Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Ağustos 2019 Pazar

Sinema: Thor - Odin'in Oğlu Thor Dünya'ya Sürgün Ediliyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Thor

Oyuncular; Chris Hemsworth, Natalie Portman, Anthony Hopkins 
Yönetmen; Kenneth Branagh
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Asgard gezegenindeki krallığın veliahtı olan Thor ismindeki prensin, elindeki çok özel güçleri olan çekiç ile yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Asgard'ın kralı Odin'nin iki tane oğlu vardır. Bunlardan biri Thor diğeri ise Loki'dir. Loki, Odin'nin öz oğlu değildir, Jotunheim gezegeninden bebekken Odin'nin evlatlık olarak aldığı ve kendi öz oğlu gibi büyüttüğü Asgard ve Jotunheim arasında varlık özellikleri gösteren biridir. Çocuklar artık ergenlik zamanlarına gelince Odin tarafından Thor kral olarak ilan edilir ve bunun üzerine Loki'nin oyunları sayesinde Asgard'a Jotunheim gezegeninden buz devleri girer ve Allspark isimli gezegenleri yeniden inşa edebilmelerine yarayacak kutuyu almaya çalışırlar.






Ama bunu başaramazlar ve bu duruma sinirlenen Thor, babasının sözlerine karşı gelerek Loki ve yakın dostlarını da alarak Jotunheim gezegenine buz devleri ile savaşmaya giderler.

Burada buz devleri ile aksiyon dolu bir mücadele yaşadıktan sonra Odin'de Jotunheim'a gelecek ve Asgard'lıları alıp gök kuşağı geçidinden geri götürecektir.

Bu olayın ardından Thor'a sinirlenen ve Thor'un da kendisine karşı çıkmasıyla Odin, Thor'un bütün güçlerini alacak ve O'nu dünyaya sürgün edecektir. Bu sırada Thor'un çekicini de alır ve çekice '' sana layık olan her kimse O seni bulsun ve Thor'un bütün güçleri O'nun olsun '' şeklinde bir tılsım ekleyerek sonsuzluğa gönderir. Ancak çekiçte Thor'un dünyaya gittiği bölgenin çok yakınlarına düşecek ve bulunduğu yerden O'nu kimse kaldıramayacaktır. Bu sırada Thor, dünyaya düştüğünde O'na Jane isminde araştırmacı bir bilim insanı arabasıyla çarpacak ve Thor ile tanışmış olacaklardır. Thor, kendine gelince Asgard'a ve babasına seslenmeye çalışacak, O'nun bu halini gören Jane ve arkadaşları Thor'u deli sanacak, ardından bütün güçlerini kaybettiğini anlayan Thor, çekicinin de yakınlarında olduğunu öğrenecek ve çekici yerinden almak için çekicin bulunduğu bölgeye gidecektir.




Ancak çekicin çevresini hükumet yetkilileri sarmıştır ve Thor, içeriye aksiyon dolu bir mücadele sonucunda girecek ama çekici yerinden Thor'da oynatamayacaktır. Bu gücü tamamen kaybettiğini düşünen Thor, artık pes eder ve yetkililer tarafından tutsak alınmışken yanına Loki gelir ve Odin'nin öldüğünü, artık kralın kendisini olduğunu ve Thor'un dünyada sürgün olarak yaşayacağını söyler.

Bunun üzerine bütün umudunu kaybeden Thor'a, Asgard'daki dostları yardım etmek ve gerçekleri anlatmak için gelecek ve aslında Odin'nin ölmediğini, bunların Loki'nin oyunları olduğunu söyleyeceklerdir. Bunu durumu öğrenen Loki, Asgard'lı dev bir muhafız askeri dünyaya gönderecek ve insanları öldürmeye başlayacaktır.

Ancak bu sırada Thor, hem Jane'e aşık olmaya başlamış hemde insanları korumak için kendi canını tehlikeye atmış, bunları yaptığı için kişiliğinde gelişme olduğunu varsayan ve yerinden oynamayan çekiç, Thor ölmek üzere iken havalanır ve Thor'un eline gider. Sonrasında Thor, bütün güçlerini yeniden kazanacak ve Asgard'a geri dönüp Loki ile mücadele edecektir. Asgard'a döndüğünde Loki ise, Jotunheim gezegenini ve üzerinde yaşayan buz devlerini tamamen yok etme planları yapmaktadır ve bunun için buz devlerine bir pusu kurmuştur. Ancak bir gezegeni, savaş içinde olsalar bile buz devleri ırkını yok etmesini, hem Odin hemde Thor doğru bulmamakta ve Loki'ye karşı durmaktadırlar.






Loki, gök kuşağı geçidi sayesinde Jotunheim gezegenini yok etmek üzereyken Thor gelecek, Loki ile mücadele edecek, sonrasında geçidi çekici ile parçalayıp bu yok etme planını bozacaktır.

Bu sırada hasta yatağında olan Odin'de uyanacak, Loki tam uçurumdan sonsuzluğa düşmek üzereyken kendisini Thor tutacak, Thor'u ise Odin tutacak ama yaptıklarının onaylanmadığını anlayan Loki ise kendisini sonsuzluğa bırakacaktır. Ardından Asgard'da her şey düzene sokulur, Thor yine veliaht kral olur ve aşık olduğu dünyalı kız Jane'e gitme planları yaparken film son bulur.

Marvel'in başka bir karakteri daha olan Thor, yer yer komik, çoğunlukla aksiyon içeren sahnelere sahiptir. Sürükleyici bir konusu olan ve süper kahraman filmleri sevenlerin izlemekten zevk alacağı macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.