Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Ağustos 2019 Cumartesi

Sinema: Sihirbazlar Çetesi - Now You See Me - Gözünüzü Dört Açın... / Konusu, Özeti, Afişler

Sihirbazlar Çetesi, Now You See Me

Oyuncular; Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson 
Yönetmen; Louis Leterrier
Tür; Gizem, Suç, Polisiye, Aksiyon

Konusu; Film, birbirinden farklı yeteneklere sahip dört illüzyonistin, sihirbazın bir araya gelerek yaptığı yasa dışı ve büyük ilgiyle karşılanan sihirleri sonucunda yaşananları konu almaktadır.

Özeti; J. Daniel Atlas, Merritt McKinney, Henley, Jack Wilder birbirinden farklı yetenekleri olan ve New York şehrinde belirli bölgelerde gösteriler yapan sihirbazlardır. Ve bu sihirbazların hepsine arkasında bir adres olan ve göz işaretli bir kart gelir. Bu kartta yazan adres bu dört sihirbazı bir binanın içindeki dairede bir araya getirecek ve dairenin içindeki hologramik gösteri projelerinin görüntüsünden sonra, aradan belirli bir süre geçecek ve toplumun gözleri önünde büyük gösteriler yapmaya başlayacaklardır.





İlk gösterilerinde izleyiciler arasından seçtikleri bir adamın hesabının olduğu bankayı soyacaklardır ve bu adamı kendi bankasına göndereceklerdir.

Aslında her şey daha önceden organize edilmiş ve ayarlanmıştır. Düzenekler Paris'teki bu bankayı soymak üzerine kurulmuştur ve seçilen kişi günler öncesinden takip edilerek özellikle seçilmiştir. Bütün planlarını kusursuz bir şekilde yaparak bu soygunu gerçekleştirirler ve bu soygun sonrasında artık FBI tarafından aranan kişiler arasına girerler. Onları göz altına alan FBI, sihre inanmadıkları için suçlarını ispatlayamaz ve geri bırakmak zorunda kalır. Ancak hep takip edecek ve bu soygunu nasıl yaptıklarını anlamaya çalışacaklardır.

İkinci gösterileri ise, kendilerine sponsorluk yapan Arthur Tressler'in banka hesabını boşaltmakla ilgilidir. Arthur'un bir sigorta şirketi vardır ve bu sigorta şirketinin insanlara borçları vardır. Arthur'un da bu durumdan haberi yokken ve uçaktaki seyahatleri sırasında oyunlar yaparak, bankalar için gerekli olan kimlik bilgilerini elde ederek, gösteri sırasında 140 milyon dolar olan Arthur'un hesabındaki parayı, izleyiciler arasında sigorta şirketinin borçlu olduğu insanların hesaplarına paylaştırırlar.





Bu olayı da takip eden FBI, onları suç üstü olarak yakalayamayacak ve bu sefer kaçarak FBI'dan kurtulacaklardır. Aynı zamanda FBI Ajanı Dylan Rhodes ve İnterpol'den Alma Dray, bu konu ile özellikle ilgilenmektedirler ve operasyonun başındadırlar.

Birde sihirbazların yaptığı numaraları ortaya çıkarmak ile ilgili filmler, belgeseller çeken Thaddeus Bradley isminde bir program sunucusu vardır. Bu sihirbazları O'da takip etmekte ve FBI ile ortaklaşa çalışmaktadır. Ancak işler hiç sanıldığı gibi değildir ve olayların tam manası bu son gösteriden sonra ortaya çıkacaktır.

Son gösterileri ise yine bir banka soygunudur ve bu sefer çaldıkları paraları, Thaddeus Bradley'in arabasına koyacaklardır ve gösteri sonunda yine kaçacaklardır. Gösteriyi New York'un merkezinde bir binada yaparlar ve etrafları FBI ajanları ile dolu olmasına rağmen yine kaçmayı başarırlar. Amaçları Thaddeus Bradley'i hapse attırmaktır ve arabasında bankadan çalınan paraları gören polis, O'nu tutuklar ve hapse atar. Hapse ziyaretine giden ajan Dylan Rhodes, O'na gerçekleri anlatacak, aslında mahşerin dört atlısı olarak kendilerini adlandıran bu sihirbazları bir araya getiren gözün kendisi olduğunu söyleyecektir. Göz ile iletişim içinde olan aslında ajan Dylan Rhodes'dur ( serinin ikincisinde gözün tam olarak kim olduğu anlaşılacaktır )  ve bu gösterilerin hepsinin bir anlamı vardır. Zamanında babası ile ilgili yaşanan acı olayın sorumlularını bu gösterilerle madur etmek istemiştir. Sorumlu olan banka ve kişilere, kurumlara bu gösterileri yıllardır projelendirerek zarar vermek istemiştir ve babasına yaptığı haberlerle zarar verenlerden biriside Thaddeus Bradley'dir ve O'nu sonunda hapse attırmıştır.





Sonrasında mahşerin dört atlısı olan sihirbazlarla da tanışan ajan Dylan Rhodes, onlara göz olduğunu söyleyecek ve son olarak bu olaylar yaşanırken hiç hesaba katmadığı İnterpol'de ki ortağı Alma Dray'e aşık olmuştur ve O'na gerçekleri anlatıp kendisini tutuklamasını beklerken, Alma, bu durumu bir sır olarak saklayacağını söyler ve film böylelikle son bulur.

Heyecanla izleyebileceğiniz, oldukça sürükleyici olan, hiç tahmin etmediğiniz şekillerde soygunların ve sihir numaralarının gösterildiği, ikinci bir bölümü de olan, yer yer gerilim sahnelerinin de olduğu polisiye, gizem, suç ve aksiyon filmidir.