Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

4 Ağustos 2019 Pazar

Bilim Kurgu Filmleri Listesi - Bilim Kurgu Film Önerileri - Bilim Kurgu Film Tavsiyeleri

Replikalar, Replicas

Oyuncular; Keanu Reeves, Alice Eve, Thomas Middleditch
Yönetmen; Jeffrey Nachmanoff

Özeti; Nöro bilimci olan bir bilim insanının, insan klonlama yöntemine ek olarak nörotransfer konusunda da çalışmaları başarı ile sonuçlanınca, bu buluşları yakın bir zaman önce trafik kazasında kaybettiği ailesi için kullanacak ve film, bu olaylardan sonra yaşanan gelişmeleri konu almaktadır.


Özeti için tıklayınız.


Dünya Yeni Bir Başlangıç, After Earth

Oyuncular; Jaden Smith, Will Smith, Sophie Okonedo
Yönetmen; M. Night Shyamalan

Özeti; Uzak bir gelecekte geçen filmde, terk edilmiş dünya gezegenine yeniden zorunlu olarak gelmek durumunda kalan baba ve oğulun, bu geldikleri yer eski dünya değildir. Zaman 1000 yıl geçmiştir ve her şey evrimleşmiş değişmiştir, film, bu zorunlu gelişten kurtulmaya çalışan baba ve oğulun hikayesidir.

Özeti için tıklayınız.


Marslı, The Martian

Oyuncular; Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig
Yönetmen; Ridley Scott

Özeti; Film, Mars'a yolculuk eden ve orada araştırmalar yapan 6 astronotun, Mars'da büyük bir fırtınaya yakalanmaları sonucu, aniden uzay araçları ile kalkış yapmaları gerekince, bu fırtına sebebiyle astronotların birinin araca binemeden, Mars'da mahsur kalması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Uzay Oyunları, Ender's Game

Oyuncular; Harrison Ford, Asa Butterfield, Hailee Steinfeld
Yönetmen; Gavin Hood

Özeti; Film, 2070 yılı dünyasında geçmektedir ve bu yıllarda dünyaya saldıran Bugger ismindeki uzaylı varlıkları, insanların, çok zeki olan çocukları kullanarak yok etmek için gösterdikleri çabaları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Yarının Dünyası, Tomorrowland

Oyuncular; George Clooney, Hugh Laurie, Britt Robertson
Yönetmen; Brad Bird

Özeti; Film, Yarının Dünyası olarak adlandırılan, dünyadan ayrı bir boyutta bulunan ve çok ileri teknolojileri olan bir alemin içinde yaşayan bazı varlıkların, dünyadaki insanlara umut ve başarı aşılaması için gösterdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Anon

Oyuncular; Rosalba Martinni, Doug Murray, Clive Owen
Yönetmen; Andrew Niccol

Özeti; Film, insanların zihinlerine yerleştirilmiş olan zihin gözleri isminde bir ileri teknoloji bilgisayar sistemi ile yaşadıkları bir ortamda, mahremiyet denilen olgunun kalmadığı bir toplumda yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Yedinci Hayat, What Happened to Monday?

Oyuncular; Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe
Yönetmen; Tommy Wirkola

Özeti; Dünyada ki insan nüfusu çok artmış, kaynaklar azalmış ve bunun üzerine hükümet, nüfus sınırlandırması getirerek her aileden sadece bir tane çocuk yapılmasına izin vermiştir, ve bir çocuk dışında çocuklar doğduğu zaman, onları dondurmak adı altında yok etmektedirler. Ve Karen Settman isminde bir anne, böyle bir ortamda yediz kız çocuğu doğurur ve kendisi ölür. Film, bu yedi kızın böyle bir ortamda yaşama mücadelesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Hancock

Oyuncular;  Thomas Lennon, Will Smith, Charlize Theron
Yönetmen; Peter Berg

Özeti; Film, Hancock isminde serseri olarak yaşayan ve davranan bir süper kahramanın hikayesidir.

Hancock, süper kahraman özellikleri göstermesi yanında, toplum içinde faydadan çok zararı olduğu düşünülen,
serseri vari bir hayatı ve yaşam şekli olan biridir. Uçmak, kurşun geçirmezlik, çok güçlü olmak vb. kısaca ölümsüzlük gibi özellikleri vardır ama insanlara yardım ederken çok daha fazla zarar vermektedir.

Özeti için tıklayınız.


Zaman Döngüsü, Hurok

Oyuncular; Dorina Martinovics, Zsolt Anger, Dénes Száraz
Yönetmen; Isti Madarász

Özeti; Film, Adam isminde bir gencin bir şekilde zaman döngüsü içerisine girip, sürekli yeniden aynı şeyleri yaşaması sonucu ortaya çıkan olayları anlatmaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Pasifik Savaşı 1, Pacific Rim 1

Oyuncular; Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi
Yönetmen; Guillermo del Toro

Özeti; Film, Dünya Kaiju isimli dev yaratıkların saldırısı altında iken, insanların ürettiği Jaeger isimli dev robotların, Kaiju'lara karşı insanlığı korumasını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Tükeniş, Extinction

Oyuncular; Michael Peña, Lizzy Caplan, Israel Broussard
Yönetmen; Ben Young

Özeti; Film, insanlar ve sentetik olarak adlandırılan yapay zekaya sahip robotsu varlıkların arasında geçen savaşlar sonucunda yaşanan olayları konu almaktadır.

Film, Peter'ın çok anlamlı olan sözleri ile başlamaktadır. '' Dünyamız sürekli dönüyor, değişiyor, evrimleşiyor. Her gün rutinimize devam ediyoruz. İş, ev, aile, peki ama biz kimiz? Ben kimim? Güzel eşinizi tanıdığınızı mı sanıyor sunuz, yada şirin çocuklarınızı, veya patronunuzu, peki ya tanımıyor iseniz, peki ya gerçek öğrenildiğinde herşeyi değiştirecekse?

