Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Ekim 2019 Salı

Yaşam Mücadelesi ve Doğal Afet Konulu Filmler Listesi - Yaşam Mücadelesi Filmleri

2012

Oyuncular; John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet
Yönetmen; Roland Emmerich

Özeti; 2012 filmi görsel efektlerin çok başarılı bir şekilde işlendiği, dünyanın yok olması konusunda en başarılı filmlerden biridir. Deprem, Tsunami gibi filmleri sevenler bu  filmi mutlaka izlemeliler çünkü içinde hepsi bulunmaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Yerçekimi, Gravity

Oyuncular; Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris
Yönetmen; Alfonso Cuarón

Özeti; Film, tamamen dünyanın çevresindeki uzay alanında geçmektedir. Nasa'ya bağlı iki astronot Dr.Ryan ve Matt Nasa'ya bağlı uzay istasyonu üzerinde çalışmaktadırlar. Filmin ilk başlarındaki dünyanın uzaydan gözüken görsel sahneleri izlemeye değer.

Özeti için tıklayınız.
Piyanist, The Pianist

Oyuncular; Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox
Yönetmen; Roman Polanski

Özeti; Film 1939 yılıyla başlamaktadır, bu senelerdeki Polonya'nın Nazilerin işgali sırasında Yahudilere yapılan zulumleri konu almaktadır. Polonya’lı ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ın  anılarının anlatıldığı aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan filmde ünlü piyanistin ve ailesinin başına gelenler üzerinden Yahudi soykırımı anlatılmaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Titanik, Titanic

Oyuncular; Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane
Yönetmen; James Cameron

Özeti; 15 Nisan 1912 tarihinde yaşanmış bir gemi kazasının canlandırıldığı, gerçek olaylardan esinlenilmiş ve tam bir baş yapıt olan film, Atlas Okyanusun da meydana gelen bu kaza sonucu yaşanan olayları konu almaktadır. 

Özeti için tıklayınız.
Yarından Sonra, The Day After Tomorrow

Oyuncular; Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Emmy Rossum
Yönetmen; Roland Emmerich

Özeti; Film ani iklim değişikliği sonucu dünyanın bir çok bölgesinin buzul çağı soğuklarına girmesi sonucu yaşanan felaket boyutundaki olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
How It Ends

Oyuncular; Theo James, Forest Whitaker, Kat Graham
Yönetmen; David M. Rosenthal

Özeti; Nasıl olduğu tam olarak belli olmayan bir felaket sonucu iki kısma ayrılan ülkenin bir kısmında bulunan Will'in, felaketin yaşandığı diğer kısımda bulunan eşi Samantha'yı kurtarmak için yaşadığı olayları konu almaktadır bu film.

Özeti için tıklayınız.
Pi'nin Yaşamı, Life of Pi

Oyuncular; Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain
Yönetmen; Ang Lee

Özeti; Film, Hindistan'da yaşayan ve hayvanat bahçeleri olan Pi ismindeki bir gencin, hayvanlarla beraber Kanada'ya gitmek üzere olduğu gemilerinin batması sonucu, bir filikada bengay kaplanı ile yalnız kalarak verdiği yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Marslı, The Martian

Oyuncular; Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig
Yönetmen; Ridley Scott

Özeti; Film, Mars'a yolculuk eden ve orada araştırmalar yapan 6 astronotun, Mars'da büyük bir fırtınaya yakalanmaları sonucu, aniden uzay araçları ile kalkış yapmaları gerekince, bu fırtına sebebiyle astronotların birinin araca binemeden, Mars'da mahsur kalması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Dünya Yeni Bir Başlangıç, After Earth

Oyuncular; Jaden Smith, Will Smith, Sophie Okonedo
Yönetmen; M. Night Shyamalan

Özeti; Uzak bir gelecekte geçen filmde, terk edilmiş dünya gezegenine yeniden zorunlu olarak gelmek durumunda kalan baba ve oğlun, bu geldikleri yer eski dünya değildir. Zaman 1000 yıl geçmiştir ve her şey evrimleşmiş değişmiştir, film, bu zorunlu gelişten kurtulmaya çalışan baba ve oğlun hikayesidir.

