Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Ekim 2019 Pazartesi

Sinema: Korkusuzlar - Only the Brave - Granite Mountain İsimli Yangın Söndürme Timinin Başarı Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Korkusuzlar - Only the Brave

Oyuncular; Jeff Bridges, Jennifer Connelly, Miles Teller, Taylor Kitsch 
Yönetmen; Joseph Kosinski
Tür; Doğal Afet, Biyografi, Dram

Konusu; Film, Arizona eyaletinin Prescott bölgesinde belirli zamanlarda yaşanan yangınları önleyen başarılı Granite Mountain yangın söndürme timinin, 2013 yılında yaşanan büyük çaptaki yangında hayatlarını kaybetmelerine kadar uzanan hikayelerini konu almaktadır.

Özeti; Eric Marsh, Arizona eyaletinde yangın söndürme işi ile ilgilenmektedir. Yıllara dayalı tecrübesi sayesinde bu konuda uzmanlaşmıştır ancak henüz özel tim olabilmeleri için gereken koşullara sahip değillerdir. 18 kişilik kendi ekibi ile yangınlarda başarılar elde edecekler ve artık Eric, özel tim olmak için gereken başvuruları yapacaktır.






Bu sırada ekibe iki yeni eleman alınacaktır ve bunlardan biri olan Brendan, kısa bir zaman önce uyuşturucu kullanmayı bırakmış ve haberinin olmadığı bir şekilde çocuk sahibi olmuştur.

Artık kendine çeki düzen vermeye karar veren Brendan'da ekibin iş başvurularına katılacaktır ve hiç hoş olmayan öz geçmişine rağmen Eric, O'nu işe almaya karar verecektir. 

Bunun üzerine 20 kişi olan ekip antrenmanlar ve denemeler yapacaklar, yeni gelenleri test edecekler ve artık özel tim olmak için başvuruda bulunup mülakata gireceklerdir. Mülakat ise sahada yapılmaktadır ve gerçek bir yangının önlenmesi ile ilgili ekiplere test yapmaktadırlar. Bu sınavdan oldukça başarılı çıkan ekip, özel tim olma hakkını elde edecek ve özel timin ismi Granite Mountain olacaktır. Arizona belediyesinde özel tim olan tek ekip Granite Mountain'dır ve hepsi alanında oldukça başarılıdırlar. Ve Granite Mountain ekibi, süre gelen bütün yangınlarda çalışmaya başlayacaklardır. Yangınları önlemek için tutuşan orman alanın ilerisinde kazılar yaparak bir set oluşturmaktadırlar ve yangın ile bu setin arasını da yakarak, yangının gelmesini engellemektedirler, yani alevler bilinçli yakılmış alanlara geldiklerinde yakacak bir şey bulamadığı için sönmektedir ve bu alanları özel timler yangın ilerlemeden önce yerlerini belirleyerek yakmaktadırlar.






Aynı zamanda havadan da uçaklarla su boşaltımı da yapılmaktadır ve bir çok kez yangını bu şekilde engelleyeceklerdir.

Artık başarılarından dolayı eyalet içinde saygı ve sevgi ile anılmaya başlayan Granite Mountain ekibi, kendileri ile gurur duymaktadırlar. Ancak işleri o kadar yoğundur ki, Eric'in bu yüzden eşi Amanda ile aralarında sorunlar çıkmaktadır. Ekipten aileler eşlerinin hayatlarının tehlikede olduğu için tedirgin olmaktadırlar. 

Bu geçen süre zarfında Brendan ise oldukça değişmiştir ve ilk zamanlarda ilgilenmediği çocuğu ile ilgilenmeye başlamış, eşi ile arasını düzeltmiş ve çok iyi baba olmuştur. Ekibinin lideri Eric ise Amanda ile yaptığı son tartışma sonrasında bir daha ki seneye bu işi bırakmayı düşünmüştür. Ancak 2013 yılında çıkan yangın herkesin
hayatını tamamen değiştirecektir. Alevlerin çok hızlı bir şekilde ilerlediği Granite Mountain Hotshots'ta yaşanan büyük yangını durdurmak için yine Granite Mountain ekibi görevlendirilecektir. Bu yangını önlemek için yakmayı düşündükleri alanı yanlışlıkla uçaklar söndürecek ve başka bir alan oluşturmak için şartları kontrol etmek isteyeceklerdir.





Bunun için Brendan, ekipten ayrılacak ve gözcülük yapmak için farklı bir yere gidecektir. Ancak bu sırada yangın o kadar hızlı ve büyük bir şekilde ilerleyecektir ki Brendan, son anda kendini kurtarabilecek ve kaçacaktır. 

Ancak ekibin geride kalanları için durum çok daha zordur. Bir anda yangın alevlerinin ortasında kalan 19 kişilik ekip, kendilerini korumak için kullandıkları yanmaz yangın
battaniyelerinin altına girecekler ve bu şekilde yangından kurtulmayı deneyeceklerdir. Ancak çok şiddetli ve büyük olan bu yangında battaniyelerin içinde iken 19 kişi hep birlikte öleceklerdir. Geriye sadece Brendan kalacaktır ve bu olay ölenlerin ailesini çok üzecektir.

Ekibin ailelerinin üzüntüleri ve yaşanan gerçek olayın kahramanlarının gerçek görüntülerinin gösterilmesi sonrasında film son bulur.

Yaşanmış gerçek bir hikayesi olan filmde, insanların ve canlıların hayatlarını kurtarmak için kendi hayatlarını feda etmiş olan 19 kahramanın öyküsünü izleyeceğiniz, yer yer eğlenceli, yer yer komik ve duygusal olan sahnelerin ardından hüzünlü dakikalar yaşayacağınız, doğal afet konulu biyografik dram filmidir.