Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Ekim 2019 Cuma

Sinema: Anna - İstihbarat Servisleri Arasında Özgürlüğü İçin Mücadele Eden Anna'nın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Anna

Oyuncular; Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans
Yönetmen; Luc Besson
Tür; Suç, Polisiye, Gerilim, Aksiyon

Konusu; Film, Anna isimli Rus bir kadının KGB için bir ajan olarak çalışmaya zorlanması sonrasında CIA ile işbirliği yapmasına kadar giden ve tüm bunların ardından iki istihbarat servisinden de ayrılmak için özgürlüğü adına verdiği aksiyon dolu mücadelesini konu almaktadır.

Özeti; Anna Poliatova, Rus donanmasında çalışan teğmen bir babanın kızıdır ve babası öldükten sonra sokaklarda sefil bir hayat yaşamaya başlamıştır. Bu hayatın içinde iken tanıştığı Kouyate isimli biri ile birlikte yaşamaya başlayan Anna, O'nun evinde kalacaktır ve bu süre zarfında uyuşturucu kullanmaya başlayacaktır.




Kouyate, serseri ve suç dolu hayatının içine Anna'yı da çekmek üzeredir ama bu sıralarda Anna, donanma için iş başvurusunda bulunmuştur ve Kouyate ile birlikte bir soygun sonrasında eve geldiklerinde kendilerini KGB Rus İstihbarat Servisinde çalışan Alex Tchenkov karşılayacaktır ve Kouyate'yi sorgusuz sualsiz hemen öldürecektir. 

Anna'nın bütün bilgilerine ulaşmış olan Alex, O'na neden donanmaya iş başvurusunda bulunduğu ile ilgili özel sorular soracak ve O'nun için KGB ajanı olmasını teklif edecektir. Ya bunu kabul edecektir, yada ölecektir. 

Anna, ilk başka yine birilerine esir olarak yaşayacağını düşündüğü için kabul etmeyip bileğini kesecek ama sonrasında Alex'in sözlerinden etkilenip işi kabul edecektir. Bunun üzerine belirli bir süre eğitim alan Anna, eğitimlerinde çok başarılı olacak ve KGB'de özel bir yeri olan Olga ile tanışacaktır ve bundan sonra bütün görevlerini O'na Olga verecektir. İlk iş için deneme olarak Anna'yı, bir restoranın içindeki onlarca koruması olan bir adamı öldürerek telefonunu almasını isteyecekler ve Anna'ya içi dolu sandığı ama içi boş olan silah verip göndereceklerdir. İçeri giren Anna, elindeki silahla hedefindeki kişiyi vurmak üzere iken silahın içinin boş olduğunu anlayacak ve içeride olan onlarca koruma ile aksiyon dolu bir mücadele içine girecek ve adamı öldürüp telefonunu alacaktır.




Bunun üzerine gereken şekilde işini yapan Anna, artık KGB'nin güvendiği bir eleman olarak çalışmaya başlayacak ve bir çok işe gönderilecektir. Bunlardan biride manken olarak bir Fransız şirketinde işe başlayacak ve verilen bir partide tanıştığı ve bir kaç ay birlikte olduğu silah kaçakçısı bir adamı öldürecektir. Ancak bu iş sırasında CIA görevlileri Anna'yı fark edecek ve artık O'nu takip etmeye başlayacaklardır.

KGB için bir çok iş yapan Anna, hepsinde de oldukça başarılı olmuştur ve bunları sadece özgürlüğünü kazanmak için yapmaktadır. Anna, KGB'nin verdiği yeni bir suikast işi için oteldeki Alman diplomatı öldürmek için odasına girdiğinde kendisini bekleyen CIA ajanları ile karşılaşacak ve aralarında en yetkili olan Lenny Miller ile bir anlaşma yaparak, özgürlüğüne kavuşmak için artık CIA için çalışmayı kabul edecektir. 

Bunun üzerine KGB'nin içinde CIA için çalışan biri olarak belirli bir süre görev yaptıktan sonra CIA yetkilileri Anna'dan KGB'nin başkanı olan Vassillev'i öldürmesini isteyeceklerdir. Çünkü Vassillev, filmin başında gösterdikleri gibi Rusya'da ki bir çok CIA ajanını yakalatmış ve öldürmüştür. Bu öldürülen ajanlar Alex'in adamlarıydı ve şimdi Alex, Vassillev'den intikam almak istemektedir. Anna, eğer bunu yaparsa Alex tarafından korunaklı bir şekilde istediği yerde yeni yaşamına başlayabilecektir ve bu teklifi kabul etmiştir. 





