Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Mart 2020 Cuma

Sinema: Yedi Yaşam - Seven Pounds - Kendince Bir Kefaret Yöntemi Bularak Yedi İnsanın Hayatını Kurtaran Bir Adamın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Yedi Yaşam - Seven Pounds

Oyuncular; Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson
Yönetmen; Gabriele Muccino
Tür; Dram

Konusu; Film, bir trafik kazası geçirip yedi kişinin ölümüne neden olan Tim'in, bu kaza sonrasında suçluluk duyarak kendisini yedi farklı insanın hayatını kurtarmaya adaması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Film, Tim'in intihar sahnesi ile başlamaktadır ancak bu sahne aslında filmin son sahnesidir. Başarılı bir iş adamı olan Tim, eşi ile bir araba yolculuğu sırasında cep telefonuna bakarken kaza geçirecek ve bu kazada eşi de, diğer arabadaki yedi kişide hayatını kaybedecektir. Bu olay üzerine geçen zaman sonrasında yaşananları unutamayan ve suçluluk duygusu içinde pişmanlıklar yaşayan Tim, kendisini yedi zor durumda olan insanın hayatını kurtarmaya adayacaktır. 





Maliyede vergi müfettişi olan kardeşinin kimliğini kullanarak zor durumda olan insanlara ulaşacak, onların gerçekten zor durumda ve iyi insan olduklarını anlamak için
kendince denemeler yapacak ve karar verdiği yedi kişinin hayatına bir şekilde girmeyi başararak onların hayatlarını kurtaracaktır.

Kimisi görme engellidir, kimisi karaciğerinden sorunludur, kimisinin kemik iliği nakline ihtiyacı vardır, kimisinin ailevi sorunları vardır ve kimiside kalbinden sorunludur, tedavisi için kalp nakli gereklidir. Bunlardan biride kardeşidir ve Ben Thomas, Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia, Nicholas Adams, Ezra Turner ve Emily Posa ismindeki bu kişiler için Tim, gereken bütün yardımları yapmayı amaçlamaktadır.

Kendince bu insanların sorunlarına göre bir plan yapan Tim, ailevi sorunları olan kadına kendi evini verecek, kemik iliği nakline ihtiyacı olan hasta bir çocuğa kemik iliğinden alınmasını sağlayacaktır ve diğer kişilerinde hayatlarıa girerek gereken yardımları yapacaktır. Ancak bazı kişilerin sorunlarının halledilmesi için Tim, kendi organlarını feda etmek zorundadır ve bunun için hayatına girdiği Emily ile birliktelik yaşamaya başladıktan kısa bir süre sonra listedeki organ nakline ihtiyacı olan kişiler için filmin başındaki sahne yaşanacaktır ve kutu denizanası zehri ile intihar eden Tim, organlarının gereken kişilere bağışlanmasını sağlayacak ve hayatına son verecektir.






Tim'in ölümünden sonra Ezra gözlerini, Emily kalbini, Ben ise karaciğerini alacaktır. Böylelikle film son bulacaktır.

Yaşam, hayat, ölüm, pişmanlık ve bağışlama gibi konuların işlendiği, üzerinden suçluluk duygusunu atamayan bir insanın oldukça hüzünlü kendince kefaret ödeme yöntemine tanık olacağınız, Will Smith'in baş rolünde yer aldığı dram filmidir.