Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

9 Mart 2020 Pazartesi

Sinema: Hayal Kırıklığı Odası - Hüsran Odası - The Disappointments Room - Yeni Taşındıkları Evin Kara Mazisi İle Mücadele Eden Bir Aile... / Konusu, Özeti, Afişler

Hayal Kırıklığı Odası - Hüsran Odası - The Disappointments Room

Oyuncular; Kate Beckinsale, Mel Raido, Lucas Till
Yönetmen; D.J. Caruso
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, şehir dışında yeni bir eve taşınan bir ailenin, bu evin kara mazisi ile karşılaşması sonucu yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Dana ve David, Lucas isimli oğulları ile birlikte şehirden ayrılarak bir kasabada yeni bir eve taşınırlar. Oldukça eski ve büyük olan bu evin içinde tadilat yapmaya başlarlar ve mimar olan Dana, evin bahçesinde olduğu bir gün çatı katında evin planında olmayan bir odanın ışıklarının yandığını fark edecektir. Çatı katına çıktığında ışığın yandığı bölüme açılan bir kapı yoktur ama aynı kattaki odanın içinde bulunan bir dolabı çektikleri zaman arkasında kilitli bir kapı bulacaklardır. Kapının kilidini bulamadıkları için açamayacaklar ve rutin işlerine devam edeceklerdir. 








Dana, kısa bir zaman önce kendi işlediği bir kaza yüzünden bebeğini kaybetmiştir ve bu olayın yarattığı depresyon ile uğraşmaktadır. Aralıklı olarak haplar kullanan Dana, evde bazı sesler ve görüntüler görmeye başlayacak ve bunun üzerine mutfakta bulduğu anahtarların çatı katındaki odayı açacağını düşünerek çatı katına çıkacak ve orada bulduğu başka bir anahtar ile bu gizemli odanın kapısını açacaktır. 

Odadan içeri girdiğinde kapı arkasından kapanacak ve içeriden çıkışı olmayan küçük bir odada kapalı kalacaktır.

İçeride hiç bir eşya olmayan bu odada bazı insan suretleri görmeye başlayacak ve gördüğü ürkütücü görüntüler sonrasında ne kadar çığlık atsa da evdeki David, Dana'nın sesini duymayacak ve baygınlık geçiren Dana, saatler sonra uyandığında kapı kendiliğinden açılacak ve panik ile dışarı çıkacaktır. Dışarı çıktığında neredeyse saatlerce içeride kalmasına rağmen aslında dakikaların geçtiğini fark edecek ve bu olay üzerine evdeki bu odanın gizemini araştırmaya başlayacaktır. Kasabada bulundukları ev hakkında bilgisi olan bir uzman ile görüşen Dana, O'ndan tarihin hüsran odaları gerçeğini öğrenecektir. Çok eski zamanlarda özellikle varlıklı aileler biçim bozukluğu olarak Dünya'ya gelen çocuklarını kabullenmeyip onları evin içinde kimselerin görmediği gizli bir odada yetiştirip, ölünce de yine herkesten gizli olarak gömerlermiş. Vakti zamanında kusurlu doğan çocuklarını kendileri için bir lanet olarak gören aile üyeleri Dana'nın evindeki bu odada kızlarını kapatmışlardır ve öldürmüşlerdir. 







Evin babası bu cinayeti işlemiştir ve bu varlıkların ruhları hala Dana'nın yaşadığı evdedir. Tüm bunları öğrenen Dana, eve döndüğünde öldürülmüş olan Lora isimli küçük kızın ruhu ile karşılaşacak ve anlatılanların gerçek olduğunu anlayacaktır. 

Aynı zamanda kendi bebeğinin ölümü ile ilgili sıkça depresyona giren Dana, artık diğer çocuğu Lucas'ın hayatınında tehlikede olduğunu düşünmeye başlayacaktır.

Bu sırada evlerini tamir etmek için gelmiş olan bir işçinin ölümüne neden olan hayaletler şimdide Lucas'ın peşindedir ve yine Lucas'ın kaybolduğu bir sırada Dana, O'nu ararken kendisini hüsran odasında bulacak ve zamanında odanın içinde yaşanan vahşete kendi gözleri ile tanık olacaktır. Evin babası kusurlu olan kızını öldürmüştür ve şimdide Lucas'ı öldürmek istemektedir. Bunu anlayan Dana, zorlu mücadeleler vererek odanın içinden çıkmayı başaracak ve oğlunu ölümden kurtaracaktır. Tüm bu yaşananların ne anlama geldiğini anlayamayan David, Dana'nın akli dengesini yitirmeye başladığını düşünecek ve ailece karar alarak bu evden ayrılacaklardır. Evden arabaları ile ayrılırken son kez eve bakan Dana, hala hayaletlerin evin penceresinden baktığını görecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Huzur bulmak için geldikleri evde hayaletler yüzünden aksine daha da rahatsız olan bir ailenin yaşadığı gerilim dolu anlara tanık olacağınız gizem, gerilim ve korku filmidir.