Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Ekim 2019 Çarşamba

Sinema: Fant4stik - Fantastik Dörtlü - The Fantastic Four - Dört Fantastik Süper Kahraman... / Konusu, Özeti, Afişler

Fant4stik - Fantastik Dörtlü - The Fantastic Four

Oyuncular; Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan
Yönetmen; Josh Trank
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, başka bir boyuta ışınlanan beş arkadaşın bu boyutta doğa üstü güçlere sahip olmaları ile geriye kalan bir arkadaşlarından dünyayı kurtarmaya çalışmalarını konu almaktadır.

Özeti; Reed Richards, çocukluğunda Ben Grimm ile aynı okula gitmekteydiler ve Reed, bir ışınlanma makinesi icat etmiştir. Bu makine için eksik olan parçayı bir hurdalıkta ararken oranın sahibi olan ailenin oğlu olan Ben ile yakınlık kurmaya başlarlar ve artık çok iyi dost olurlar. Birlikte ışınlanma makinesinin ilk denemesini gerçekleştirirler ve ışınladıkları oyuncak arabanın yerine dünyada bulunmayan özelliklerde bir toprak parçası gelir.




Aradan yıllar geçer ve artık büyümüş olan Reed ve Ben, bir bilim fuarında geliştirdikleri bu ışınlanma makinesini tanıtırken yetkili kişiler onların icatlarından anlamayacak ama orada bulunan Dr. Franklin Storm ve kızı Sue, Reed ve Ben'in ışınlanma makinesinin ne anlama geldiğini bildikleri için onlarla ilgilenip, kendilerininde böyle bir makine icat ettiklerini ancak diğer boyuttan gönderdikleri nesneleri getiremediklerini söyleyeceklerdir. 

Reed'in bunu başarmış olmasından etkilenip kendisine burs vermek isteyecekler ve Reed artık Dr. Franklin'in çalıştığı şirkette bir araştırma görevlisi olacaktır.

Bu ışınlanma makinesini Reed'den önce Victor isminde biri daha icat etmiştir ancak eksikleri olan çalışmasını Reed tamamlamıştır. Bunun haberini alan Victor, Reed'in projelerini görecek, objelerin geri getirildiğini anladıklarında insanların gönderilebilmesi için gereken hazırlıklara başlayacaklardır. Dört kişilik kabinleri olan bu makineyi hazırladıklarında önce bir maymun göndererek diğer boyuttaki yaşam özelliklerinin uygun olup olmadığını test edecekler ve sonrasında hükumet yetkilileri bu işi artık Nasa'nın devam ettirmesini isteyecektir. Bunu kabullenemeyen Victor, Reed ve Dr. Franklin'in oğlu Johnny, hükumet yetkililerini göndermeden önce boyuta ilk ayak basan kişiler kendileri olmak isteyeceklerdir. Reed, bu yolculuğa Ben'in de katılmasını isteyecek ve dördü, gizli bir şekilde ışınlanma makinesini kullanarak diğer boyuta geçiş yapacaklardır.




Buradaki gezegenin canlı bir yapısı vardır ve yeşil bir görüntüsü olan enerjiden oluşmaktadır. Bu enerji türünü incelemeye başlayan arkadaşlar, birden enerjinin tepki verdiğini görecekler ve bulundukları yerde patlamalar olmaya başlayacaktır. 

Hepsi biran önce kapsüllere girip geri dönmeye çalışırlarken içlerinden Victor, patlamalar yüzünden yaralanacak ve yeşil enerjinin içine düşerek yok olacaktır. Geriye kalanlar ise geri dönecek ancak döndüklerinde bir patlama olacak ve bu sırada Sue'de sistemin başında onları geri döndürmeye çalıştığı için patlamadan O'da etkilenecektir. 

Bu patlama sonrasında hepsi bir yere savrulacak ve Reed, Ben'in yardım çığlıkları ile kendine gelecektir. Reed, Ben'e doğru sürüklenirken kendisinin bacaklarının uzadığını görecek ve orada kendinden geçecektir. Ardından yetkililer gelecek ve hepsini ayrı ayrı odalara yerleştireceklerdir. Anlaşılacak ki gittikleri boyutta bir şeyler onlara doğa üstü özellikler katmıştır ve Ben, dev bir taş adama dönüşmüş, Reed kolları bacakları uzayabilen bir yapıya dönüşmüş, Johnny her yerinden alev çıkan bir ateş adama dönüşmüştür ve Sue ise patlama esnasında orada olduğu için O'da etkilenmiş ve görünmez bir kadın olmuştur, aynı zamanda çevresinde manyetik kalkanlar oluşturabilmektedir.




Kendini bu halde sedyeye bağlanmış olarak gören Reed, tesisten kaçmayı başaracak ama diğer kalanları hükumet yetkilileri kendi amaçları için silah olarak kullanmak isteyecektir.

Ben ile Johnny, bunu durumu kabul etmişken Sue, buna karşı çıkacaktır ve bu sırada her yerde Reed'i arayacaklardır. Aynı zamanda yeniden ışınlanma makinesini yaparak boyutu ziyaret edip, kendilerinde olan bu değişikliği düzeltmenin yollarını ararlar ve yeni bir makine inşasına başlarlar. Bu sırada kaçmış olan Reed'i de yakalayacaklar ve makinenin eksik taraflarını O tamamlayacaktır. 

Bilim adamları makine yapıldıktan sonra yeniden o boyuta gidecekler ve orada Victor'ı yaşarken bulup geri getireceklerdir. Geri gelen Victor, artık başka biridir ve kendi gezegeni olarak gördüğü boyutu korumak istemektedir. Aynı zamanda diğerlerinden çok daha güçlü olan özellikleri ile çevresindeki bilim insanlarını öldürecek ve ışınlanma makinesi ile kendi boyutuna geri dönüp, Dünya'daki maddeleri bir kapı açarak kendi boyunda saf enerji haline getirecek ve böylelikle Dünya gezegenini tamamen yok edecektir. O'nun bu planını anlayan Reed, diğerleri ile açılan kapıdan diğer boyuta geçecekler ve hep birlikte aksiyon dolu bir mücadele vererek, yeni adı ile Dr. Doom'u yok etmeyi başaracaklardır. Ve kapı kapanmadan kendi dünyalarına gelip artık hükumetten kendilerini özgür bırakmalarını isteyecekler ve isimlerini fantastik dörtlü koyacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Birbirinden ilginç özellikleri olan dört kahramanı izleyeceğiniz, çizgi romandan sinemaya uyarlanmış bir Marvel yapımı olan film, aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.