Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Ağustos 2019 Pazartesi

Sinema: Galaksinin Koruyucuları - Guardians Of The Galaxy - Star Lord, Rocket, Groot, Gamora ve Yok Edici Drax... / Konusu, Özeti, Afişler

Galaksinin Koruyucuları, Guardians Of The Galaxy

Oyuncular; Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista
Yönetmen; James Gunn
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, galaksiler arası uzay alanında yaşamını sürdüren bir çok varlık türünün içinde Star Lord, Rocket, Groot, Gamora ve Yokedici Drax isimleriyle koruyucu olarak kendilerini adlandıran bir grup farklı özelliklerdeki varlıkların, galaksinin iyiliği için verdikleri mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Star Lord, yani Peter Quill dünyada doğmuş, çocukken annesinin ölümü sırasında galaksinin yağmacı varlıkları tarafından kaçırılmış ve bunun üzerine dünya dışında başka gezegen ve yaşam alanlarında yaşayarak bir haydut, usta bir hırsız olmuştur.







Gamora ise, Thanos isminde bir zorba tarafından çocukken ailesi öldürülüp kendisi kaçırılmış ve cerrahi yollarla genetiği değiştirilmiş, yeşil tenli canlı bir silah olmuştur, Thanos'un evlatlık kızı olarak büyütülmüştür.

Rocket, alt yaşam formunda bir sibernetik deney ürünü ve görüntüsü bir rakun şeklindedir. Groot, insansı bitki, dev boyda ve ağaç şeklinde olan, dalları uzayabilen, son derece güçlü ağaç adamdır. Yok edici Drax ise, ailesi Ronan tarafından öldürülmüş ve bu yüzden Ronan'dan intikam almak isteyen son derece güçlü bir galaksi varlığıdır. Bu beş varlık galakside bir şekilde bir araya gelecek ve gezegenleri yok olma tehlikesinden kurtaracaklardır.

Star Lord, Morag, yani terk edilmiş gezegenden bir küre bulmuştur ve bu kürenin içinde bütün galaksideki varlıkların aradığı sonsuzluk taşı vardır. Sonsuzluk taşı sayesinde amaçları kötü olan varlıklar gezegenleri, galaksileri yok edebilmektedir. Ve Ronan ile Thanos, bu taşa ulaşmak istemektedirler. Ronan, bu taşın bulunması için kendisi ile birlikte çalışan Gamora'yı bu işe gönderir ve Gamora, Nova gezegeninde Star Lord'u bulacak, O'nun elinden içinde sonsuzluk taşı olan küreyi almaya çalışacaktır.





Star Lord ve Gamora arasında aksiyon dolu bir mücadele yaşanırken, Star Lord'un aranması ve kendisinin bulunması üzerine ödülün konmasını fırsat bilen Rocket ve Groot'da bu kavgaya karışacak ve onlarda Star Lord'u kaçırmaya çalışacaklardır.

Star Lord kaçmaya, Gamora küreyi çalmaya, Rocket ve Groot ise Star Lord'u kaçırmaya çalışırlarken Nova gezegeni güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak hepsi hapse gönderilirler. Burada yok edici Drax ile tanışacaklar ve O'nunla dost olup hapishaneden kaçmanın yollarını arayacaklardır. 

Hepsi bir plan yaparak hapishaneden kaçarlar ve kaçarken küreyi de alırlar. Ama Ronan'da onları takip etmektedir ve bu kaçış sırasında küreyi onlardan alır. Ronan, kötü amaçları olan bir varlıktır ve Thanos'a hizmet etmektedir. Ancak küreyi alıp içinden sonsuzluk taşını çıkarınca kendisi kullanacak ve artık Thanos'a da karşı duracaktır. Sonsuzluk taşını kullanmaya başlayan Ronan, gezegenleri yok etmekle tehdit etmektedir ve bunun üzerine hapishaneden kaçan galaksinin koruyucuları birlik olup, Ronan'dan sonsuzluk taşını almaya karar verirler. Bir plan yaparlar ve bu sırada Nova gezegenine saldırmak üzere olan Ronan'ın gemisine girmeye çalışırlar. Bir çok aksiyon dolu olay yaşandıktan sonra Galaksinin koruyucuları içeri girecek ve geminin yere düşmesini sağlayacaklardır.





Bu düşüş sırasında Groot, arkadaşlarını korumak için ağaçtan bir koruma kalkanı yapar ama bu durum kendisinin ölmesine neden olacaktır.

Gemi, Nova gezegenine düşünce ortaya çıkan Ronan, kendisindeki sonsuzluk taşı ile herkesi tehdit ederken, galaksinin koruyucuları dikkatini dağıtarak Ronan'da ki sonsuzluk taşını alırlar ve hepsi ele ele tutuşarak sonsuzluk taşının kendilerini yok etmesine engel olup, küreye kapatırlar. Sonrasında Groot'un yok olmasına çok üzülen Rocket, O'nun bir dalından parça alarak saksıya koyacaktır ve o saksıdaki parça yeniden Groot olarak ortaya çıkacaktır. 

Bütün bu olaylardan sonra sonsuzluk taşını Nova gezegeninde güvenle saklanması için yetkililere verirler ve kendilerinin bütün suçları silinir. Artık galaksinin koruyucuları olarak bu beşli takım gemileri ile sonsuzluğa açılırlar. Böylelikle film son bulur.

Çok eğlenceli ve komik sahnelerin olduğu, sürekli bir aksiyon içinde geçen senaryosu ile birbirinden renkli ve güzel fantastik varlıkları da göreceğiniz, oldukça sürükleyici, marvel yapımı aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.