Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ağustos 2019 Pazar

Sinema: Kuralsız - Insurgent - Tris'in Gerçeği Anlama Mücadelesi Devam Ediyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Kuralsız, Insurgent

Oyuncular; Shailene Woodley, Theo James, Octavia Spencer
Yönetmen; Robert Schwentke
Tür; Distopik, Post Apokaliptik, Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Uyumsuz serilerinin ikincisi olan bu filmde kaldığı yerden macera devam etmektedir. 

Özeti; Trenle kaçan Tris ve Four, yanlarına Tris'in kardeşi Caleb ve arkadaşları Peter'ı da alarak ormanın içindeki dostluk grubunun yanına sığınmışlardır. Belirli bir süre burada kaldıktan sonra dostluk alanını bilgeliğin adamları basacak ve Tris, Four ve Caleb, bir trenin içine binip kaçacaklardır. Peter, onları ispiyonlamış ve artık taraf değiştirmiştir. Sonrasında trenin içinde topluluksuzlarla karşılaşacaklar ve onlarla derin bir kavgaya tutuştuktan sonra Four, isminin Tobayas olduğunu söyleyecektir ve Tobayas ise, topluluksuzlar grubunun lideri olan Evelyn isminde bir kadının gerçek oğludur.







Zamanında gruplaşma ile ilgili sorunlar yaşadığı için oğlunu terk etmek zorunda kalmıştır ve amacı şehri ele geçirip, bu gruplaşmaya son verip, yönetimi ele alıp Jeanine'yi öldürmektir.

Ancak Four, O'na güvenmemektedir ve bu sırada yanlarından ayrılan Caleb, sonrasında ise Four ve Tris, dürüstlük grubunun yanına giderek orada sığınan diğer korkusuzlar grubunun üyeleri ile buluşacaklardır ve hep beraber bir direniş göstereceklerdir. Ve bu grubun arasına geldiklerinde şehir tarafından aranan Tris ve Four, tutsak alınır ancak bu tutsaklık dürüstlük grubunun şartları ile yaşanacaktır ve onların uygulamaları ile yargılanacaklardır. 

Doğruluk serumu denilen bir aşı ile her şeyin gerçeğini anlayacaklar ve dürüstlük grubu artık Tris ve Four'a yardım edeceklerdir. Bu sırada dürüstlük alanını da basan bilgelik ekibinin adamları ölecek, ancak bu sırada insanlara radyo dalgaları yayan ve bu sayede uzaktan yönetilmelerini sağlayan bir mikro cihaz yerleştireceklerdir. Ve bununla Jeanine, Tris'in kendisine isteği ile gelmesini sağlayacaktır yoksa bir çok insanı intihara teşvik edecektir. Bunun karşısında Tris, daha fazla insan ölmemesi için kendi isteği ile teslim olacak, teslim olunca Jeanine'nin kendisini aslında neden aradığını öğrenecektir. Jeanine'nin amacı sadece uyumsuzların açabileceği ve topluluklarını kuran insanlar tarafından bırakılmış bir mesaj içeren kutuyu açtırmaktır.








Bu kutunun açılabilmesi için bir uyumsuzun içerisindeki bütün gruplarla ilgili test simülasyonunu geçmesi gerekmektedir ve sonrasında mesaj ortaya çıkacaktır.

Tehdit ve zorlamalar ile Tris, bu simülasyona katılır ve dostluk dışında hepsini başarı ile tamamlar. Bu arada dinlenmesi gerekmektedir ve ertesi gün devam edecektir. Ancak fedakarlık simülasyonu sırasında Peter'ın canını bağışlayarak fedakar bir eylem içinde bulunmuş ve bu durumu dışarıdan izleyen ve artık bilgeliğe çalışan Peter, etkilenmiş ve gizlice Tris'e sonrasında kurtarabilmek için felç yapan bir aşı yapmıştır. 

Ertesi gün simülasyona katılan Tris, öldü sanılacak ve sedye ile kaldırılırken kendine gelip, Four ile birlikte yeniden kaçmayı başaracaklardır. Ancak Tris, artık kutuyu ve içindeki mesajı da merak etmektedir ve bu kaçış sırasında son simülasyon sınavına da katılacak, burada Tris, kendisi ile savaşmayıp, kendisi ile dost olmayı başaracak ve testi geçecek ve içindeki mesajı ortaya çıkaracaktır. Mesaj ise kuruculardan gelmektedir ve kurucular bu şehri deney için hazırladıklarını, kendilerinin dışarıda beklediklerini, yalnız olmadıklarını ve uyumsuzları bulmak için bu toplulukları yarattıklarını söyleyerek mesajı bitireceklerdir. Ardından bunu bütün toplum izleyecektir ve olay yerini adamları ile basan topluluksuzlar, bu sırada Jeanine'yi esir alacaklardır.


Evelyn ise sonrasında hücresinde Jeanine'yi öldürecek ve Tris ile Four'un duvarın dışına çıkmaya karar vermeleri ile film son bulacaktır.

Macera, uyumsuz bölümünden kaldığı yerden devam etmiş, Titanic ve King Kong filmlerinin güzelleri bu filme renk katmıştır. Aksiyonun bol yaşandığı film, sonrasında Yandaş bölümleriyle devam etmektedir. Bundan sonraki bölümünde ise duvarların arkasında olanlar ortaya çıkmaktadır. Diğer bölümü gibi oldukça sürükleyici, heyecan verici bir distopik, post apokaliptik aksiyon ve bilim kurgu filmidir.