Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Ekim 2019 Pazar

Sinema: Hayvan Mezarlığı - Pet Sematary - Gömülen Canlıları Yeniden Hayata Döndüren Bir Mezarlık... / Konusu, Özeti, Afişler

Hayvan Mezarlığı - Pet Sematary

Oyuncular; Jason Clarke, Amy Seimetz, John Lithgow
Yönetmen; Kevin Kölsch, Dennis Widmyer
Tür; Gerilim, Fantastik, Korku

Konusu; Film, yeni bir eve taşınan ailenin taşındıkları evin çevresinde ölüleri geri getiren bir toprak alanı bulmaları ile gelişen gerilim ve korku dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Baba Louis, anne Rachel ve iki çocukları Ellie ve Gage'den oluşan dört kişilik aile yeni bir eve taşınırlar. Bu evin çevresindeki arsa oldukça büyüktür ve Jud isminde yalnız yaşayan birde komşuları vardır. Louis, bir doktordur ve bir gün çalıştığı hastahaneye çok ağır bir şekilde yaralanmış bir çocuk gelecek ve O'nu kurtaramayacaktır. Bu esnada hastanedeyken görüntüler görmeye başlayacak ve az önce ölen yaralı çocuk uyanıp O'na sınırı geçmemesi gerektiğini söyleyecektir.






Ne demek istediğini anlamayan Louis, eve dönünce aynı şekilde rüyalar görmeye başlayacak, rüyasında dışarı çıktığını ve bozuk olarak tabir edilen topraklarda gezdiğini görecektir.

Uyandığında ayaklarını çamurlu gören Louis, bunların nedenini henüz anlayamamıştır. Diğer taraftan Louis'in eşi Rachel'ın çocukken yaptığı bir yanlışlık sürekli halüsinasyonlar görmesine ve korkmasına neden olmaktadır. Çocukken hasta kardeşine yemek vermek için asansörü kullanan Rachel, O'nun ölümüne neden olmuştur ve bu olaydan kendisini sorumlu tutmaktadır. Bu yüzden konu ile ilgili sürekli ürkütücü halüsinasyonlar görmektedir. 

Evlerinin bulunduğu alanın içinde birde hayvan mezarlığı vardır ve bu mezarlığın ilerisindeki bir araziye gidiş kapatılmıştır. Bir gün komşuları Jud, Louis'e kedilerinin öldüğünü söyleyip cesedinin olduğu yere götürecek ve bu duruma kızları Ellie'nin çok üzüleceğini düşündükleri için kapalı olan arazinin gizemini bilen Jud, Louis'e kedilerini bu araziye gömmesini söyleyecektir. Louis ile birlikte Jud, çevresi kapanmış bu gizemli araziye giderek kediyi gömecekler ve Louis, eve geldiğinde kızına kedinin kaybolduğunu söylediğinde dolabın içinde gömdüğü kediyi canlı olarak görecektir.






Gözlerine inanamayan Louis, sonrasında hikayeyi Jud'dan dinleyecek ve o araziye gömülen hayvanların geri geldiğini öğrenecektir. 

Rüyasında gördüğü bozuk topraklar diye adlandırılan arazi burasıdır. Aradan zaman geçtikten sonra gelen kedinin eski kedi olmadığı anlaşılacak ve kedi, aile üyelerine saldıracaktır. Bu olay üzerine Louis, kediyi çok uzaklara götürüp bırakacak, Ellie'nin doğum gününde kedi yeniden eve doğru gelirken görünecektir. 

Kedisinin geldiğini görüp sevinen Ellie, ona doğru giderken bir tır çarpacak ve Ellie'de ölecektir. Ellie'nin ölümüne çok üzülen anne Rachel, bir kaç gün sonra mekan değişikliği yapmak isteyecek ve oğlu Gage'yi de alıp evden ayrılacaktır. Evde kalan Louis'in bozulmuş psikoloji yüzünden aklına kızını mezarından çıkarıp gizemli araziye gömmek gelecektir ve Jud'u uyutup bunu yapacaktır. Kızını mezardan çıkarıp bu araziye gömen Louis, akabinde kızının eve döndüğüne tanık olacak ancak gelen kız kendi kızı gibi değildir. Oldukça aksi, ürkütücü ve saldırgan bir kızdır, tıpkı kedi gibi. Ellie'nin yeniden diriltildiğini anlayan Jud, O'nu yok etmek isteyecek ancak Ellie, Jud'u öldürecektir.






Ardından eve annesi ve kardeşi gelecek, kızını gören Rachel şok geçirecek ve O'nu kabullenmeyecektir. 

Kendi kızı olmadığını anlayan Rachel, Ellie tarafından öldürülecek ve Ellie, annesinin de cesedini alıp gizemli topraklara gömecektir. 

Bu sırada baygın olan babaları kendisine gelecek, Ellie'yi mezarlıkta bulup öldürmek isterken, canlanan anne Louis'i öldürecektir. Sonrasında Louis'i de buraya gömecekler ve O'da diğerleri gibi canlanacaktır. Ardından tek eksik olarak Gage kalacak ve arabanın içinde ailesini bekleyen Gage'in yanına giden aile, O'nu da kendileri gibi öldürüp yeniden dirilteceklerdir. Böylelikle film son bulur.

80'li yıllarda çevrilmiş filmin yeni versiyonu olan, Stephen King'in kitabından uyarlanan gerilim ve fantastik korku filmidir.