Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

8 Mart 2020 Pazar

Sinema: Lucy Gökyüzünde - Lucy In The Sky - Uzaya Çıkmış Bir Astronotun Değişen Hayat Algısı ile Gelişen Olaylar... / Konusu, Özeti, Afişler

Lucy Gökyüzünde - Lucy In The Sky

Oyuncular; Natalie Portman, Jon Hamm, Zazie Beetz
Yönetmen; Noah Hawley
Tür; Biyografi, Dram, Bilim Kurgu

Konusu; Film, bir kere uzaya çıkmış olan bir Nasa astronotunun Dünya'ya döndükten sonra unutamadığı bu tecrübeyi yeniden yaşamak istemesi üzerine gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Lucy Cola, Nasa'da görev yapan ve son olarak uzaya çıkmış başarılı bir astronottur. Son çıktığı uzay yolculuğunda hissettiklerini, gördüklerini ve algıladıklarını aklından çıkaramayan Lucy, Dünya'ya döndüğünde yeni uzay seferi için kendisini hazırlamaya başlayacaktır. Dünya'ya geldiğinde hayata bakış açısı tamamen değişen Lucy, aynı zamanda evli ve birde kızı vardır. Eşine karşı olan ilgisi azalan ve sürekli uzayda yaşadığı tecrübeleri düşünen Lucy, yeni sefer için hazırlıklar yapılmaya başlandığı sırada meslektaşı olan Mark ile daha da yakınlaşmaya başlayacaklar ve bu sırada aralarında bir ilişki başlayacaktır. 





Mark, kadın düşkünü çapkın bir adamdır ve bekardır. Lucy'in ise aklındaki tek şey uzay yolculuğu olduğu için ilişkilerindeki doğruluk veya güven artık O'nu ilgilendirmeyen bir konu olmuştur.

Mark ile ilişkileri devam ederken testlere de katılan Lucy, testlerin birinde suyun içinde iken kasketi su dolmasına rağmen görevi tamamlamak uğruna dışarı çıkmayacak ve bunun üzerine O'nu yardımcı ekip sudan çıkararak hayatını kurtaracaktır. Görevi tamamlamış olmasına rağmen bu durum eksi bir puan olarak Lucy'e yansıyacaktır. Uzayda böyle bir durumla karşı karşıya kalsaydı O'nu kurtaracak kimse olmayacaktı ve bu tutumu duygusal davranması şeklinde yorumlanacaktır. 

Bu sırada Lucy'in akıl hocası olarak gördüğü ve çok sevdiği anneannesi de vefat edecektir ve manevi bir darbe alacaktır. Yeni uzay seferine çıkan grubun arasında olmak için her şeyi yapabilecek olan Lucy'e yeni bir darbede Mark'ın takım şefi olan Frank'e Lucy'nin uzay seferi için fazla duygusal olduğu ve biraz ara vermesi gerektiğine dair olan gönderdiği mail olacaktır. Her şeyden habersiz Mark ile bir ilişkisi olan Lucy, Frank'in kendisini uzay seferine almayacağını öğrenince depresyona girecek ve eşine başka biri ile ilişkisini itiraf edip evden ayrılacaktır. Ve Mark'ın ofisine gizlice girerek Frank'e yazdığı mesajı da görecektir. 





Mark, Lucy'in gitmediği sefer için Erin isimli başka bir kadın astronotun gitmesini sağlamıştır ve O'nunla da yeni bir ilişkisi başlamıştır. Tüm bunların farkında varıp kendisinin kullanıldığını anlayan Lucy, Mark ile Erin hava alanındayken onlara bir baskın düzenleyecek ve saldırı suçundan dolayı göz altına alınacaktır. 




Uzayda yaşadığı tecrübeleri aklından çıkaramayan ve bunları yeniden yaşamak için uğraşlar veren Lucy, sonunda istediği seferlere katılamayacak ve aradan üç sene geçtikten sonra arı petekleri işi ile uğraşmaya başlayacaktır. Böylelikle film son bulur.

Uzaya çıkan insanların Dünya'ya geldikten sonra hayata bakış açılarının nasıl değiştiğini anlatan, gerçek hayatta Lisa Nowak'ın hikayesine dayanan biyografik dram ve bilim kurgu filmidir.