Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Ekim 2019 Cumartesi

Sinema: Dinozorlarla Yürümek - Walking with Dinosaurs - Bir Pachyrhinosaurus Yavrusunun Macera Dolu Gelişim Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Dinozorlarla Yürümek - Walking with Dinosaurs

Oyuncular;
Justin Long, Tiya Sircar, John Leguizamo

Yönetmen; Neil Nightingale, Barry Cook
Tür; Aile, Macera, Animasyon

Konusu; Film, dinozolar zamanında Dünya'ya gelen bir Pachyrhinosaurus yavrusunun gelişerek sürüsüne lider olacağı güne kadar yaşadığı maceraları konu almaktadır.

Özeti; Filmi bir Alexornis, yani Alexander Kuşu anlatmaktadır ve bu dönemde Dünya'ya gelen Pachyrhinosaurus yavrusu olan Paçi'nin en yakın arkadaşıdır ve adı da Alex'dir. Paçi, kardeşleri ile birlikte henüz yeni dünyaya gelmiştir ve bir toprak oyuğunun içinde yaşamaktadırlar. Annesi ve babası onları çevredeki yırtıcılardan bu toprak oyuğu sayesinde korumaktadırlar. Ancak annesinin yemek getirdiği bir gün kardeşleri bütün yiyeceklere sahiplenecek ve aç kalan Paçi, oyuğun dışına düşen yemekleri almak istediğinde O'nu bir hep obur olan Troodon yakalayacak ve yemek için götürmek isterken, yassı ve uzun olan boynuzunda bir delik açacaktır.





Sonra Paçi'nin babası Buldozer, Paçi'nin kaçırılmasına engel olacak ve Paçi, bu yırtıcıdan kurtulacaktır ancak boynuzunun olduğu alanda diğerlerinden farklı olarak artık bir delik olacaktır.

Aynı zamanda Paçi'nin beden olarak da kendisinden büyük, Huysuz isminde, ismi gibi de bir karakteri olan abisi vardır ve Paçi'yi hep aşağı görmektedir. Pachyrhinosaurus sürüsünün artık göç etme zamanı gelir ve Paçi, ilk kez göç olayına şahit olacaktır. Uzun mesafeler boyunca sürü ile birlikte yürüdükten sonra fırtına çıkacak ve fırtınadan korunmak için sürü ormanlık alana girecektir ve bu ormanlıkta düşen yıldırımlar yüzünden yangın çıkmaya başlayacaktır. 

Yangın çıkınca sürü dağılacak, Paçi ve abisi Huysuz, babası ile birlikte kalırken diğer kardeşleri ve annesi başka bir yere doğru gitmek zorunda kalacaklardır. Babaları Buldozer, yırtıcıların elinden annelerini kurtarmak için gittiğinde saklanan Paçi ve Huysuz'a yırtıcı bir dinozor saldıracak ancak geri dönen babaları onları kurtarmak için kendini feda edip ölecektir. Ormandaki yangın bitince saklandıkları yerden çıkan Paçi ve Huysuz, artık anne ve babaları olmadan sürüye katılacaklardır ve hayatlarına yalnız devam edeceklerdir.





Ayrıca göçe başlamadan önce Paçi, Cimcime isimli başka bir Pachyrhinosaurus yavrusu ile tanışmıştır ve O'ndan çok hoşlanmıştır. Sürüye yeniden katıldıklarında Cimcime'yi görecek ve artık birlikte göçe devam edeceklerdir.

Göçe ise Pachyrhinosaurus sürüsü ve uçan Pterosaur'larla birlikte devam etmektedirler, onlarda aynı yere gitmektedirler.

İleride ise karşılarına nehirden oluşan bir geçit çıkacak ve bu geçidin bulunduğu yerde yırtıcı et obur Gorgosaurus sürüsü ile karşılaşacaklardır. Gorgosaurus'lar sürüyü bölerek avlarını yakalamak taktiğini kullanan akıllı canlılardır ve Pachyrhinosaurus sürüsünden ayırdıkları bir kaç dinozorun içinde Paçi, Huysuz ve Cimcime'de bulunmaktadır. Onlar küçük olduğu için arkalarında bulunan nehre düşecekler ve nehir üçünü de akıntı ile alıp götürecektir. Nehrin okyanus ile buluştuğu yerde karaya çıkacaklar ve yaralanan Cimcime'nin yanında Paçi kalacak, ama Huysuz onları bırakıp gördüğü dev Edmontosaurus sürüsünün peşine takılarak devam edecektir. Paçi ve Cimcime geride kalacak, dinlendikleri sırada onlara yengeçler saldırmaya başlayacak ve yengeçleri yemek için gelen Pterosaur'lar yüzünden kaçmaya başlayacaklardır ve karanlık bir orman alanına gireceklerdir.





Burada uyuyan bir Gorgosaurus görüp sessizce kaçacaklar ama kısa bir zaman sonra karşılarına Chirostenotes sürüsü çıkacak ve onlara saldırırken, arkalarından gelen vahşi et obur Gorgosaurus, Chirostenotes'leri kovalamaya başlayacaktır. 

Bu fırsattan istifade kaçan Cimcime ve Paçi, yeniden sürülerini bulacaklar ve uzun yıllar boyunca bu şekilde kuzey ve güney yönlerinde gidip gelerek göçlerine devam edeceklerdir. 

Artık büyüyen bu yavru dinozorlar, liderlik kavgalarına girmek zorunda kalacaklar ve Huysuz, hepsini mağlup edip yeni lider olacaktır. Lider olduktan sonra ilk göçünde sürüyü altı su olan buzlu bir alandan geçirerek öldürme tehlikesi yaşatacak ve sürüyü bu durumdan Paçi kurtaracaktır. Bu olay sonrasında Paçi'yi lider olarak kabul eden sürünün bu durumunu kabullenemeyen Huysuz, kardeşi Paçi ile kavga edecek ve O'nu mağlup edip ölüme terk edecektir. Cimcime'ye aşık olan Paçi, ölümden son anda kendini kurtarıp sürüsüne katılacak ve bu sırada sürüye bir Gorgosaurus sürüsünün saldırdığını ve Huysuz'u öldürmek üzere olduğunu fark edecektir. Ancak Paçi kaçmayacak ve kardeşi Huysuz'a yardım edecek, O'nun bu davranışını örnek alan diğer sürüdeki dinozorlarda Gorgosaurus'lara saldırmaya başlayacaklar ve hepsini geri püskürteceklerdir. 




Bunun üzerine sürünün yeni lideri Paçi olacak ve Cimcime ile evlenen Paçi'nin yumurtalarından çıkan yavrularının görüntülenmesi sonrasında film son bulacaktır.

Sizi tarih öncesi zamanlardaki dinozorlar yaşamına götürecek, belgesel tadındaki konu işleyişi ile her yaştan insanın izleyebileceği, yer yer dram sahneleri de olan, daha çok eğlenceli ve komik bulacağınız bir aile, macera ve animasyon filmidir.