Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

6 Ağustos 2019 Salı

Sinema: Uyumsuz Serisi: Yandaş Bölüm 1 - The Divergent Series; Allegiant - Duvarların Ardındaki Dünya'ya Çıkan Tris ve Arkadaşları... / Konusu, Özeti, Afişler

Uyumsuz Serisi: Yandaş Bölüm 1, The Divergent Series; Allegiant

Oyuncular;  Shailene Woodley, Theo James, Jeff Daniels
Yönetmen; Robert Schwentke
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Uyumsuz serilerinin ikincisi olan '' Kuralsız '' bölümünde kaldığı yerden devam etmektedir.

Özeti; Tris, yaşanan tüm bu olaylardan sonra artık duvarın arkasında neler olduğunu merak etmektedir ve gitmek için planlar yapmaya başlar. Bu sırada şehirde kendi topluluklarıyla yönetimi sağlamaya çalışan Evelyn, bilgelikle beraber Jeanine'ye çalışmış bütün kişileri sorguya tutacak ve teker teker herkesi öldürecektir. Aynı zamanda Tris'in kardeşi de sorgulanacaklar arasındadır ve Tris, Four ile birlikte duvarın dışına çıkarken kardeşi Caleb'i de yanlarına alacaklardır ve bu sırada Peter, Tori ve Christina'da onlara katılacaktır.








Hep beraber duvarın elektriğini kestikten sonra duvara tırmanacaklar ve bu sırada Tori'yi peşlerinde olan Evelyn'nin adamları öldüreceklerdir.

Yola 5 kişi olarak devam ederler ve dışarıda kısa bir ormandan sonra, her yerin kurak ve kızıl bir yağmurun yağdığını görürler. Toprak geçmişteki radyoaktif maddeler yüzünden çöle dönmüş ve kırmızı yağan yağmur yüzünden kızıllaşmıştır.

Bu manzarayı görünce ve kendilerini bekleyen insanları bulamayınca umutsuzluğa düşecekler ancak kısa bir zaman sonra onları kovalayan Evelyn'nin adamları sayesinde, birden karşılarına başka bir boyuttan kapı açılacaktır ve içeride onları bekleyen, kurucular olarak kendini adlandırdıkları ve teknolojik olarak çok daha ileride olan insanlar çıkacaktır. Peşlerindeki aracı imha ettikten sonra boyutun kapısı kapanacak ve bu beş kişiyi uçan araçlarda özel kapsüllere bindirip ve Chicago şehrini yöneten merkez yaşam alanı olarak, son derece gelişmiş özellikleri ve görüntüsü olan bir merkeze gelirler. Burada onlara gereken bakım ve temizlik yapıldıktan sonra içerideki bütün insanların kendilerini tanıdıklarını görürler.






Meğer bu insanlar yıllarca Chicago şehrini izlemişlerdir. Ve buranın yöneticisi olan David isminde biri vardır.

David, sonrasında Tris ile özel görüşmeler yapacak, O'na uyumsuz olmasının kendisini özel kıldığını ve kendisi dışındaki herkesin hasarlı olduğunu, kendisinin ise safkan olduğunu söyleyerek O'nun DNA'sını kopyalayıp kullanmak isteyecektir. 

Aynı zamanda Chicago şehrinde bir savaş çıkmak üzeredir ve bu savaş sonucunda bir sürü insan ölecektir. Gruplar birbirlerine girmişlerdir ve savaş için hazırlanmaktadırlar. David, bulunduğu yerden ve üstün teknolojik imkanları ile bu savaşı durdura bilecekken, bunu yapmayacak ve sebep olarak diğer insanların hasarlı olmasını gösterecektir. Ve yardım ediyormuş imajı çizip Tris'i kandıracaktır.  Bu sırada bu merkezde Four'da askeri eğitim almaktadır ve eşik denilen bir bölgeden çocukları kaçırdıklarına ve sonrasında hafızalarını silip kendileri için çalışan askerler yaptıklarına şahit olmuştur. Bu duruma şahit olduktan sonra hemen Tris'i uyarıp, bu alandan kaçmak isteyecek ancak Tris, O'na ilk başta inanmayacak ancak sonrasında David'in yalanlarına şahit olup gerçeği anlayacaktır.







Bu sırada kaçmış olan Four, Chicago'ya gidecek ve Tris'de David'in özel uçan aracını çalarak kardeşi ve Christina ile Chicago'ya dönecektir.

Bu sırada David, Peter ile işbirliği yapmış, Peter yine menfaati için arkadaşlarını satmış ve Chicago'nun içerisine giderek Evelyn'e insanların hafızalarını silecek olan bir serum vermiştir. Bu serumu gaz haline getirip Chicago'nun içerisinde saldığı zaman, bütün insanlar hafızalarını yitirecek ve savaşın kazananı Evelyn olacaktır. Aslında bu olay David'in gazın salınması için uydurduğu bir yalandır. Bundan kendileri de dahil olmak üzere herkes etkilenecektir. Chicago'nun içerisinde bulunan herkesin hafızası silinecektir. Bu da David'in toplumu yeniden düzenlemek için istediği bir olaydır.

Ancak bu sırada Chicago'da olan Tris, Four, Caleb ve Christina gazın şehre yayıldığı vanaya ulaşacak ve patlatmaları sonucu gazın yayılımı duracaktır. Bu olaylardan sonra Tris, bütün şehre genel bir açıklama yapar ve kurucular olarak adlandırılan bu insanların nasıl insanlar olduğunu ve gerçek amaçlarının ne olduğunu herkese anlatır. Sonrasında artık Chicago şehrinde yaşayanlar birlik içinde olacak ve artık dışarıdaki kurucular ile savaşmaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Uyumsuz serilerinin sonuncusu olan bu filmin ''Yandaş 2'' olarak devam filmi beklenilmektedir. Bu son bölümde artık duvarın arkasına gidilmiş ve kurucuların kimler olduğu, amaçlarının neler olduğu ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte oldukça sürükleyici, heyecan verici bir aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.