Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Ekim 2019 Pazar

Sinema: Not Seni Seviyorum - P. S. I Love You - Ölen Eşinden Gelen Mektuplarla Yeniden Hayata Tutunan Bir Kadının Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Not Seni Seviyorum - P. S. I Love You

Oyuncular; Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow
Yönetmen; Richard LaGravenese
Tür; Dram, Romantik Komedi

Konusu; Film, çok sevdiği kocasının ölümünün ardından hayata tutunmaya çalışan bir kadının, ölmeden önce kocası tarafından yazılmış mektupları almaya başlaması ile gelişen dramatik ve komik olayları konu almaktadır.

Özeti; Holly ve Gerry, birbirlerini seven, zaman zaman kavga eden evli bir çifttir. Onların tartışmaları ile başlayan film, aradan aylar geçtikten sonra Gerry'nin beyin tümörü yüzünden öldüğünün gösterilmesi ile devam etmektedir. Bu ölüm üzerine sarsılan Holly, yakın bir tarihte doğum gününde Gerry'nin kendisine bir hediye paketi gönderdiğini görecektir.






Annesi ve arkadaşları ile doğum gününü kutlayan Holly, paketi açtığında içinden bir doğum günü pastası ve yanında beni dinle notlu bir ses kayıt cihazı bulacaktır.

Gerry, ölmeden önce son günlerinde bunları hazırlamıştır ve öldükten sonra planladıklarının olması için gereken kişiler ve kurumlarla anlaşmıştır. Gerry, ses kaydında doğum gününü kutladığını ve kendisi için bir çok mektup yazdığını, özel sürprizler hazırladığını söyleyecektir. Duydukları karşısında çok şaşıran Holly, Gerry'nin ölümüne henüz alışamamış iken, sesini ve kendisi için yaptıklarını duyunca çok sevinecek ve ses kaydındaki talimat üzerine o gece arkadaşları ile dışarı çıkıp, sarhoş olup eğleneceklerdir.

Ses kaydında Gerry, dediklerini aynen yapmasını ve arkasını araştırmamasını istemiştir. O gece çok içen Holly, ertesi gün gelecek olan ilk mektubu unutacak, arkadaşı O'na bunu hatırlatacak ve posta kutusundan Gerry'den gelen ilk mektubunu alacaktır. Gerry, bu mektupta işten ayrılmasını istemektedir çünkü Holly, işini sevmemektedir. Bunun üzerine iş yerinde aksilik çıkarıp işten ayrılan Holly, sonraki gelen mektupta Gerry, kendisinden bir karaoke barına gidip şarkı söylemesini istemiştir.






Geçmişte bu konu ile ilgili anıları olan Holly, arkadaşları ile karaoke barına gidecek ve Gerry'i hayal ederek duygu yüklü bir şarkı seslendirecektir. 

Sonra gelen mektupta Gerry, Holly ve arkadaşları için bir İrlanda tatili düzenlemiştir ve iki arkadaşı ile kendisinin doğup büyüdüğü İrlanda topraklarına gitmesini isteyecektir. Bütün ayarlamaları Gerry yapmıştır ve Holly, arkadaşları ile İrlanda'ya gideceklerdir. Bu arada Holly, İrlanda'ya gitmeden önce Daniel isimli biri ile tanışmıştır ve aralarında yakınlıklar olmaya başlamıştır.

İrlanda'ya gelen Holly ve arkadaşları, burada da bir mektup bulacak ve Gerry, onları bildiği bir bara gönderecektir ve bu barda Holly, Gerry'nin çocukluk arkadaşı William ile tanışacaktır ve aralarında bir gece romantik bir ilişki yaşanacaktır. Sonrasında Holly, Gerry'nin anne ve babasını ziyaret edecek, onlardan da Gerry'nin bıraktığı bir mektubu alacak ve Gerry'nin çocukluğunu geçirdiği ve O'nu düşündüğü, kale olarak adlandırdığı yerde mektubu okuyacaktır.






Gerry, mektuplarında hep Holly'nin mutlu olması için çaba göstermektedir ve O'nu yeniden hayata kazandırmaya çalışmaktadır.

Bu bakış açısı ile Holly'e yapması gereken işle ilgili oldukça motive edici şeyler yazmıştır ve Holly, bunun üzerine ayakkabı tasarımcısı olmuştur. Son olarak Holly, Gerry'den gelen son mektubu kendi annesinden alacaktır ve bu mektubu ise aralarında bir yakınlaşma olan Daniel'e okutacaktır. Son mektupla veda eden Gerry'nin artık gittiğini düşünmeye başlayan Holly, yeni biri olarak hayatına Daniel'i almak isteyecek ancak öpüştükten sonra birbirleri için uygun olmadıklarını anlayacaklardır ve dost kalacaklardır. 

Aradan zaman geçecek, Holly annesini İrlanda'ya gezmeye götürecek ve burada William ve babası ile karşılaşacaklar, Holly ile William'ın aralarında olan romantik çekim gibi, Holly'nin annesi ve William'ın babası arasında da aynı şekilde bir çekim olacaktır ve böylelikle film son bulacaktır.

Dram ve komedinin iç içe işlendiği, güldürürken aynı zamanda hüzünlendirebilen, ölümün birbirini seven iki insanı ayırması sonrasında yaşanan duygu yüklü anlara tanık olacağınız bir  aşk, dram ve romantik komedi filmidir.