Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

7 Ağustos 2019 Çarşamba

Sinema: Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak - The Hunger Games: Catching Fire - Bir Devrimin Öncüsü Olan Katniss... / Konusu, Özeti, Afişler

Açlık Oyunları 2, Ateşi Yakalamak, The Hunger Games, Catching Fire

Oyuncular; Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Yönetmen; Francis Lawrence
Tür; Aksiyon, Macera, Distopik, Bilim Kurgu

Konusu; Açlık Oyunları film serisinin birinci bölümüne kaldığı yerden devam eden filmde Katniss ve Peeta, son oyunları kazanmışlardır ve kazananlar olarak artık Capitol'de ve mıntıkalarda oldukça ünlü ve tanınan kişiler olmuşlardır. 

Özeti; Ancak başkan Snow, Katniss'in Peeta ile olan aşkına inanmadığı ve aynı zamanda mıntıkalarda bir isyanı başlatabileceğini düşündüğü için evine gelip Katniss'i tehdit edecek ve istediği gibi davranmasını isteyecektir. Katniss ile Peeta, sonrasında bütün mıntıkaları dolaşacaklar ve bu sırada kazananlar olarak hepsinde ölen haraçlar için konuşmalar yapacaklardır.





Bu konuşmaların ilkinde ellerindeki kartlarda yazan, formalite icabı söylenmesi gereken şeyleri söylemeyip, gerçek duygularından bahsederler ve bu konuşma mıntıkada yaşayan insanlar için Capitol'ün baskın rejiminden kurtulmak adına bir umut olacaktır.

Ardından barış muhafızları isyandan şüphelendikleri için mıntıkalarda yasaklar uygularken, Gale'i bağlayıp kırbaçlayacaklar ve bunu gören Katniss, barış muhafızının önüne geçecek ve engel olmaya çalışırken kendisi de kırbaç yiyecektir. Bu durum mıntıkalarda yaşayan insanlar için daha da umut verici olur ve artık mıntıkalarda capitole karşı devrim başlatmak için insanlar hazırlanmaya başlarlar ve sembolleri de Katniss olacaktır.

Bütün bunların üzerine korkan başkan Snow, aslında Katniss ve Peeta'nın öldürülmesini amaçlayarak yeni bir açlık oyunu düzenlemesi yapar ve bu seferki oyun, şu ana kadar kazanmış oyun şampiyonlarından oluşacaktır. Bütün sezonların şampiyonları arasından seçilecek kız ve erkekler, bu yeni oyunda birbirlerini öldürmek için mücadele edeceklerdir ve bu oyunlar sırasında da Katniss'i öldürmeyi planlamaktadırlar. Başkan Snow, Katniss'i hemen öldürmek taraftarı iken, baş oyun kurucusu olan Plutarch, bu ölümü oyunların içinde, halkın gözünü boyayarak yapmak konusunda Snow'u ikna eder.







Oysaki Plutarch'ın niyeti ise devrimde rol alması ile ilgilidir ve Snow'un devrilmesini isteyenlerden biride O'dur.

Ardından tüm bunlardan habersiz Katniss ve Peetaa, diğer şampiyonlarla yeni düzenlenmiş arenaya girecek ancak diğer şampiyonlarda devrimin sembolünün Katniss olduğunu bildiği için, içeride O'nu koruyacaklar, aksine öldürmeyecekler, Haymitch ve Plutarch önderliğinde ve yönlendirmeleri ile Snow'u kandırmaya çalışacaklardır. 

Bu sırada arenanın içinde herkese zehirli sis saldırısı yapılacak, ardından vahşi maymunlar saldırısı, sonrasında zevzek kuşlarının saldırısı gibi içeride çok zorlu ve diğer şampiyonlarla yaşanan kavgalarında olduğu bir yaşam mücadelesi verilecektir. Şampiyonlar arasından Beetee, teknoloji konusunda uzman olduğu için yanında sürekli bulundurduğu metal kabloyu arenanın içine sürekli düşen yıldırımın olduğu ağaca bağlayıp, bu sayede çevresindekileri öldürmeyi planlayacaktır ancak bu plan başka bir şeye sebep olacaktır.






Yıldırım düştüğü sırada Katniss, metal kabloyu okunun ucuna bağlayacak ve yıldırımın geldiği mekanik alana gönderecek ve böylelikle arenanın bütün sistemi çökecektir, yıkılmaya başlayacaktır.

Bu sırada devrim için tetikte bekleyen ve özellikle Katniss'i kurtarmayı planlayan Haymitch ve Plutarch, Katniss'i arenadan alacaklar ama Peeta, capitol tarafından alıkonulacaktır.

Katniss, kendine geldiğinde bulunduğu uçan araçta diğer iki şampiyon ve Haymitch ile Plutarch'ı görür ve bu andan itibaren olanları artık Katniss'e de anlatırlar ve Peeta'nın yanlarında olmamasına sinirlendiği için Katniss'i tekrar bayıltırlar. Bir kaç gün sonra kendine gelen Katniss, başında Gale'i görecek ve Gale, O'na capitolün 12. mıntıkaya saldırdığını ve bütün insanları öldürdüklerini, böylece artık capitol ve mıntıkalar arasında bir isyanın başladığını söyleyecek ve film burada son bulacaktır.

Film, bittiği yerden serinin yeni bölümü olan ''Alaycı Kuş Bölüm 1'' ile devam etmektedir ve olaylar artık capitol ve mıntıkalar arasında başlayacak olan bir savaşa doğru gitmektedir. Yer yer dram sahneleri de olan distopik bir senaryoya sahip açlık oyunları serisinin 2. bölümü aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.