Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Ağustos 2019 Çarşamba

Sinema: Aman Tanrım - Bruce Almighty - Tanrı'nın Görevini Üstlenen Bruce'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Aman Tanrım, Bruce Almighty

Oyuncular; Jim Carrey, Jennifer Aniston, Morgan Freeman
Yönetmen; Tom Shadyac
Tür; Fantastik Komedi

Konusu; Film, hayatında istediği şeylerin olmaması ve işlerinin hep ters gitmesi üzerine, gerçek Tanrı'yı bulan ve O'nunla görüşüp, belirli bir süre Tanrı'nın görevini üstlenen Bruce'in yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Bruce Nolan, bir haber kanalında çalışmakta ve önemsiz haberler sunmaktan bıkmış, işinden memnun olmayan, hayatın kendisine çok kötü davrandığına ve Tanrı'nın O'nu unuttuğuna inanan bir insandır. Son işe gittiği gün, bir röportaj sırasında kendi beklediği haber spikerliği görevini, sürekli rekabet içinde olduğu iş arkadaşı Evan'a verdiklerini görünce deliye döner ve ekran karşısında çok çılgınca hareketler yaparak, hiç söylenmemesi gereken şeyleri söyleyecek ve bu durum işten kovulmasına neden olacaktır.







Bunun üzerine evine gelecek, sevgilisi Grace ile de tartışacak, ardından evden çıkıp Tanrı'ya öfkelenirken kaza yapacak ve bu kazadan sonra kendisine bir mesaj göndermesini istediği Tanrı, Bruce'un çağrı cihazına 555 123 numarasıyla kendisini araması için mesaj gönderecektir.

Ancak Bruce, morali çok bozuk olduğu için aramayacak, hatta çağrı cihazını kıracak ve sonrasında yolda kırılmış şekilde gördüğü kendi çağrı cihazından, yeniden aynı numaradan çağrı geldiğini görecek ve bu numarayı arayacaktır.

Telefonda kendisine özel hitap eden tele sekreterin şaşkınlığı ile adresi alacak ve oraya gidecektir. Gittiği yerdeki binada biri temizlikçi, biri elektrikçi olarak farklı görünümlerde Tanrı'yı görecektir ve bu buluşma sonrasında Tanrı, kendisinin Tanrı olduğunu ispatlayacak ve Bruce ile bir anlaşma yapıp, kendi işini O'nun yapmasını isteyecektir.  Bu durumun gerçekliğine inanamayan Bruce, heyecanla gidecek ve yolda yaptıkları doğa üstü olaylar sonrasında, aslında yaşadıklarının gerçek olduğunu anlayacak ve olayları daha da açık bir şekilde ifade etmek için yanına gelen Tanrı ile konuşacaktır. O'nun görevini alacak ama sadece insanlardaki özgür iradeye her hangi bir şekilde etki edemediğini öğrenecektir. Bunun üzerine, bu durumdan hoşlanan Bruce, çılgınca şeyler yapacak, kısa bir zaman önce kendisine dayak atanlardan intikam alacak, kovulduğu işi geri alacak, sevgilisine iyi gözükmek için Ay'ı Dünya'ya yaklaştıracak  ve bunun gibi akıl almaz olaylar yapıp dünyanın düzenini bozacaktır.








Bu sırada sesler duymaya başlayan Bruce, bu duyduğu seslerin Tanrı'ya dua eden insanların sesleri olduğunu anlayacak ve bu durumu kısa yoldan halletmek için bir bilgisayar programı oluşturup, her dua edenin duasını kabul edecek ve bunun üzerine olumlu olumsuz herkesin duası kabul edildiği için toplumda karışıklıklar ve düzensizlikler ortaya çıkacaktır.

Aynı zamanda işinden terfi ettiği için düzenlediği partide başka biri ile öpüşürken kendisini gören sevgilisi Grace'de O'nu terk edecek ve özgür iradeye bir etkide bulunamadığı için geri gelmesini sağlayamayacaktır. Ve tüm bu yaşanan olaylardan sonra ne yapacağını bilemeyen, bu sebeple Tanrı'nın yerinde olma durumundan vazgeçen Bruce'a bir tır çarpacaktır.

Ve ölüm ile hayat arasındaki o noktada, Tanrı ile son kez konuşup, duasının ne olduğunu söyleyecek ve Tanrı O'nun duasını kabul edip, yaşama geri döndürecektir. Yaşama geri dönen Bruce, Grace ile barışacak ve eski işine, yani sokak röportajları yapmaya mutlu bir şekilde devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

Çok eğlenceli, içerisinde hayatla ilgili çok anlamlı anekdotların bulunduğu, yer yer dram sahnelerinin de olduğu ama daha çok komedi üzerine dayalı bir senaryosu olan fantastik komedi filmidir.