Özeti için tıklayınız.
Diriliş, The Revenant

Oyuncular; Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson
Yönetmen; Alejandro González Iñárritu

Özeti; Film, kızıl derililer ile, geçimlerini hayvan postu ile sağlayan bazı avcı gruplarının arasında geçen savaşları ve bu sırada bir ayının saldırısına uğrayarak, çok fena yaralar alan Hugh Glass isminde bir izcinin yaşam mücadelesini, intikam almak için yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Kırmızı Kaplumbağa, La Tortue Rouge, The Red Turtle

Oyuncular;  Tom Hudson
Yönetmen;  Michael Dudok de Wit

Özeti; Film, neden ve nasıl şekilde okyanusun içinde olduğu bilinmeyen bir adamın, okyanusun ortasındaki bir adaya çıkması sonrasında, kırmızı bir kaplumbağa ile aralarında yaşanacak olan çok ilginç olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Kıyamet Günü - The Impossible

Oyuncular; Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland
Yönetmen; Juan Antonio Bayona

Özeti; Film, 26 Aralık 2004'te Tayland'da yaşanan tsunami felaketinden kurtulmayı başaran bir ailenin gerçek hikayesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Karanlık Sular - The Shallows

Oyuncular; Blake Lively, Angelo Lozano Corzo, Jose Manuel Trujillo Salas
Yönetmen; Jaume Collet-Serra

Özeti; Film, sörf yapmak için ıssız bir sahilde denize giren Nancy isimli kadının, dev bir köpek balığı saldırısı sonrasında denizin içinde mahsur kalmasını ve köpek balığı ile verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
12 Yıllık Esaret - 12 Years a Slave

Oyuncular; Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Brad Pitt
Yönetmen; Steve McQueen 

Özeti; Film, 1841'de New York'ta yaşayan Solomon Northup ismindeki siyahi bir adamın, sömürgeci insanların elinden kurtulmaya çalışması ile aynı zamanda o dönemde yaşanan köle tacirliğini ve kölelere yaşatılan ıstırap dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Uzaydan Gelen Fırtına - Geostorm

Oyuncular; Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish
Yönetmen; Dean Devlin

Özeti; Dünya'da iklim ve hava koşullarının kötüye gitmesi sonucunda buna bir önlem almak için birleşen dünya devletleri, Hollandalı isminde hava koşullarını kontrol eden uydu sistemlerini yapmışlardır ve bu sistemler dünya üzerindeki hava koşullarını en iyi olacak şekilde yönlendirmektedir. Film, bazı kötü niyetli kişilerin elinde yok edici özellikte bir silah olabilecek bu sistemin, bu kişilerin kontrolü altına geçmesi ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Panik Odası - Panic Room

Oyuncular; Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker
Yönetmen; David Fincher

Özeti; Film, New York Manhattan'da yeni bir ev satın alan Meg ve kızı Sarah'ın, ilk gecelerini bu evin içindeki güvenlik amacı ile yapılmış panik odasında, eve giren hırsızlar yüzünden geçirmelerini ve bu sırada yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
127 Saat - 127 Hours

Oyuncular; James Franco, Amber Tamblyn, Kate Mara
Yönetmen; Danny Boyle

Özeti; Yaşanmış gerçek bir hikayeden uyarlanmış film, genç dağcı olan Aron Ralston'un, kimseye haber vermeden çıktığı yolculuğunda, Utah yakınlarında Moab bölgesindeki bir kanyonda bulunan büyük bir kaya parçasının arasına elinin sıkışması sonucu, 5 gün boyunca hayatta kalmak ve kurtulmak için verdiği yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Dikey Limit - Vertical Limit

Oyuncular; Chris O'Donnell, Robin Tunney, Bill Paxton
Yönetmen; Martin Campbell

Özeti; Film, Dünyanın en tehlikeli doruk noktalarından biri olan K2 dağında mahsur kalan bazı dağcıların kurtarılması sırasında yaşanan gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Kutup Macerası - Eight Below

Oyuncular; Paul Walker, Jason Biggs, Bruce Greenwood
Yönetmen; Frank Marshall

Özeti; Film, Antartika'da görev yapan kızak köpeği eğitmeni Jerry Shepherd'ın meslektaşları ile birlikte kutupları terk etmek zorunda kalmasıyla, geride kalan sekiz tane köpeğin macera ve dram dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Ölümcül Labirent - Escape Room - Kaçış Odası

Oyuncular; Taylor Russell McKenzie, Logan Miller, Deborah Ann Woll
Yönetmen; Adam Robitel

Özeti; Film, gizli bir örgütün bazı insanları özel olarak hazırladıkları kaçış odalarına hapsetmesi üzerine, bu odalarda insanların verdiği yaşam mücadelelerini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Orman - Jungle

Oyuncular; Daniel Radcliffe, Alex Russell, Thomas Kretschmann
Yönetmen; Greg McLean

Özeti; Film, bir rehber öncülüğünde Bolivya ormanlarına giden 3 arkadaşın, sonrasında yalnız kalmalarıyla ormanın derinliklerinde yaşadıkları macera ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Ölümcül Sular - Crawl

Oyuncular; Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark
Yönetmen; Alexandre Aja

Özeti; Film, Florida'da çıkan şiddetli kasırga sonrasında babası ile birlikte bir evin içinde mahsur kalan genç bir kızın, çevrelerine doluşmuş olan timsahlara karşı verdikleri yaşam mücadelesini konu almaktadır. 

