Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Ağustos 2019 Cuma

Sinema: Wonder Woman - İyiliğe ve Sevgiye İnanan Kahraman Bir Amazon Kadını... / Konusu, Özeti, Afişler

Wonder Woman

Oyuncular; Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen
Yönetmen; Patty Jenkins
Tür; Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Film, Amazonlar olarak adlandırılan ve insanlardan ayrı bir ırk olarak Zeus tarafından yaratılmış kadınlardan oluşan bu topluluğun içinden, son Amazon olan prensesin, yani Wonder Women'in dünyada savaşı bitirmek için Ares'i yok etmeye çalışması üzerine gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Çok eskiden dünyayı tanrıların yönettiği zamanlarda Zeus krallarıydı. Zeus, tanrıların hükmedeceği varlıkları yaratmıştı, O'nun suretinde doğmuş olan bu varlıklar güzel ve iyi, güçlü ve tutkulu varlıklardı ve bu varlıklara insan adını vermişti. Ve insanoğlu ilk başlarda iyiydi ama Zeus'un oğlu insanoğlunu kıskanmaya başladı ve babasının yarattıklarını bozmak istedi. Buda savaş tanrısı Ares'di. Ares, insanların kalbini kıskançlık ve şüphe ile zehirledi, onları birbirine düşürdü ve savaş dünyayı mahvetti.






Sonrasında insanların kalbini sevgi ile etkileyip dünyaya tekrar barış getirebilsinler diye tanrılar amazonları yarattı.

Kısa bir süre için barış vardı ama uzun sürmedi ve amazon kraliçesi herkesi kölelikten kurtaran bir isyan başlattı. Zeus, tanrıları amazonları korumaya yolladığında Ares, hepsini tek tek öldürdü, taa ki bir tek Zeus kalana kadar. Zeus, Ares'i durdurmak için gücünü son damlasına kadar kullandı, öyle bir darbe vurdu ki savaş tanrısı geri çekilmek zorunda kaldı ama Zeus, Ares'in bir gün görevini bitirmek için geri dönebileceğini biliyordu. İnsanoğlunun kendi kendini ve yanında amazonları da yok edeceği sonsuz bir savaş için. Bu yüzden Zeus amazonlara bir silah bıraktı, tanrıyı bile öldürebilecek kadar güçlü bir silah. Ve Zeus, amazonları dış dünyadan ve Ares'ten korumak için son nefesinde amazonların bulanamayacağı adayı yarattı ve amazon kadınları yüz yıllardır bu adada yaşamaktadırlar.

Diana, amazon kadınlarının kraliçesinin kızıdır ve adadaki son çocuktur. Annesi O'nu kilden yapmıştır ve Zeus, can vermiştir.





Bu yaratılış hikayesine inanarak büyüyen Diana, ileride büyük bir savaşçı olacak ve kendisinde diğer amazon kadınlarında olmayan özellikler, güçler olduğunu fark edecektir.

Aynı zamanda bütün amazonlar, Ares'in yeniden geri döneceği büyük günü beklemektedir ve bunun için hazırlıklar yapmaktadır. Bu sırada adaya dış dünyadan bir savaş uçağında yaralı bir asker gelir ve adanın çevresindeki denize düşer. Tam boğulmak üzereyken bu askeri Diana kurtarır ve askerin peşinden gelen Alman birlikleri de adayı bulur. Ardından Alman birlikleri adaya inecek ve amazon kadınları ile aralarında çıkan savaşta bütün Almanlar öldürülecektir.

Adaya gelen asker ise, yani Steve, bir İngiliz casusudur ve Alman'lar dan çaldığı bir defter yüzünden kaçmıştır, adaya düşmüştür. Amazonlar doğru söyleten kırbaçlarını kullanarak Steve'in gerçekte kim olduğunu ve dış dünya ile ilgili bilgileri öğrenirler. Dış dünyada büyük bir savaş vardır ve Diana, bu savaşın sebebinin Ares olduğunu düşünmeye başlar. Yıllardır bildiği hikayeye uygun şartların oluştuğunu düşünen Diana, annesinin izin vermemesine rağmen Steve'i alıp, kalkanını ve Tanrı öldüren olarak adlandırılan kılıcı da alıp, dış dünyaya gidecek, orada Ares'i bulup yok edecek ve savaşların sona ermesini sağlayacaktır.




Steve ile İngiltere'ye giden Diana, burada İngiliz ordusu generalleri ve başkanları ile tanışır. Başkanın özel ilgilisi ile karşılaşır ve Steve ile bir ekip toplayarak Ares olduğunu düşündüğü Alman birliklerinin başında duran Ludendorff isimli generali öldürmeye giderler.

Bu yolculuk sırasında bir çok aksiyon dolu savaşlara katılacak, ölen insanlar ve çocuklar görecek, tüm bunların sebebinin Ares olduğunu düşünerek, Ludendorff'a ulaşan Diana, O'nu da öldürdükten sonra hiç bir şeyin değişmediğini görecektir. Hala insanların savaşmaya devam etmesi üzerine karşısına gerçek Ares olan, aslında daha önce tanıştığı kendisi ile ilgilenen İngiliz ordularının başkanı çıkacaktır. Ares'i bulunca O'nunla kıyasıya bir mücadeleye giren Diana, aynı zamanda Tanrı katili olarak adlandırılan silahın aslında kendisi olduğunu da öğrenir. 

Bu sırada zehirli gazlardan yapılmış bombaları taşıyan uçakta Steve'in kendisini öldürdüğüne tanık olur ve birbirlerinden hoşlandıkları sırada kaybettiği Steve üzerine çok sinirlenip, kendisindeki güçleri ortaya çıkaran Diana, iyiliğe ve sevgiye olan inancını da gücüne ekleyerek Ares'i yok edecektir.  Ares, yok olduktan sonra savaş bitecektir ve Wonder Women olan Diana, insanların iyiliğine ve sevgiye dair mücadele etmeye söz verirken film son bulacaktır.

Yunan Mitolojisinden ilham alınmış senaryosu ile amazon kadınlarının savaş görüntülerini izlemekten zevk alacağınız, başka filmlerde de göreceğiniz Wonder Women'in ilk nasıl ortaya çıktığını anlatan film aksiyon ve fantastik macera filmidir.