Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Ağustos 2019 Cumartesi

Sinema: Sevgi Fırtınası - Nights in Rodanthe - Sonu Mutlu Bitmeyen Bir Aşk Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Sevgi Fırtınası, Nights in Rodanthe

Oyuncular; Richard Gere, Diane Lane, Christopher Meloni
Yönetmen; George C. Wolfe
Tür; Romantik, Aşk, Dram

Konusu; Film, vicdani olarak bazı problemleri olan Dr. Paul Flanner ile eşinden ayrı yaşayan ve çocuklarına karşı sorumlulukları olan yalnız bir anne Adrienne Willis'in arasında yaşanan hüzünlü bir aşk hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Doktor Paul, kısa bir zaman önce bir ameliyat gerçekleştirmiş ve hastanın yüzündeki iyi huylu olan tümörü alırken hasta yaşamını kaybetmiştir. Bunun üzerine hastanın yakınları bu ölümden Paul'u sorumlu tutarak O'na dava açmışlardır. Paul ise hasta hayatını kaybettiğinde hastanın eşi ile bizzat giderek konuşmamış, hemşireyi konuşması için göndermiştir.




Bu durumun vicdani olarak rahatsızlığını yaşayan Paul, bu olay yüzünden oğlu Mark'ı da kaybetmiştir. Zaten eşinden ayrı olan doktor Paul, bu olayın arasından zaman geçtikten sonra ölen hastanın eşinden bir mektup alacak ve kendisi ile görüşmek istediği yazılan bu mektup sonucunda, hastanın bulunduğu kasabada sahilde olan bir otele yerleşecektir.

Bu otelin sahibi ise Jean isminde bir kadındır ve Jean işleri nedeniyle Paul'un geleceği gün otelden ayrılmak zorundadır ve  kendi yerine bakması için çok yakın dostu olan Adrienne'yi çağırır. Çocukları da eşinde olan Adrienne, otele bakmak için gelir ve ardından doktor Paul'da otele gelecek ve otelde kendisinden başka kimsenin olmadığını görecektir. 

Bulundukları kasabada senenin belirli günlerinde çok büyük kasırga çıkmaktadır ve bu zaman kasırganın yaklaştığı bir zamandır. Otele gelen Paul, içeride yalnız kaldığı Adrienne ile yakınlaşmaya başlayacak ve ertesi gün hastanın yakını olan Robert ile görüşmeye gidecektir. Burada oğlu tarafından kötü bir şekilde karşılanan Paul, otele geri döner ve Adrienne ile sorunlarını, pişmanlıklarını paylaşır. Bu sırada Adrienne'nin de eşi kendisi ile barışmak istemektedir ama geçmişte aldatıldığı için Adrienne, yeniden birlikte olmaya hiç sıcak bakmamaktadır. Otelde yalnız kaldıkları süre zarfında iyice yakınlaşan, duygu yüklü anlar, yalnızlıklar yaşayan Paul ve Adrienne, kasırganın çıktığı gün dahada yakınlaşacaklar ve birlikte olacaklardır.






Artık birbirlerinden iyice hoşlanan Paul ve Adrienne, beraber Robert'a gidecekler, Paul'un vicdanını rahatlatıp sonrasında yine sahilde, otelde, kasabada duygu yüklü anlar yaşamaya devam edeceklerdir.

Artık birbirlerine iyice aşık olan çift, sonrasında Paul'un oğlunun yanına gitmeyi istemesi üzerine ayrılmak zorunda kalırlar. Oğlu ise çok zor yaşam şartları olan bir bölgede doktorluk yapmaktadır ve Paul, kendisini affettirmek istemektedir. Gittiği bu süre zarfında sürekli mektuplaşan Paul ve Adrienne, bu ayrılık esnasında birbirlerine çok daha fazla aşık olurlar. Ayrılık aşklarını körüklemiştir ve aradan aylar geçtikten sonra Paul'un geleceği güne hazırlanan Adrienne, kapıda Paul'un oğlu Mark'ı görecek ve Mark, O'na babasının çıkan bir fırtınadaki selde öldüğünü söyleyecektir.

Bu haber üzerine yıkılan Adrienne, günlerce depresyondan çıkamayacak ve sonrasında kendisini çocuklarına adayarak hayata geri dönecektir. Böylelikle film son bulur.

Sonu mutlu bitmeyen, yıldırım aşkı denilen tabirle birbirlerinin hayatına giren çiftin çok hüzünlü olan aşk ve ayrılık hikayesinin anlatıldığı duygusal, romantik bir aşk, dram filmidir.