Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

10 Mart 2020 Salı

Sinema: Tenten'in Maceraları - The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn - Tenten Efsanevi Batık Gemi Hazinesinin İzinde... / Konusu, Özeti, Afişler

Tenten'in Maceraları - The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn

Oyuncular; Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig
Yönetmen; Steven Spielberg
Tür; Macera, Aksiyon, Animasyon

Konusu; Film, Tenten isimli maceraperest bir gazetecinin efsanevi Unicorn batık gemisinin hazinesinin izini sürmesi ile gelişen aksiyon ve macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Bir çok gizemli olayı çözen ve alanında oldukça ünlü bir araştırmacı gazeteci olan Tenten, sadık ve akıllı köpeği Milu ile birlikte yaşamaktadırlar. Köpeği ile bir pazarda gezerken karşısına çıkan gemi maketi ile ilgilenen Tenten, bu maketi satın alacak ancak kısa bir süre sonra bir adam bu maketi hemen başka birine satması gerektiğini, yoksa başına çok büyük işler açacağını söyleyip gözlerden kaybolacaktır. Akabinde Tenten'in yanında Ivanovich Sakharine isimli gizemli bir adam belirecek ve Tenten'den bu maketi istediği fiyata almak isteyecektir. 





Ancak Tenten, maketi satmayacak ve evine giderek maketi incelerken evdeki kedinin ortalığı karıştırdığı sırada maketin içine saklanmış kalem boyunda bir tüp yere düşecektir.

Bu sırada maketin gizemini araştırmak için dışarı çıkan Tenten, eve geldiğinde maketin çalınmış olduğunu görecektir. Ancak maketten düşen tüpü akıllı köpeği Milu görmüştür ve Tenten'e yerini gösterince tüpün içinden kağıda yazılı ve üzerinde şifreli semboller olan bir şiir çıkacaktır. 

Bunun ne anlama geldiğini anlamaya çalışan Tenten, dışarı çıktığında cüzdanını bir kleptomani hastasına çaldıracak ve şifreli yazıda cüzdanı ile birlikte gidecektir. Ancak bu sırada Tenten'i bazı adamlar kaçırıp bir kasaya hapsedecek ve O'nu okyanusa açılan bir yük gemisine bindireceklerdir. Geminin içine girince kendisini kaçıran kişinin Sakharine olduğunu ve maketin içinden çıkan şifreli kağıdı aradığını öğrenecektir. Ancak bu kağıt Tenten'de değildir ve Sakharine, bunun üzerine Tenten'in öldürülmesine karar verecektir. Ancak Tenten'i kaçıranların peşinden giden sevimli köpek Milu'da gemiye binmeyi başarmıştır ve Tenten'i tutsak olduğu yerden kurtaracak ve birlikte gemiden kaçmanın yollarını ararlarken, geminin kaptanı olan ve Sakharine'in elinde gemide tutsak olarak bulunan kaptan Haddock ile karşılaşacaklardır. 





Bunun üzerine artık birlikte kaçmaya başlayan Tenten ve Haddock, bu sırada Sakharine'in amacının ne olduğunu anlayacaklar ve aradığı Haddock'un soyundan kalan batık gemideki hazinesine Sakharine'den önce onlar ulaşmaya çalışacaklardır. 

Bunun için bulmaları gereken Tenten'in bulduğu gemi maketi gibi iki tane daha maket vardır ve onların içinden çıkan şifreli yazılar bu hazinenin yerini göstermektedir. Kağıtların biri Sakharine'dedir, diğeri Tenten'in cüzdanında ve diğeri de Kuzey Afrika'da bir koleksiyoncudadır. Aksiyon dolu bir kovalamaca sonrasında Kuzey Afrika'da ki maketi bulmaya giden Tenten ve Haddock, burada Sakharine'in kendilerinden önce geldiğini görecekler ve oldukça zor bir mücadele içine girerek sonunda şifreli kağıda ulaşmayı başaracaklardır. 

Bu sırada Dupont ve Dupont isimli interpolde çalışan polis kardeşler Tenten'e cüzdanını getirecekler, uzun zamandır aranan Sakharine'yi tutuklayacaklar ve Tenten, şifreli olan üç kağıdı da üst üste getirince hazinenin koordinatlarını
öğreneceklerdir. Koordinatlar Haddock'ın çocukluğunda yaşadığı şatoyu göstermektedir ve bu şatoya geldiklerinde mahzene inecekler ve burada Dünya haritasının içinde Haddock'un atalarından kalan değerli altın ve mücevherleri bulacaklardır. Ancak hazine bununla sınırlı değildir, büyük dedesi okyanusta olan gerçek hazinenin yerinin koordinatlarını da yazmıştır ve sonunda batık gemi hazinesinin yerini öğrenmişlerdir.





Haddock ve Tenten'in bu koordinatlara bakarak yeni bir maceraya daha çıkmaya karar vermeleri ile film son bulur.

3B hareket yakalama tekniği ile hazırlanmış ve oldukça gerçekçi gözüken animasyon görüntülerini izlemekten zevk alacaksınız. Georges Remi'nin klasik çizgi romanından sinemaya uyarlanmış olan ve oldukça eğlenceli sahneleri ile macera, aksiyon ve animasyon filmidir.