Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Ağustos 2019 Salı

Sinema: Demir Adam - Iron Man - Tony Stark'ın Demir Adam Oluş Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Demir Adam, Iron Man

Oyuncular; Robert Downey Jr., Terrence Howard, Gwyneth Paltrow
Yönetmen; Jon Favreau
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Tony Stark isminde bir silah tasarımcısının, kendisine özel koruyucu robotik özellikleri olan bir zırh yapması ile demir adam olarak anılması sonrasında ve öncesinde yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Tony Stark, Amerika Birleşik Devletleri askeri birlikleri için çok güçlü silahlar, füzeler ve bombalar üreten, işinde çok başarılı olan ve sürekli bu konuda ödüller alan bir silah endüstrisi şirketinin sahibidir. Stark teknolojileri adı altında silahlar üretip pazarlamaktadırlar. Yine bir gün, yeni icat ettiği silahların tanıtımını yaptıktan sonra Afganistan'da ki bölgeden ayrılırken Tony, terör gruplarının saldırısına uğrayacak ve bu saldırı sonucunda vücuduna şarapnel parçaları girecektir.





Kalbine doğru hareket eden ve bedeninden çıkarılamayan bu parçalar yüzünden hayatı tehlikeye giren Tony'in, terör gruplarının elindeki bir doktor sayesinde göğüs kafesine manyetik bir mıknatıs sistemi yerleştirilerek hayatta kalması sağlanacaktır.

Bu mıknatıs, parçaların kalbine gitmesini önlemektedir ve Tony, kendine geldiğinde, aynı zamanda terör gruplarının elinde esir olduğunu görür. Ardından terör grupları Tony'den kendileri için son sistem roketlerinden yapmasını isteyecek ve ancak bunu yapınca serbest kalacağını söyleyeceklerdir. 

İlk başta kabul etmese de, gördüğü işkenceler sonrasında tekliflerini kabul edecek ve roket yapımı için gereken bütün malzemeleri isteyecektir. Bu sırada Tony'nin aklında başka bir plan vardır. Bu malzemeler ile kendisine terör gruplarının bulunduğu mekandan kaçabilmesine yarayacak bir zırh yapacaktır. Gizlice, kendisine yardım eden başka bir tutsak ile bu zırhı yapacak, ardından zırh ile terör gruplarının elinden kaçmayı başaracaktır. Kaçtıktan sonra Amerikan birliklerine ulaşan ve oradan da evine gelen Tony, bu zırhın dahada geliştirilebileceğini düşünür ve Iron Man projesine başlamış olur. Uzun süren çalışmalar sonucunda içerisine kendisinin girdiği, ileri teknolojik bilgisayar sistemli donanımı olan, uçabilen, özel silahları ateşleyebilen bir zırh yapar.







Ancak bu sırada Tony, kendisini kaçıran terör gruplarının, kendi ürettiği silahları kullandığını görmüştür ve bu yüzden silah üretimi işinden soğumuştur.

Daha çok zararı olduğunu düşündüğü için şirketinin üretim konusunda değişiklikler yapmasını istemektedir ama şirket ortakları buna karşı çıkmaktadırlar. Sonrasında da anlaşılacak ki, aslında Tony'i kaçırması için terör örgütleri ile iş birliği yapan şirket ortağı Obadiah Stane'dir. 

Tony'nin yanında çalışan Pepper, şirketin bilgisayarında terör örgütleri ile ilgili bilgileri ve video görüntülerini bulur ancak bu sırada Obadiah'da bunun farkına varacak ve öncesinde Tony'nin terör örgütlerinden kaçmak için tasarladığı demir adam zırhını geliştirdiği için ve suçlamalar konusunda da köşeye sıkışınca, zırhın içerisine girerek Tony ile mücadele etmeye başlayacaktır. Obadiah'ın demir adamı ile Tony'nin demir adamı kıyasıya ve aksiyon dolu bir kavgaya tutuştuktan sonra, Obadiah ve zırhı yok olacak ve Tony, bu kavgaya galip gelecektir. Ardından yaşanan olaylar ile ilgili basın, Demir Adam lakabı takarak kim olduğu konusunda araştırmalar yaparken, bir basın toplantısında Tony, aslında hiç beklenmedik bir cevap olarak herkese ''Demir Adam benim'' diyecek ve böylelikle film son bulacaktır.

Demir Adam'ın eğlenceli ve komik kişiliği ile tanışacağınız ve Demir Adam karakterinin ilk nasıl ortaya çıktığını anlatan, Marvel yapımı aksiyon ve bilim kurgu filmidir.