Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Ağustos 2019 Cuma

Sinema: Batman ve Superman: Adaletin Şafağı - Batman v Superman: Dawn Of Justice - Batman ile Superman Karşı Karşıya... / Konusu, Özeti, Afişler

Batman ve Superman, Adaletin Şafağı, Batman v Superman, Dawn Of Justice

Oyuncular; Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg
Yönetmen; Zack Snyder
Tür; Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Gothem ve Metropolis şehirlerinde geçen ve içerisinde Superman, Batman ve Wonder Woman'nın da olduğu, şehirleri kötülüklerden kurtarmak için verilen mücadeleleri konu almaktadır. Bu mücadele sonucunda Superman ölecektir.

Özeti; Lex Luthor isminde bilim ile uğraşan bir akıl hastası, Krypton gezegeninden gelmiş Kryptonik bir maddenin Superman'i etkisiz hale getirdiğini öğrenir.






Aynı zamanda meta insanlara karşı bir zaafı olan ve onları yok etmeyi isteyen Lex, öncelikle bu Kryptonik maddeden Superman'ı yok etmek için silah üretmek isteyecektir.

Bu sırada Superman ile ilgili halkın gözünü boyamakta, insanların Superman'dan nefret etmesini de sağlamaktadır. Superman'e tuzaklar kurarak, yalancı şahitleri konuşturarak, meta insanların aslında dünyaya zarar verdikleri gibi düşünceleri insanlar arasında yaygınlaştırmaya başlamaktadır.

Bununla birlikte Batman ile Superman'nin de arasını açmaya çalışacak, yalanlar ve oyunlarla birbirlerine düşürecektir. Batman'a Superman'den gönderilmiş gibi sahte postalar gönderecek ve bu duruma sinirlenen Batman, Superman'a savaş açacaktır. Superman'nin bir gün başına bela olacağını düşünen Batman, aynı zamanda bu Kryptonik maddeyi Lex'ten çalmıştır ve Superman ile kavgası sırasında kullanmak için Kryptonik silahlar üretmiştir. Aynı zamanda Metropolis'de Wonder Woman'da bulunmaktadır. O'da Lex'de ki fotoğrafını yok etmek istemektedir.





Lex, bir çok meta insanın görüntülerini arşiv yapmıştır ve hepsini teker teker yok etmek istemektedir.

Lex'in bilgisayar arşivlerine ulaşan Batman, Wonder Woman'ı tanıyacak ve O'na kendisi ile ilgili bilgileri içeren bir mail gönderecektir. Bu sırada Lex, Superman ile Batman'i birbirine düşürmüş, Superman'nin annesini tutsak almış, eğer Batman'i öldürmez ise annesinin öldürülmesi ile tehdit etmiş ve Batman ile savaşması için göndermiştir. Olanları Batman'a açıklayıp, Lex'e karşı savaşmaları gerektiğini söylemeye çalışan Superman'ı, Batman dinlemeyecek ve aralarında aksiyon dolu bir kavga yaşanacaktır.

Batman elindeki Kryptonik mızrak ile Superman'i öldürmek üzereyken, annesinin tutsak edildiğini öğrenecek ve beraber Lex'e engel olmaya gideceklerdir. Ancak Lex, aynı zamanda Kripton gezegeninden gelmiş olan uzay gemisine erişim sağlamıştır ve bu uzay gemisinde Kryptonlu bir yaratık yaratmıştır. Bu Kryptonlu yaratık oldukça güçlü ve kendisine ateş edildikçe daha da güçlenir özelliklerdedir. Batman ve Superman, bu yaratıkla mücadele ederken şehirde büyük bir yıkımın olduğunu gören Wonder Woman'da bu mücadeleye dahil olacak, Batman, Superman ve Wonder Woman üçlüsü bu yaratıkla mücadele edeceklerdir. 




Yaratığın ancak Kryptonik mızrakla öldürülebileceğini anlayan Superman, kendisine zarar vermesine ve güçlerini almasına rağmen bu Kryptonik maddeden yapılmış mızrağı alıp yaratığa saplayacak ancak sonrasında yaratıkta Superman'in ölümüne neden olacaktır.

Bu yaşanan olaylardan sonra Superman ölecek ve ülkede genel bir yas ilan edilecektir.

Artık Superman ölmüştür ve Lex, akıl hastanesine kapatılmıştır. Batman ile Wonder Woman'ın daha başka meta insanlar bularak birlik olmalıyız şeklinde konuşmalarından sonra film son bulur.

Dc Comics'in en tanınmış iki süper kahramanının karşı karşıya gelmesi ve sonrasında yan yana durması gibi özel görüntülerin olduğu, sonrasında olaya Wonder Women'ın da eklemesi ile daha da zevkli hale gelen film, tam bir süper kahraman filmidir. Aynı zamanda oldukça sürükleyici, yer yer dram sahnelerinin de olduğu aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmdir.