Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

12 Mart 2020 Perşembe

Sinema: Geleceğe Dönüş 3 - Back to the Future Part 3 - 1885 Yılının Vahşi Batısına Doğru Bir Zaman Yolculuğu... / Konusu, Özeti, Afişler

Geleceğe Dönüş 3 - Back to the Future Part 3

Oyuncular; Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson
Yönetmen; Robert Zemeckis
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin ikincisine kaldığı yerden devam edilen filmde Marty, 1885 yılında kalmış olan Dr. Brown'u kurtarmak için geçmişe gidecektir.

Özeti; Bundan önceki bölümde 1955 yılında kalmış olan Marty, bulunduğu zamandaki Dr. Brown'a ulaşarak 1885 yılındaki Dr. Brown'ın gönderdiği mektubu okuyup, 70 yıldır saklı kalan zaman makinesi arabasını bulunduğu yerden çıkaracaklardır. 1885 yılında arabayı bir mağaraya saklayan Dr. Brown, mektupta başına gelenleri yazmıştır ve mağaranın koordinatlarını vermiştir. 1955 yılında gökyüzünde iken arabaya yıldırım çarpmış ve sistemleri arıza verince kendiliğinden 1885 yılına gitmiştir. Burada gerekli malzemeleri bulamadığı için aracı tamir edememiştir ve gelecekte Marty'in bulması için aracı bir mağaraya saklamıştır. 1955 yılında zaman makinesi aracı olmayan Marty, Dr. Brown'ın sakladığı mağaradan zaman makinesi aracını alacaktır.





Dr. Brown'ın mektubunda özellikle Marty'e 1855 yılına gelmemesini söylemesine rağmen Marty, Dr. Brown'ı kurtarmak için tamir ettikleri araç ile 1885 yılına gidecektir ve gittiği gibi kızıl derili yerlilerle karşılaşacak ve bir ayı tarafından kovalanacaktır. 

Benzin deposu delinmiş zaman makinesi arabasını yine bir mağaraya saklayan Marty, ayı tarafından kovalanırken baygınlık geçirecek ve O'nu 1885 yılındaki Mcfly ailesi bulacaktır. Kendi büyük büyük babasının bebeklik hali ile karşılaşan Marty, buradan kasabaya gidecek ve Biff'in atası olan Tannen olarak anılan kanunsuz kovboy ile tanışacaktır. Yine aralarında bir tartışma yaşanacak ve Marty'i asılarak ölmekten Dr. Brown kurtaracaktır. 

Aynı zamanda Dr. Brown'ın 1955 yılında mezar taşını gören Marty, bu taşın resmini çekmiştir ve mezar taşında yazılana göre Dr. Brown'ı Tannen öldürmüştür. Bu ölüme engel olmak için Dr. Brown'a bu gerçekten bahsedecek ve sakladığı mağaradaki zaman makinesi aracını alarak bir an önce 1985 yılına geri gitmeye çalışacaklardır. Ancak mezar taşının üzerinde Clara ismi de geçmektedir ve Dr. Brown, henüz Clara'nın kim olduğunu bilmemektedir. Zaman makinesi aracını çalıştırmak için ise 88 mil hıza çıkmaları gerekmektedir ve bunun içinde o dönemde kullanabilecekleri tek şey buharla
çalışan trendir. Gereken hesaplamaları yapmak için tren raylarının bulunduğu bölgede araştırmalar yapan Dr. Brown ve Marty, bu sırada atlarının kontrolünü kaybetmiş olan bir kadının yardım çığlıklarını duyacaklar ve Dr. Brown, yardım ederek kurtardığı bu kadının mezar taşında yazan Clara olduğunu öğrenecektir. 





İlk görüşte birbirlerine aşık olan Dr. Brown ve Clara, sonrasında görüşmeye devam edecek hatta o gece düzenlenen bir dans partisinde bir araya gelerek aşklarını daha da güçlendireceklerdir. 

Ancak Dr. Brown'ı öldürmek gibi bir amacı olan Tannen, sürekli peşlerindedir ve bulduğu her fırsatta onları rahatsız etmeye devam edecektir. Bu yaşanan olaylar sırasında Marty ile bir düelloya çıkmaya karar veren Tannen, bu düello için Marty ve Dr. Brown'ın treni kullanarak 1985 yılına gitmeyi planladıkları günün sabahı için sözleşeceklerdir. Ne kadar bunu istemese de o sabah mecburen bu düelloya katılmak zorunda kalan Marty, bedenine yerleştirdiği metal plaka sayesinde ölümden kurtulacak ve yine Tannen'i tezek dolu bir kasanın içine düşürecektir. 

Bu mağlubiyet sonrasında biran önce treni yakalamaya giden Dr. Brown ve Marty, treni zorla durduracaklar ve vagonlarından ayırarak kendi planlarını uygulamaya geçireceklerdir. Ancak kısa bir zaman önce sevdiği kadın Clara'dan ayrılmak zorunda kalan Dr. Brown, O'na bütün gerçekleri açıklamıştır ve Clara, bunlara inanmamıştır. Ama Dr. Brown'ın aşkının gerçek olduğunu anlayan Clara, Dr. Brown ve Marty'in peşinden trenin olduğu yere gidecek ve tren hareket halinde iken Dr. Brown'a ulaşmak için trene binecektir. 





Aslında Marty ile 1985 yılına gitmeyi planlayan Dr. Brown, trende Clara'nın da olduğunu görünce geleceğe gitmekten vazgeçecek ve yaşanan aksiyon dolu bir mücadele sonrasında Clara ve Dr. Brown, trenden inecek ve 88 mil hıza çıkan trenin önündeki zaman makinesi arabası, içinde sadece Marty varken 1985 yılına gidecektir. 

1985 yılında tren raylarının üzerinde kendini bulan Marty, kısa bir süre sonra bir trenin kendisine doğru geldiğini görecek ve son anda arabanın içinden çıkarak hayatını kurtaracaktır. Bu olay ile Dr. Brown'ın istediği şey olacak ve zaman makinesi arabası yok olacaktır. 

Sonrasında ailesi ile yaşadığı eve giden Marty, her şeyin normal olduğunu görecek ve serinin ikinci filminde evinin bahçesine bıraktığı sevgilisi Jennifer'ı yine aynı şekilde uyurken bulacaktır. Uyanıp kendisine gelen Jennifer, ilk başta yaşadıklarını rüya sanacak ancak Marty, O'na gerçekleri anlatacaktır. Zaman makinesi aracının tren ile parçalandığı yere gittiklerinde, birden tren raylarının olduğu yerden bir tren gelecek ve anlaşılacak ki 1885 yılında kalan Dr. Brown, bir treni uçan bir zaman makinesine çevirmiştir. Bu süre zarfında Clara ile evlenen ve iki tane de oğlu olan Dr. Brown, Marty'e 1885 yılında saat kulesinin ilk yapıldığı zamanda çekilen resimlerini hediye edecek ve uçan tren ile zaman yolculuğuna çıkacaktır. Böylelikle film son bulur.

Marty ve Dr. Brown'ın vahşi batı zamanlarında yaşadığı macera ve aksiyon dolu olayları izleyeceğiniz, keşke bitmeseydi diyebileceğiniz film serisinin üçüncüsü ve sonuncusu olan aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.