Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Ağustos 2019 Çarşamba

Sinema: Üst Düzey Yaşam - High Life - Uzaya Gönderilen Suçluların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Üst Düzey Yaşam, High Life

Oyuncular; Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin
Yönetmen; Claire Denis
Tür; Psikoloji, Gerilim, Dram, Bilim Kurgu

Konusu; Dünyada idam ve müebbet cezasına çarptırılmış bazı mahkumlarla anlaşma yapılarak, onları uzayda üremek ve kara deliklerin incelenmesi üzerine bir göreve gönderirler. Film, bu zorlu ve geri dönüşü söz konusu olmayan görevde suçluların yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Hepsi dünyada işledikleri ağır suçlardan dolayı ya idam cezasına yada müebbet hapis cezasına çarptırılmış insanlardır ve bu insanları dikdörtgen şeklinde içerisinde yaşam destek ünitelerinin olduğu, uzun süre yaşamalarını sağlayacak bir çok imkanın bulunduğu bir uzay aracı ile güneş sisteminin dışına doğru gönderirler.






Bu yolculuk sırasında hem uzayda üreyebilmek üzerine deneyler yapacaklar hemde kara deliklerin çevresindeki enerjiden bilgiler toplayıp dünya insanlığına yeni enerji kaynakları sağlayacaklardır.

Aralarında kendi kocasını ve çocuklarını öldürmüş Dibs isminde bir kadın doktor vardır ve bu doktor üremek ile ilgili olan deneyle ilgilenmektedir ve içerideki bütün erkeklerin spermlerini, kadınların yumurtaları dölleyip çocuk oluşturmaya çalışmaktadır. Ancak uzaydaki radyasyon yüzünden bu pek mümkün olmamaktadır. Bu deney için aralarında Monte isimli bir erkek spermlerini vermek istememiştir ve doktor, O'nun dışındaki bütün deneklerle denemiş olmasına rağmen başarı sağlayamamıştır.

Aynı zamanda bu çıkılan yolculuğa kendilerini zorunlu hissettikleri için çıkmışlardır ve hiç biri bu uzay yolculuğunu istememektedir. Bu yüzden içeride gergin ve sürekli olumsuz bir hava yaşanmaktadır. Zaten deneklerin hepsi suça meyilli insanlardır ve aralarında anlaşmaları çok zordur. Erkek deneklerden biri kadınlardan birine tecavüz etmeye çalışır, kadın deneklerden başka biri kendini yaralayarak çocuk olmasına engel olmaya çalışır ve yolculuk bunun gibi olumsuz bir çok olay ile devam etmektedir.







Artık gemide insanlar çok agresif olmaya başlayınca Dr. Dibs, hepsinin suyuna çok fazla sakinleştirici katarak uyutmaya karar verir.

Bu uyku sırasında spermlerini vermek istemeyen Monte ile cinsellik yaşayacak ve O'nun spermlerini alacaktır. Yine uyku sırasında Monte'nin spermlerini de Boyse ismindeki kızın rahmine enjekte edecektir ve bu olay sonrasında Boyse, hamile kalacak, ardından Monte'nin çocuğunu doğuracaktır. 

Bu olay sonucunda bir kız çocuk olur ve bu çocuktan sonra psikolojisi bozulan Boyse, kara deliklerin incelenmesi için hazırlanmış uzay aracına binerek kara deliğe sürüp intihar edecektir. Ardından doktorda bu olanlara dayanamayıp kendisini uzayın boşluklarına bırakacaktır ve bu ölümler içeride sadece Monte ve kız çocuğu kalana kadar devam edecektir. Aradan yıllar geçer ve kız çocuğu büyür. Monte ile hala uzayın derinliklerinde yolculuğa devam etmektedirler. Kendilerininkine benzeyen bir uzay aracı bulurlar ve onun içerisinde ise sadece köpekler vardır. Ardından Monte ve kızı da bu yolculuğa dayanamayıp bir kara delik incelemesinde kendilerini kara deliğin içine bırakacaklardır ve film böylelikle son bulacaktır.

Cinsel temaların çok sık işlendiği, sakin bir atmosferde geçen filmin senaryosu uzayın bilinmezliklerinde geçmektedir. Suçlu insanların uzayın derinliklerine gönderildiği ve bu insanların yaşadığı olayların anlatıldığı dram, psikolojik gerilim ve bilim kurgu filmidir.