmaz Erdoğan

Özeti; Film kayıp tüm şairlere adanmış şekilde 1941 yılında Zonguldak'ta yaşanan gerçek olaylardan uyarlanmıştır. 1941 yılının Zonguldak ilinde insanlar kömür ocaklarında çalışmak zorundadırlar ve toplumun büyük bir kısmı çok zor şartlarda bu maden ocaklarında çalışmaktadır. Muzaffer ve Rüştü iki yakın arkadaş olan şairlerdir ve Varlık dergisi isimli zamanının ünlü bir dergisinde şiirlerini yayınlatmaya çalışmaktadırlar. Aynı zamanda onlara her konuda yardımcı olan hem Edebiyat öğretmeni hemde şair olan Behçet hoca vardır. Ve filmin başrol oyuncularından biri olan Belçim Bilgin de belediye başkanının kızı olan Suzan rolündedir.


Özeti için tıklayınız.