Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

6 Ağustos 2019 Salı

Sinema: Yeşil Dev Hulk - The Incredible Hulk - Zapt Edilemeyen Yeşil Bir Devin Öyküsü... / Konusu, Özeti, Afişler

Yeşil Dev Hulk, The Incredible Hulk

Oyuncular; Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth
Yönetmen; Louis Leterrier
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Askeri silah amaçlı olarak geliştirilmesi düşünülen süper asker projesinde işler hiç sandıkları gibi gitmeyince, ortaya yeşil bir dev görüntüsünde zapt edilemeyen bir canavar çıkar. Bu canavar, Bruce isminde bir bilim adamının kendi üzerinde uyguladığı deney sonucu, kendisinde ortaya çıkmaktadır ve bu olaydan sonra kayıplara karışan bilim adamı Bruce'i askeriye kendi malı olarak gördüğü için aramaktadır. Ve film, zapt edilemeyen bu yeşil devin hikayesidir.

Özeti; Süper asker olarak geliştirilmesi için hazırlanan proje, Bruce'ın kendi üzerinde denemesi sonucu kendisini yeşil bir deve dönüştürmüş ve bu yeşil dev ortaya çıkınca canavarımsı, çok güçlü ve zapt edilmeyen özellikler göstermiştir.





Bruce'un belirli sinirsel duyularına göre ortaya çıkan bu canavardan herkesi korumak için Bruce, sevdiği kız olan Betty'den de ayrılmak pahasına çok uzaklara gidip herkesten ayrı bir hayat sürmeye başlamıştır.

Ama sonrasında yıllardır kendisini arayan general Ross ve askerleri, Bruce'un çalıştığı fabrikada kanından bir damlayı şişenin içine düşürmesi sonucu, bu şişenin halka dağıtılan bir içecek olmasıyla onu içen bir adamın meta özellikler göstermeye başlaması üzerine, buna sebep olan şişenin yapıldığı imalathaneyi bulacaklar ve Bruce'un yerini saptayacaklardır.

Bruce ise, bu sırada kendisini iyileştirmeye çalışmakta, Blue kod adlı bir bilim adamıyla görüşmektedir. Ancak bu sırada askerlerin saldırılarına uğrayacak, onlarla aksiyon dolu bir mücadeleye girip içindeki Hulk uyanacak, uyanınca herkesi ve her yeri darmadağın edip kaçacaktır. Bu sırada askerlerden biri Hulk'a yakından tanık olmuş ve çok etkilenmiştir. O'nun bu etkilenişi üzerine general, O asker üzerinde de kendisini değiştirecek, daha güçlü meta insan olmasını sağlayacak uygulamalar yapacaktır. Emil ismindeki bu askerde artık başka bir hale bürünmeye başlayacak ve içi Hulk'dan intikam alma güdüsüyle dolacaktır.









Bruce'un görüştüğü bilim adamı ise O'ndan Hulk'un oluşumu ile ilgili bilgileri içeren dosyaları istemektedir ve bu dosyalar ise Betty'de dir. Ve sevdiği kız Betty ile karşılaşacak olan Bruce, bu dosyaları Betty'den alacak, dr. Blue'nun yanına giderken yeniden saldırıya uğrayacak ve bu sefer Hulk'a dönüştükten sonra Emil karşısına çıkacak ve tek bir tekme darbesi ile Emil'in bütün kemiklerini kıracaktır.

Buradan kaçarken yanına Betty'i de alan Hulk, sonrasında Bruce olacak ve beraber dr. Blue'ya gidip kendisi için hazırlanmış panzehiri bedenine uygulayacaklardır. Ama bu sırada yine askerler gelmiş, panzehiri almış olan Bruce'ı Hulk olamadan yakalamış, ancak Emil ise dr. Blue'nun Hulk gibi bir varlık oluşturabilmesi imkanını görmüş ve zorla kendisini yeşil bambaşka ve daha vahşi bir deve dönüştürmüştür.

Emil'in yeşil başka bir dev olmasından sonra Hulk'da ortaya çıkacak ve aksiyon dolu kıyasıya bir mücadele içine gireceklerdir. İki yeşil devin kavgalarından sonra Hulk, diğerini bu kavgada yenecek ve sonrasında yalnız kalmak için yine uzaklara gidecektir. Filmin son sahnesinde ise general, bir barda içki içerken yanına Marvel karakterlerinden bildiğimiz Demir Adam gelir ve O'na bir projesi olduğunu söyleyerek filmi bitirir.

Devlerin şehir içinde her yeri darmaduman eden aksiyon sahnelerinin olduğu, heyecanla izleyebileceğiniz Marvel yapımı bir aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.