Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Mart 2020 Pazar

Sinema: Yerdeniz Öyküleri - Fantastik Bir Ülke Olan Yerdeniz'de Yaşanan Maceralar... / Konusu, Özeti, Afişler

Yerdeniz Öyküleri

Oyuncular; Timothy Dalton, Willem Dafoe, Mariska Hargitay
Yönetmen; Goro Miyazaki
Tür; Macera, Dram, Fantastik, Anime

Konusu; Film, Yerdeniz ülkesinde fiziksel ve doğal bütün koşulların bozulmaya başlaması ile bu durumu araştırmak için yollara düşen prens Arren ile Baş Büyücü ( Ged ) Çevik Atmaca'nın yaşadığı macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Yerdeniz'de doğanın bozulmaya başladığı, kuraklığın geldiği ve ölen hayvanların olduğu bir dönemde uzun zamandır ortaya çıkmayan ejderhalar görünmeye başlamıştır. Bu dönemde Yerdeniz'in kralı oğlu prens Arren tarafından öldürülür ve babasının büyülü kılıcını çalan Arren, saraydan kaçar. Atı ile birlikte çöllerde yol alan Arren'e bir kurt sürüsü saldıracak ve O'nu bu durumdan Çevik Atmaca isimli baş büyücü kurtaracaktır. 







Arren, içinde korkuyu yaşatmış ve bunun etkisinden kurtulamayan bir çocuktur. İçinde tanımlayamadığı dürtüleri olan Arren, ne kadar bunlardan rahatsız olsa da teslim olmuştur ve içindeki bu dürtüleri kontrol edememektedir. 

Çevik Atmaca ile tanıştıktan sonra yolculuğa artık birlikte devam edecekler ve karşılarına bir kasaba denk gelecektir. Burada insanlar, çocuklar köle olarak satılmaktadır ve bu kasabada belirli bir süre konaklamayı düşünüp yollarına devam edeceklerdir. Çevik Atmaca ile Arren'in ayrı kaldığı bir sırada insan tacirleri Terü isimli bir kızı yakalamaya çalışırlarken Arren, buna engel olacak ve bu olay yüzünden insan tacirleri Arren'i tutsak alacaklardır.

Satılmak için götürülen Arren'i bu zor durumdan özel güçleri olan Çevik Atmaca kurtaracaktır ve yollarına devam edip, kasabanın dışında bir çiftlik evi olan ve Çevik Atmaca'nın çok eski dostu Tenar isimli kadının evine gideceklerdir. Burada hasta olan Arren'e yardım edecekler ve sonrasında
Arren, evde insan tacirlerinden kurtardığı Terü isimli kızın olduğunu görecektir. Burada Çevik Atmaca ve Arren, belirli bir süre geçirdikten sonra Çevik Atmaca, Arren'in insan tacirlerinin elinde iken kaybettiği ve babasından kalan büyülü kılıcı almak için kasabaya gidecek ancak bu sırada Yerdeniz'de hüküm süren kötü büyücü Cob'un adamları Tenar'ın evine gelecekler ve Çevik Atmaca'yı soracaklardır.







Yerdeniz'e gelen kuraklık ve felaketlerin nedeni kötü büyücü Cob'dur ve geçmişte kendisi ile ilgili anıları olan Çevik Atmaca'dan intikam almak istemektedir. Ölümsüzlüğü arayan ve ölümden korkan Cob, aynı zamanda baş büyücü olmak istemektedir. 

Arren ise bu sırada Tenar ve Terü'yü kendi sorunları yüzünden terk edecek ve O'nu bu sırada kötü büyücü Cob yakalayıp tutsak alacaktır. Aynı zamanda Cob'un adamları sonrasında Tenar'ı da evinden alıp Çevik Atmaca'nın kendisine gelmesini sağlamaya çalışacaklardır. Kasabadan dönen Çevik Atmaca, Terü ile karşılaşacak ve O'na Arren'in büyülü kılıcını verip Cob'un kalesine gidecek, burada Cob ile mücadele ederken kendisi de tutsak alınacaktır. 

Kötü büyücü Cob, Çevik Atmacayı ve Tenar'ı öldürmek istemektedir ancak Çevik Atmaca'nın peşinden kaleye gelen Terü, kalenin içine girmeyi başaracak ve Arren ile buluşup O'na kılıcını verecek ve Arren, Çevik Atmaca ile Tenar'ı ölümden son anda büyülü kılıcı sayesinde kurtaracaktır. Ancak bu sırada büyülü kılıcın etkisi ile yaralanan kötü büyücü Cob, Terü'yü bayıltarak kaçıracak ve O'nu öldürmek isterken birden Terü'nün bir ejderha olduğu ortaya çıkacaktır. Ejderha görüntüsü ile ortaya çıkan Terü, kötü büyücü Cob'u yok edecek ve Yerdeniz, eski güzel günlerine yeniden kavuşacaktır. Böylelikle film son bulur.

Film müzikleri ile de oldukça dikkat çekici, çizgi animasyon görüntüleri ile ölüm ve yaşam üzerine bir çok anekdotun bulunduğu film macera, dram ve fantastik anime filmidir.