Ancak CIA yetkililerinin bilmediği şey, KGB'nin içindeki yetkili olan Olga'nın Anna'nın CIA ile işbirliği yaptığını bilmesidir ve bunu bilen Olga, özel bir şekilde Anna ile konuşacak, O'na CIA'in kendisine verdiği görevlerden bahsetmesini isteyecek ve başkanları olan Vassillev'i öldürtmek istediklerini duyunca Olga'da, Vassillev'den sonra başkanlık koltuğuna geçeceği için Anna'nın bu görevine KGB'den biri olmasına rağmen destek verecektir ve bunun için yardım edecektir.

Anna, aynı zamanda KGB'de ki kendisini ilk ajan yapmaya zorlayan Alex ile bir ilişki yaşamaktadırlar ve CIA'den Lenny ile de yeni bir ilişkileri başlamıştır. Anna, KGB başkanına suikastın düzenleyeceği gün kendisini görmek isteyen Vassillev'in odasına Alex ile birlikte gidecekler, satrançta çok iyi olduğu için başkan ile satranç oynayacaklar ve Anna, mat yaptığı bir sırada cebindeki susturuculu silah ile başkanı alnından vuracak ve odada olan Alex'i de sevdiği için uyuşturucu iğne ile uyutup, bilgisayardan işine yarayacak bilgileri alıp ve sonrasında kullanmak üzere hazırladığı videoları da bilgisayara ekleyip oradan ayrılacaktır. 

Binadan çıkarken aksiyon dolu bir mücadele yaşanacak ama sonrasında kendisini dışarıda bekleyen Olga ile kaçmayı başaracaktır. Ancak bu olay sonrasında KGB başkanına Anna'nın suikast yaptığını herkes öğrenmiştir ve her yerde O'nu aramaktadırlar. Kendi özgürlüğünün peşinde olan Anna, Alex ve Lenny ile Fransa'da bir parkta buluşma ayarlayacak, bu buluşmaya KGB ve CIA ajanları bir ordu halinde birlikte gelecekler, elinde CIA'in ve KGB'nin özel bilgileri bulunan Anna, Alex ve Lenny'e kendi istihbarat birlikleri ile ilgili hard diskleri verecek ve kendisini rahat bırakmalarını isteyecektir.




Bunun üzerine onların yanından ayrılırken KGB'nin gözetleme dolmuşundan çıkan Olga, kendi birliklerine bir oyun oynayacak ve vücudunda koruma elbisesi olan Anna'yı öldürmüş gibi gözüküp, kurşunlar sıkacak ve Anna'nın öldüğü düşünülerek hastaneye kaldırılacaktır. 

Sonrasında Anna, kaçmayı başaracak ve özgür hayatını bütün istihbarat birimlerinin kendisini ölü sanması ile yaşamaya başlayacaktır. 

KGB'nin başkan koltuğuna oturan Olga ise bilgisayarı açtığında Anna'nın kendisi için hazırladığı ve başkanı öldürürken yüklediği video kaydını izleyecek ve Anna, videoda KGB'de ki bütün bilgilerini silmesini isteyecektir. Yoksa Olga ile konuşmalarını kaydetmiştir ve O'nu bununla tehdit etmektedir. Bunun üzerine Olga, Anna'nın bütün bilgilerini silecek ve Anna, özgür ve farklı biri olarak yeni yaşamına başlayacaktır. Böylelikle film son bulur.

Ajanlar ve istihbarat servisleri ile ilgili filmleri sevenler için kesinlikle önerilebilecek, ters köşe bir çok olayı izleyeceğiniz, Anna'nın birileri için çalıştığını düşünürken başka birileri için çalıştığına tanık olacağınız ve film bitene kadar tam olarak kim için çalıştığını anlayamayacağınız, bol aksiyonlu, Luc Besson'un yönettiği suç, polisiye, gerilim ve aksiyon filmidir.