Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

11 Mart 2020 Çarşamba

Sinema: Geleceğe Dönüş 2 - Back to the Future Part 2 - 2015, 1985 ve 1955 Yılları Arasında Zaman Yolculuğu Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

Geleceğe Dönüş 2 - Back to the Future Part 2

Oyuncular; Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson
Yönetmen; Robert Zemeckis
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin birincisinde kaldığı yerden devam edilen filmde şimdide Marty ve Dr. Brown, Marty'in gelecekteki çocuklarına yardım etmek için 2015 yılına gidecekler ve yine macera ve aksiyon dolu bir çok olay yaşayacaklardır.

Özeti; Serinin birinci filminin son sahnesinde Dr. Brown, Marty ve Jennifer'ı alarak 2015 yılına gitmiştir ve buradan devam eden filmde 2015 yılına gelecekler ve Marty'in oğlunun bir hırsızlık olayına karışmasına engel olmaya çalışacaklardır. Ancak yolda çok soru sorduğu ve zorluk çıkaracağını düşündükleri için Jennifer'ı bir cihazla uyutmuşlardır ve bir sokakta gizli bir yerde saklamışlardır. Bu sırada Marty, kendi oğlunun kılığına girerek kasabadaki 80'ler üzerine içeriği bulunan kafeye gidecek ve burada yine Biff ile karşılaşacak ve oğlununda kafeye gelmesi ile aksiyon dolu bir mücadele yaşanacaktır. 






Ancak Marty'in oğlu bayılınca Marty, O'nun yerine geçerek Biff'e karşı koyacak ve yine ilk bölümdeki gibi ama bu sefer hava kaykayı ile Biff'i mağlup edecektir. Bu olay sonrasında gazetelerdeki oğlunun hapis haberi değişecek ve hapse giren Biff olacaktır. 

Ancak bu olaylar yaşanırken Marty, bir antikacıdan son yüz yılın bütün spor sonuçlarının açıklandığı bir yıllık satın alacak ve bu yıllığı gören Dr. Brown, bu duruma karşı çıkacaktır. Tamda bu sırada Marty ve Dr. Brown'ın sohbetlerine tanık olan ve bir zaman makineleri olduğunu gören Biff'in büyük babası, Dr. Brown'ın attığı yıllığı alacaktır. Bu sırada Dr. Brown ile Marty, Jennifer'ı kendi evine götüren polisleri takip edecek ve Jennifer'ı 2015 yılındaki evinden kurtarmaya çalışırlarken onları takip eden Biff'in büyük babası zaman makinesi aracını çalacaktır ve
1955 yılına giderek spor yıllığını kendi geçmişindeki Biff'e verecektir. 

Sonra yeniden 2015'e gelip zaman makinesini aldığı yere bırakacak ve Dr. Brown ile Marty, Jennifer'ı da alarak yeniden 1985 yılına geri döneceklerdir. 2015 yılında kendi hali ile karşılaşan Jennifer, bayılmıştır ve bu baygın hali ile 1985'deki evinin bahçesine Jennifer'ı koyacaklar ve tüm yaşananların rüya olduğunu sanmasını sağlayacaklardır. Bu olay sonrasında Dr. Brown, Marty'i evine bırakacak ve yanından ayrılacaktır. Ancak Marty, kendi evine girdiğinde evinde başkalarının yaşadığını görecek ve ne olduğunu anlamadan etrafı incelemeye başladığında, her şeyin tamamen değiştiğini, 1985 yılının bıraktıkları gibi değil, terörün yaşandığı kanunsuz bir yer olduğuna tanık olacaktır.






Bu değişimin sebebi 2015 yılındaki Biff'in büyük babasının 1955 yılında bıraktığı spor yıllığıdır ve 1985 yılında Dünya'nın en zengin insanı olan Biff, Marty'in babası George'yi öldürmüş ve annesi Lorraine ile evlenmiştir. 

Spor yıllığı sayesinde çok zengin olan Biff, her şeyin sahibi olmuştur ve Dr. Brown ile bir araya gelen Marty, bu işi nasıl çözeceklerini düşünecekler ve Biff'in büyük babasının zaman makinesini çalarak kendi geçmişine spor yıllığını verdiğini anlayacaklardır.

Bunun üzerine Biff'ten spor yıllığını aldığı tarihi öğrenecekler ve zaman makinesi ile yeniden serinin ilk filmindeki 1955 yılına geri gideceklerdir. Burada Biff'i takip eden Marty, 2015 yılından gelen Biff'in kendi geçmişindeki Biff'e spor yıllığını verdiği anı görecek ve spor yıllığını almak için aksiyon dolu bir mücadele içine girecektir. Aynı zamanda ilk filmde geçmişe gelmiş olan kendi ile de karşılaşan Marty, çok zor uğraşlar sonucunda spor yıllığını almayı başaracak hatta sonrasında yeniden Biff'e kaptıracak ama ardından yeniden alarak Biff'i yine kamyondan dökülen tezeklerin içinde bırakacaktır. Spor yıllığını aldıktan sonra O'nu yakan Marty, gazetede babası ile ilgili ölüm haberinin değiştiğini ve aynı zamanda Dr. Brown'ın da kendisi ile ilgili akıl hastası olduğu haberinin değiştiğini görecek ve bu sevinçle yeniden 1985 yılına gitmeye çalışacaklardır. Ancak bu tarih 1955'deki fırtınanın çıktığı ve yıldırımın düşerek Marty'nin 1985'e gittiği tarihtir ve çıkan fırtınada oluşan yıldırım, o sırada zaman makinesi aracı ile gökyüzünde olan Dr. Brown'a çarpacak ve bir anda ortalıklardan kaybolacaktır. 






Bu sırada aşağıda olan Marty, yapa yalnız kalacak ancak kısa bir zaman sonra ileriden bir araba gelecek ve Marty'e Western Union'dan bir kargo getirecektir. İçinde kendisine gönderilen ve 70 yıldır bekleyen bir zarf vardır ve bu zarf, az önce ortalıklardan
kaybolan Dr. Brown'dan gelmektedir. 

Dr. Brown bu yıldırım düşmesi esnasında 70 yıl önceye gitmiştir ve 1885 yılında kalmıştır. Oradan Marty'e de bu mektubu göndermiştir.

Bu durumu anlayan Marty, 1955 yılında kendisini yıldırım enerjisini kullanarak gönderen Dr. Brown'ı bulacak ve O'na yeniden geldiğini anlatması ile
film son bulacaktır.

Oldukça eğlenceli sahneleri olan, 2015 - 1985 ve 1955 yılları arasında gidip gelen Dr. Brown ve Marty'in macera dolu zaman yolcuğu hikayesinin konu edildiği, serinin ikincisi olan film aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.