Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Ağustos 2019 Perşembe

Sinema: Açlık Oyunları 3: Alaycı Kuş Bölüm 1 - The Hunger Games 3: Mockingjay - Direnişçi Mıntıkalar ve Devrimin Öncüsü Katniss... / Konusu, Özeti, Afişler

Açlık Oyunları 3, Alaycı Kuş, Bölüm 1, The Hunger Games 3, Mockingjay

Oyuncular; Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Yönetmen;  Francis Lawrence
Tür; Dram, Aksiyon, Gerilim, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Açlık oyunları serisinin ikinci bölümü olan ''Ateşi Yakalamak'' bölümünde kaldığı yerden devam etmektedir.

Özeti; Katniss Everdeen, son olarak oyunlardan kurtarılmıştı ve kendine geldiğinde kendisini Capitol'e karşı direniş gösteren bir birliğin içinde bulmuştu. Bu bölümde birliğin başkanı olan Alma Coin ile tanışır ve O'na yaşananlardan ve Katniss'in bu direnişteki görevlerinden bahsederler.








Ancak Katniss, Peeta'nın kurtarılmaması konusuna çok üzgün olduğu ve Peeta'yı kurtarmadıkları için istediklerine ilk başta karşı çıkacak, sonrasında mıntıkaların başlarına gelenleri de görünce kabul edecektir.

Yapması gereken Alaycı Kuş sembolü ile direniş için, isyan için insanlara umut kaynağı olan bir örnek olmaktır. Direnişin sembolü olmaktır. Ve bunun için video görüntüleri çekilecek, başkan Snow'a karşı konuşmalar yapacak ve bütün mıntıkalardaki insanlara devrim yaşandığını belirtecek, mücadele etmeleri gerektiği konusunda öncülük edecektir.

İsyancıların başkanı Alma'nın önderliğinde Katniss, bir çok video görüntüsü çekerek bunu mıntıkalardaki insanlara izletirler.  Aynı zamanda artık mıntıkalardaki insanlarda isyana destek olmaya başlamış, bunun üzerine Capitol'ün bütün elektriğini sağladığı barajı bombalarlar. Bu sırada ise Peeta, Capitol'ün elinde esirdir ve işkenceler görerek zorunlu bir şekilde ekranlardan Katniss'e bu isyanı bitirmesi hakkında konuşmalar yapmaktadır. Bu duruma çok üzülen Katniss, başkan Alma'dan özellikle Peeta ve diğer galiplerin Capitol'ün elinden kurtarılmasını isteyecek ve bunun üzerine başkan Alma, özel olarak hazırladıkları ekiple, elektriklerinin olmamasını da fırsat bilerek Capitol'e gizlice giriş  yapacaklar ve Peeta ile diğer galipleri kurtaracaklardır. 






Peeta, geri geldiğinde işkenceden zayıflamış, bitap düşmüş ve Katniss'e saldırmıştır. Bunun sebebi ise zihin zaptı denilen bir işkence yönteminin üzerinde uygulanmasıdır.

Bu uygulama korku koşullandırılması ve özel arı zehri ile güçlendirilerek kişilik bölünmesine yol açmaktadır. İşkence edip, şok verip döverek kişiliğini yok ediyorlar, sonra tüm korkuları ve acıları yönlendiriliyor, başka bir anı yada kişilikle ilişkilendiriliyor ve Peeta içinde Katniss'e yönlendirilmiş bir zihin zaptı söz konusu olmuştur. Katniss'in hayatını tehdit ettiğini sanmaktadır ve bunun  üzerine Peeta'yı iyileşene kadar sedyeye bağlı bir şekilde tutmaya başlarlar. 

Zaten başkan Snow, aslında Peeta'yı bilerek bırakmıştır, maksadı da Katniss'i öldürmesini sağlamaktır ancak bunu anlayan isyancı grup önlemini almıştır ve Peeta'yı iyileştirmeye çalışacaklardır. İsyancı grupların başkanı olan Alma'nın konuşmasından sonra Katniss'in Peeta'yı sedyeye bağlı bir şekilde görmesi ile film son bulur.

Bu bölümde artık Capitol iyice köşeye sıkışmıştır ve mıntıkalardaki insanlar devrimi kazanmaya doğru yol almaktadır. Bölümün ikincisine kaldığı yerden devam eden film dram, aksiyon, gerilim ve bilim kurgu filmidir.