Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

5 Ağustos 2019 Pazartesi

Sinema: Bu Dünyanın Dışında - The Space Between Us - Mars'da Doğan ve Büyüyen Bir Çocuğun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Bu Dünyanın Dışında, The Space Between Us

Oyuncular; Asa Butterfield, Britt Robertson, Gary Oldman
Yönetmen;  Peter Chelsom
Tür; Dram, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, mecburi olarak Mars'da doğmak zorunda kalan Gardner'ın, büyüdükten sonra Dünya'da ki babasını bulmak ve Dünya'yı görmek, öğrenmek istemesi üzerine gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Sarah Elliot, yıllar önce Mars'a ekibi ile birlikte göreve çıkmışlardır ve 20 saatlik sürecek bu yolculuğun sonunda Mars'da Doğu Teksas isminde kurulmuş uzay üssüne ulaşacaklardır. Ancak yolculuk esnasında hamile olduğunu öğrenecek ve Mars'da doğum yapmak zorunda kalacaktır ve bu doğum anında hayatını kaybedecektir. Doğan bebek ise Gardner'dır ve yıllar geçecek, Gardner büyüyecek, uzay üssünde bilim adamları tarafından büyütülmüş çok zeki bir genç olacaktır.






Ancak Gardner, annesinin ölmeden önceki hayatını, babasını, Dünya'yı ve insanları çok merak etmektedir, sürekli bu konularla ilgili araştırmalar yapıp bilgiler edinmektedir.

Aslında Nasa yetkilileri de Gardner'ın Dünya'ya getirilmesini istemektedirler ancak Mars'ın atmosferine alışmış olan bedeni, Dünya atmosferini kaldıramayacağı için hayatından endişe etmektedirler. Ama yine de, tüm risklere rağmen Gardner'ın bu hayalini gerçekleştirecekler ve O'nu Dünya'ya getirmeyi kabul edeceklerdir.

20 saatlik yolculuk sonunda, yanında çok sevdiği astronot Kendra ile birlikte Dünya'ya gelirler ve burada gereken testler yapıldıktan sonra, Gardner'ın aslında Dünya atmosferinde kalbinin git gide büyüdüğünü ve Dünya'da kaldıkça zarar gördüğünü anlarlar.  Bu durumu anlayan ve kendisini yeniden Mars'a göndereceklerini hisseden Gardner, Nasa'nın kendisini tuttuğu özel binadan kaçacaktır. Bu sırada Gardner, Mars'da iken internet aracılığı ile Dünya'dan Tulsa isminde bir kızla tanışmıştır ve sürekli O'nunla yazışmışlardır. Nasa'dan kaçan Gardner, önce Tulsa'ya ulaşacak, ardından Tulsa ile beraber babasına ulaşmaya çalışacaklardır.







Gardner, bu sırada Dünya'da gördüğü her şeyi ilk kez gördüğü için çok heyecanlanacak, şaşıracak, mutlu olacak, hatta Tulsa ile birbirlerine aşık olacaklar ama Gardner'ın bedeni Dünya'nın atmosferini kaldıramayacaktır.

Aynı zamanda Gardner, babasının kim olduğunu annesinden kalan bir fotoğraf ve video kaydına göre aramaktadır. Bu resimdeki kişiyi babası sanmaktadır ve Tulsa ile bu kişinin yanına gittiklerinde, aslında O kişinin babası değil, annesinin kardeşi, yani dayısı olduğunu öğrenirler. 

Aynı zamanda kaçtığı için Nasa yetkilileri hayatının riskte olduğunu bilerek Gardner'ın peşindedirler ve peşindekiler arasında olanlardan biri Gardner'ın gerçek babasıdır. Zamanında Doğu Teksas projesinin mimarı olan Nasa yetkilisi Nathaniel'dir. Nathaniel'de bu durumu sadece kendisi bildiği için, her yerde Gardner'ı aramaktadır ve Gardner, intihar etmek üzereyken O'nu bulacak, babasının kendi olduğunu söyleyecek ve bunun üzerine Gardner ile beraber mutlu bir şekilde Mars'a geri döneceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Filmi izlerken çoğunlukla duygulanacak ve Gardner'ın masumiyetini hissedip hüzünleneceksiniz. Yer yer aksiyon görüntülerinin de olduğu, kitap uyarlaması, romantik, dram, macera ve bilim kurgu filmidir.