Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Mart 2020 Pazartesi

Sinema: Gerilim Hattı - High Lane - Hırvatistan'ın Ormanlık Tepelerinde Maceraya Çıkan 5 Arkadaşın Ölümle Biten Hikayeleri... / Konusu, Özeti, Afişler

Gerilim Hattı - High Lane

Oyuncular; Fanny Valette, Johan Libéreau, Raphaël Lenglet
Yönetmen; Abel Ferry
Tür; Macera, Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Film, Hırvatistan'ın yüksek ormanlık tepelerinde bir macera gezisine çıkan bir arkadaş grubunun yaşadığı gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Chloe, Luke, William, Fred ve Karine, beş arkadaş Hırvatistan'ın dağlarında macera yaşamak için yola çıkmışlardır. Arabalarını bırakıp yollarına yürüyerek devam eden arkadaşlar, belirli bir süre sonra yolun kapandığını görecekler ve bunun üzerine halatlarla tırmanarak kapalı olan yolu aşmayı deneyeceklerdir. Fred'in isteği ile diğerleri de bu teklifi kabul edecek ve halatlarla uçurum kenarlarından tırmanarak yol almaya devam edeceklerdir. Luke, yüksekten korkmaktadır ve bu tırmanış sırasında tehlikeli anlar yaşayacak, ölümden son anda kurtulacaktır.




Hatta yüksek iki tepeyi birbirine bağlayan bir köprüden geçerken köprünün halatları kopacak ve Karine'yi yine ölümden son anda kurtaracaklardır. Halatlarla tırmandıkları yolda yine bir engel ile karşılaşınca Fred ve Karine, diğer arkadaşlarını da bu engelden kurtarmak için tepeye tırmanacaklar ve onlara başka bir yoldan ulaşmaya çalışacaklardır.

Ancak bu sırada Fred'in ayağı bir ayı kapanına denk gelecektir ve olduğu yerde yaralı bir şekilde kalacaktır. Bu kapanı Karine açmayı başaramayacak ve diğerlerini çağırmak için Fred'in yanından ayrılacak ancak onlar gelene kadar Fred'i ayı kapanını kurmuş olan kişi, kapanın ucundaki zincir ile çekerek Fred'i götürecektir. Diğerleri Fred'in olduğu yere geldiklerinde sadece kan izlerini görecekler ve panik ile Fred'i aramaya başlayacaklardır. 

Artık iyice panik yapan arkadaşlar, havanında kararması ile ne yapacaklarını şaşıracaklar ve ıssız ormanda Fred'i ararlarken Chloe, yine tuzaklarla dolu bir kuyuya düşecektir ve sadece kolundan yaralanarak O'nu bu kuyudan çıkaracaklardır. Özel olarak bu tuzakları birileri hazırlamıştır ve kısa bir süre sonra gece olacak ve yağmurunda yağması ile çok zor duruma düşen arkadaşlar, Karine'in birisi tarafından yaralanarak kaçırıldığına tanık olacaklardır. Panik ile ne yapacaklarını şaşıran Chloe, Luke ve William, kaçırılan arkadaşlarını ararlarken ormanda bir kulübeye denk gelecekler ve içeri girdiklerinde Fred'in çıplak ve baygın bedenini göreceklerdir. Fred'e dokunduklarında kendine gelecek ancak kan kaybından ve yaşadığı ağır yaralanmalar yüzünden hayatını kaybedecektir. Fred'in bu halini gören arkadaşlar, O'nun çantasındaki işaret fişeklerini alıp gitmeye karar verecekler ancak bu sırada yanında Karine'nin cesedi ile yamyam olan bir adam içeri gelecektir ve hepsine saldırmaya başlayacaktır. 




Bu tuzakları ormanda yaşayan bir yamyam hazırlamıştır ve tuzaklarına takılan insanları avlayıp yaşadığı yere getirip yemektedir. Luke, kıskançlığı yüzünden yamyam henüz kulübeye gelmeden önce William'ı mahzene kapatmıştır ve Anton ismindeki bu yamyam gelince Chloe ve Luke, O'nunla mücadele etmek zorunda kalmışlardır. 

Ancak Luke, 
dışarı kaçacak ve Anton isimli yamyam mahzene Chloe ve William'ı bağlayacaktır. Yukarıdaki cesetleri parçalamakla uğraşan Anton, sonrasında mahzene inecek ve Chloe'yi parçalamak için yukarı çıkaracak ancak bu sırada dışarıdan yardıma gelen Luke, Anton'a saldırınca Anton, Luke'un peşinden ormana gidecektir.

Bu fırsattan istifade Chloe ve William'da kulübeden kurtulmayı başaracak ve onlarda ormana Luke'in peşinden gideceklerdir. Anton, ormanda Luke'i ok ile yaralayacak ve bir uçurumun kenarında kıstıracaktır. Ölesiye girdikleri mücadele sonunda Luke, uçurumun kenarında iken arkadaşları Chloe ve William gelecek ve Anton ortalıklardan kaybolacaktır. Luke'i uçurumdan kurtarmaya çalışan William, kendisini ölüme terk eden Luke'i de uçurumdan düşmesini sağlayacak ve sonrasında ortaya çıkan Anton, William'ı da ok ile vurarak öldürecektir. 


Geriye tek kalan Chloe, Anton ile karşı karşıya gelecek ve sinir krizi geçirip elindeki bıçak ile O'na saldıracak ve uzun soluklu bir mücadele sonunda Anton'un boğazını keserek oradan ayrılacaktır. 

Anton'un öldüğünü düşünerek yanından ayrılıp halat ile karşıya geçmeye çalışırken kendine gelen Anton, halatı kesecektir ve film böylelikle son bulacaktır.

Filmin sonunda belirtilene göre; Luke Riveaux'un cesedi Risnjak sıra dağlarının eteklerinde bulundu. Chloe Lambert, Karine Dupre, Fred Tena, William Frot hala kayıplar... Ve beş yaşında kaçırılan Anton Zomarech asla bulunamadı. 

Balkanlarda bugüne dek açıklanamayan 3270 kayıp olayı görülmüştür.

Bir macera yaşamak isteyen 5 arkadaşın sonu ölümlerle biten hikayelerinin anlatıldığı, şiddet ve vahşet görüntüleri olan macera, aksiyon, gerilim ve korku filmidir.