Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Ağustos 2019 Perşembe

Sinema: Kaptan Amerika: ilk Yenilmez - Captain America The First Avenger - Dönüşüm Geçirmiş Bir Amerikan Askeri... / Konusu, Özeti, Afişler

Kaptan Amerika ilk Yenilmez, Captain America The First Avenger

Oyuncular; Chris Evans, Hayley Atwell, Sebastian Stan
Yönetmen; Joe Johnston
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, askere katılmak isteyen bir Amerikan genci üzerinde yapılan deneyler sonucunda, bir insanın dört katı daha fazla şekilde metabolizması çalışan ve vibranyum maddesinden yapılmış kalkanı ile süper kahraman olan Kaptan Amerika'nın hikayesidir.

Özeti; Steve Rogers, askere katılmak isteyen ama fiziksel sorunları yüzünden kabul edilmeyen bir Amerikan gencidir. O dönemlerde Hitler, Avrupa'da terör estirmekte ve Amerikanlar, Hitler ile savaşa girmek üzeredirler.





Aynı zamanda Hitlerin yandaşı olarak öncelerinde Almanlara çalışan Hydra isimli bir örgüt lideri vardır.

Hydra, bu sıralarda Odin'ne ait Tesseract isimli yüksek enerji küpünü bulmuş ve bununla yüksek teknoloji ürünü silahlar üretmiş ve Hitlere kafa tutarak, Almanların safından ayrılıp kendi birliğini kurmuştur ve amacı bütün dünyayı feth etmektir.

Bundan yıllar önce Hydra ile çalışan Dr. Abraham, O'na bir serum enjekte etmiş, bu serum O'nu çok daha fazla güçlü insan yapmış ancak serumun bir özelliği olarak, insan içinde nasıl bir kişiliğe sahipse gelişen o kişilik olduğu için Hydra, daha da kötü biri olmuştur. Bunun üzerine O'nunla çalışmayı bırakan Dr. Abraham, sonrasında Amerikanlarla iş birliği içine girecek ve bir askeri elemelerde Steve'i görecek, insanı geliştiren bu serumu kullanmak için aradıkları kişinin Steve olduğunu düşünecektir. Steve, iyi bir insandır ve bu serumdan sonra daha da iyi biri olacağına inandığı için fiziksel yetersizliğini göz ardı etmiştir. Steve'e serum enjekte edildikten sonra Steve, eski fiziksel görüntüsünden bambaşka bir hal alır ve bu sırada deney alanında bulunan Hydra'nın adamları Dr. Abraham'ı öldürür.





Dr. Abraham ölünce Steve'den başka ellerinde bu güçleri elde ettirebilecekleri imkanları kalmaz ve Steve'i Amerika'nın sembolü olarak göstermeye ve ölümden korumaya çalışırlar.

Artık televizyonlarda gösterilere çıkan Steve, askerden ziyade bir gösteri sanatçısı olmuştur ve bu durumdan çok rahatsızdır. Bu sıralarda en yakın arkadaşının düşmanın elinde esir olduğunu öğrenince, artık dayanamaz ve düşman karargahına tek başına giderek bütün esirleri kurtarır. Bunun üzerine kahraman seçilen ve madalyalar alan Steve, artık askeriye için çalışan, savaşan bir asker olur. Aynı zamanda O'nun için çok güçlü bir madde olan vibranyumdan bir kalkan yaparlar ve Steve, artık bütün
savaşlara bu kalkan ile katılır. 

Steve'in amacı Hydra'yı yok etmektir ve esir askerleri kurtarırken Hydra'nın amacını, haritalardaki kamplarını, silah fabrikalarının yerlerini görmüştür. Teker teker buralara saldırarak hepsini yok eden Steve ve arkadaşları, son olarak Hydra'nın İsviçre'deki merkezine giderler. Ve Hydra, burada Tesseract'ın gücünü kullanarak şehirleri yok edebilecek nitelikte yaptığı bombalarını uçakla atmaya hazırlanırken, Steve, yani Kaptan Amerika uçağa binecek ve zorlu mücadeleler yaşandıktan sonra Hydra, eline Tesseract'ı alacak ve Tesseract'ın gücü O'nu yok edecektir.







Ancak uçak bombalar ile doludur ve Kaptan Amerika, insanların zarar görmemesi için uçağı Antartika'da buzların olduğu bir alana indirecek ve buzlu derin okyanusa uçak ile beraber gömülecektir.

Aradan 70 yıl geçecek ve Amerikanlar Kaptan Amerika'yı buzların içinden hiç bozulmamış bedeni ve anıları ile çıkaracaklardır.

Kaptan Amerika, kendine geldiğinde kendisini 70 yıl sonrasında görecek ve 70 yıl öncesinde aşık olduğu ajan Peggy ile olan randevusunu hatırlayacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Marvel'ın başka bir karakteri daha olan Kaptan Amerika'nın ilk nasıl ortaya çıktığı anlatan film, yer yer komik, bol aksiyonlu, sürükleyici bir macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.