Özeti için tıklayınız.


Godzilla 1, 2014

Oyuncular; Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston, Ken Watanabe
Yönetmen; Gareth Edwards

Özeti; Film, Godzilla isminde bir yaratığın dünyayı Muto ismindeki başka yaratıklardan kurtarmasını ve bu kurtarış sırasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.



Transformers 1

Oyuncular; Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel
Yönetmen; Michael Bay

Özeti; Film, evrende Cybertron isimli bir gezegende yaşayan Transformers isimli robotik makinelerin, bağımsız robot organizmalar olmuş bazı varlık gruplarının, kendilerine ait olan Küp (AllSpark) isimli bir yeniden yaratma sistemini bulmaları için dünyaya gelmelerini ve bu gelişleri sonrasında dünyada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Tron Efsanesi, TRON, Legacy

Oyuncular; Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Olivia Wilde
Yönetmen; Joseph Kosinski

Özeti; Film tamamen dijital bir evrenin içinde geçen olayları anlatmaktadır. Bir bilgisayar oyun şirketlerinin sahibi olan Kevin ve Tron, Tron isminde bir dijital evreni yaratmayı başarırlar. Bu evrende herşey programlardan oluşmaktadır. İnsan kılığında gözüken ama bilgisayar programı olan canlıların yaşadığı bir evrendir burası. Kevin ve Tron bu dijital evreni yarattıktan sonra Kevin bu evrenin içinde kendisinin kopyası olan Clu isminde bir program yaratır, ancak ilerleyen zamanlarda Clu bu dijital evrende darbe yapıp yönetimi ele alacaktır.

Özeti okumak için tıklayınız.


Yok Oluş, Annihilation

Oyuncular; Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez
Yönetmen; Alex Garland

Özeti; Film de, uzaydan gelen bir varlık türü söz konusudur ve bu varlık türü göktaşı şeklinde yeryüzüne iner ve bir deniz fenerinin içine girer. Bu deniz fenerini merkez alan bu varlık türü küre şeklinde çevresine doğru belirli bir orantı ile yayılan ismine parıltı dedikleri bir alan oluşturmaya başlar. Ve bu alanın içindeki herşey mutasyona uğramaya başlar, yapısı değişir bambaşka canlılar, organizmalar olmaya başlarlar. İşte filmimiz, bu parıltı alanı dışındaki insanların bu alanın içinde neler olduğunu anlamaya çalışması üzerine, içeriye gönderilen
görevlilerin başına gelenleri anlatmaktadır ve konu bu olaylar çerçevesinde gelişmektedir.

Özeti için tıklayınız.


Ölümcül Makineler, Mortal Engines

Oyuncular; Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving
Yönetmen; Christian Rivers

Özeti; Post apokaliptik zamanda geçen bir film daha. Bu filmde İnsanların yüksek teknolojik silahları kullanması nedeniyle dünya artık yaşanmaz bir hale gelmiştir. Yeryüzü artık yaşanılacak bir alan olmaktan çıkmıştır ve bunun üzerine hayatta kalan insanlar yürüyen şehirler şeklinde dev makineler icat etmişlerdir ve bunların üzerinde yaşamaktadırlar. Ve bu şehirlerin en büyüğü de Londra olarak geçmektedir ve filmde yağmacı şehir olarak gösterilmektedir. Yağmacılık ismi  kendisinden küçük olan kasaba şeklindeki diğer küçük makine şehirleri zorla işgal etmesinden gelmektedir. Film de Londra kendisi dışındaki bütün şehirleri işgal etmek amacında olan bir yürüyen dev metropol şehirdir. Diğer şehirlerde ki insan gücüne ve bu şehirlerin bütün kaynaklarına gözünü dikmiştir. 

Özeti için tıklayınız.


Alita: Savaş Meleği, Alita Battle Angel

Oyuncular; Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly
Yönetmen; Robert Rodriguez

Özeti; Film ileri bir fantastik gelecekte geçmektedir. Toplumun çoğu mekanik şekilde yapılmış Cyborg robotlardan oluşmaktadır ve bu şehrin ismi Demir Kent olarak geçmektedir. Ve bu demir kentin üzerinde uçan şehir olarak adlandırılan Zalem isminde bir metropol şehir vardır. Demir kentteki herkes yukarıdaki bu Zalem şehri için çalışmaktadır. Zalem deki teknoloji Demir Kenttekinden çok daha ileridedir.

Özeti için tıklayınız.


Yerçekimi, Gravity

Oyuncular; Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris
Yönetmen; Alfonso Cuarón

Özeti; Film, tamamen dünyanın çevresindeki uzay alanında geçmektedir. Nasa'ya bağlı iki astronot Dr.Ryan ve Matt Nasa'ya bağlı uzay istasyonu üzerinde çalışmaktadırlar. Filmin ilk başlarındaki dünyanın uzaydan gözüken görsel sahneleri izlemeye değer.

Özeti için tıklayınız.


Yıldızlar Arası,  Interstellar

Oyuncular; Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine
Yönetmen; Christopher Nolan

Özeti; Film dünyanın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir zamanda bu durumdan kurtulmak için uzayda yeni yaşanabilir gezegenler bulmak umudu ile yola çıkan bir takım astronot ve bilim adamlarının bu yolculukta başlarına gelen olayları ve dünyada yaşananları konu almaktadır. Senaryo açısından çok iyi bir bilim kurgu filmidir. 

Özeti için tıklayınız.