Özeti için tıklayınız.
Açık Deniz - Open Water Serisi, 1, 2, 3

Oyuncular; Blanchard Ryan, Daniel Travis, Saul Stein
Yönetmen; Chris Kentis

Özeti; Film, Susan ve Daniel isimli evli bir çiftin gittikleri tatilde dalış gruplarına katılması ve denize açılması sonrasında, teknedeki grubun onları denizde unutması ile yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Serisinin özetleri için tıklayınız.
Yeni Hayat - Cast Away

Oyuncular; Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy
Yönetmen; Robert Zemeckis

Özeti; Film, FedEx isimli tanınmış bir şirkette çalışan Chuck Noland'ın, şirketin uçağı ile seyahat ederken uçağın denize düşmesi sonrasında bir adada 4 yıl boyunca yalnız kalarak yaşamasını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Desierto

Oyuncular; Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan, Alondra Hidalgo
Yönetmen; Jonás Cuarón

Özeti; Film, Meksika sınırından Amerika'ya kaçak giriş yapmaya çalışan bir grup insanın peşine faşist bir Amerika'lının düşmesi ile yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Sully

Oyuncular; Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney
Yönetmen; Clint Eastwood

Özeti; Film, 15 Ocak 2009’da arızalanan yolcu uçağını Hudson Nehri’ne indirmeyi başaran ve kahraman haline gelen pilot Chesley Sullenberger'in bu başarısını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Sürükleniş - Adrift

Oyuncular; Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas
Yönetmen; Baltasar Kormákur

Özeti; Gerçek bir hikayeden uyarlanmış film, Tami ve Richard'ın teknelerinin okyanus da alabora olması sonucunda verdikleri yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Pasifik'te 119 Gün - Abandoned

Oyuncular; Dominic Purcell, Greg Johnson, Owen Black, Peter Feeney
Yönetmen; John Laing

Özeti; Film, Yeni Zellenda'dan pasifik okyanusuna açılan 4 kişinin teknelerinin alabora olması sonrasında karaya çıkana kadar geçirdikleri yaşam mücadelesi dolu 119 günü konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
San Andreas Fayı - San Andreas

Oyuncular; Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario
Yönetmen; Brad Peyton

Özeti; Film, Los Angeles’tan San Francisco'ya kadar uzanan ve devam eden San Andreas fayının harekete geçmesi sonucunda oluşan depremler ve tsunamiler de yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Çernobil'in Sırları - Chernobyl Diaries

Oyuncular; Devin Kelley, Jonathan Sadowski, Ingrid Bolsø Berdal
Yönetmen; Bradley Parker

Özeti; Film, tatile çıkmış olan altı kişilik bir arkadaş grubunun Ukrayna'ya gelmeleri sonrasında Çernobil faciasının yaşandığı boş şehir Pripyat'ı ziyaret etmeleri ile gelişen gerilim ve korku dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Gri Kurt - The Grey

Oyuncular; Liam Neeson, Dallas Roberts, Frank Grillo
Yönetmen; Joe Carnahan

Özeti; Film, Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekibin uçaklarının düşmesi sonucu hayatta kalanların, ıssız bu bölgedeki kendilerine saldıran vahşi kurtara karşı verdikleri yaşam mücadelelerini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Frozen

Oyuncular; Emma Bell, Shawn Ashmore, Kevin Zegers
Yönetmen; Adam Green

Özeti; Film, snowboardcu üç gencin telesiyejin arızalanması sonucu dağda mahsur kalmaları sonrasında verdikleri yaşam mücadelesini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.






Toprak Altında - Buried

Oyuncular; Ryan Reynolds, Erik Palladino, Robert Paterson
Yönetmen; Rodrigo Cortés

Özeti; Film, Irak’ta çalışan Amerikalı bir kamyon şoförü olan Paul Conroy'un fidye için Irak'lı direnişçi gruplar tarafından kaçırılması ve toprağın altında bir tabuta gömülmesi ile gelişen gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Korkusuzlar - Only the Brave

Oyuncular; Jeff Bridges, Jennifer Connelly, Miles Teller, Taylor Kitsch 
Yönetmen; Joseph Kosinski

Özeti; Film, Arizona eyaletinin Prescott bölgesinde belirli zamanlarda yaşanan yangınları önleyen başarılı Granite Mountain yangın söndürme timinin, 2013 yılında yaşanan büyük çaptaki yangında hayatlarını kaybetmelerine kadar uzanan hikayelerini konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.