Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Ekim 2019 Salı

Sinema: 1408 Numaralı Oda - 1408 - Şeytani Özellikleri Olan Bir Otel Odası... / Konusu, Özeti, Afişler

1408 Numaralı Oda - 1408

Oyuncular; John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack
Yönetmen; Mikael Hafstrom
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, doğaüstü güçlerin varlığına inanmayan Mike Enslin ismindeki bir yazarın, bir oteldeki şeytani özellikleri olan 1408 numaralı odaya gitmesi sonucunda yaşanan gerilim ve korku dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Mike, perili evler ve oteller, doğaüstü olaylar v.b. konular üzerine kitaplar yazmaktadır ve ölümden sonraki hayata, Tanrı'ya inanmamaktadır. Geçmişte kızını bir hastalık nedeni ile kaybetmiştir ve bu durum O'nu daha çok Tanrı'dan uzaklaştırmıştır. Perili olmaları ile ünlenen otelleri dolaşan ve hiç bir zaman aradığı olayı bulamayan Mike'a bir kart postal gelecektir ve kartta, New York'da bulunan Dolphin oteldeki 1408 numaralı odaya gitmesinin yazıldığını görecektir.





Bunun üzerine oteli arayan Mike, 1408 numaralı oda için yer ayırtmak isteyecek ancak yetkililer buna izin vermeyecektir. Yılın hiç bir zamanında müsait olmadığını duyan Mike, araya tanıdıklarını sokacak ve bu işi resmi yollardan halledecektir.

Sonunda 1408 numaralı oda için yer ayırtan Mike, otele gidecektir ve burada otel müdürü Mr. Olin ile karşılaşacaktır. Mr. Olin, Mike'a 1408 numaralı oda yerine kral dairesini vermek isteyecek ancak Mike, kabul etmeyecektir.

Bunun üzerine Mr. Olin, Mike ile özel bir konuşma yapmak için odasına götürecek ve 1408 numaralı oda hakkındaki gerçekleri O'na anlatacaktır. Bu odada şu ana kadar 56 ölüm vakası yaşanmıştır, bunların bazıları doğal yoldan ölmüştür ama bazıları ise kendilerini öldürmüşlerdir. Ölen insanların resimlerinin ve hakkında bilgilerin olduğu bir dosyayı Mike'ın incelemesine rağmen yine odaya gitmek isteyecek ve artık Mr. Olin'in engel olabilecek bir imkanı kalmayacaktır. Bu odanın içinin kötülük dolu olduğunu söyleyen Olin, Mike'a anahtarı verecek ve odanın olduğu kata kadar asansörde O'na eşlik edecektir ve kata girmeden yanından ayrılacaktır. Olin'den aldığı içki şişesi ile odasına giren Mike, içerisinin klasik bir düzeni olduğunu görecek ve hiç ürkütücü bulmayacaktır.





Odayı incelemeye başlayan Mike, sonrasında yatağının üzerine konulmuş iki paket çikolata bulacak ve onların oraya nasıl geldiğini anlamadan birini yiyecektir. Bu sırada oda çok sıcaktır ve dereceyi tamir etmesi için bir yetkili çağıracak ancak gelen yetkili odanın kötü ününü duyduğu için içeri girmeden kapıdan tarif ederek tamiri Mike'a yaptıracaktır.

Sonrasında gözden kaybolan tamircinin ardından Mike, kapıyı kapatacak ve odayı incelemeye devam edecektir. Aynı zamanda kayıt yapan Mike, artık yavaş yavaş görüntüler, halüsinasyonlar görmeye başlayacaktır. Önce odadaki saat, bir saatten geriye doğru çalışacak, ardından tabloda bulunan eli bıçaklı bir adamı kendisine saldırırken görecek, eli pencereye sıkışacak ve kanamaya başlayacak, kanı durdurmak için banyoya gittiğinde kendi kendine açılan musluktan korkacak ve tamamen korkmuş bir şekilde odayı terk etmek isteyecektir. 

Ancak odanın kapısı açılmayacak ve içeride mahsur kalacaktır. Resepsiyona da ulaşamayan Mike, artık içeride yalnız kalmıştır ve gerilim dolu anlar O'nun için başlamıştır. Sonrasında bundan önce odada intihar eden kişilerin görüntülerini görecek, odadan kaçmak için pencereden çıkmayı deneyecek ama otelin bu kısmında sadece kendi penceresi olduğuna tanık olacaktır. Odaya geri döndüğünde bir çok görüntüler ve değişmiş odanın imajları arasında yine kaçmaya çalışacak, havalandırmaya girecek, orada da kendi anıları ile yüzleşip, ölmüş bir insan cesedinden kaçmaya başlayacak ve yeniden odaya geri gelecektir. Artık odadan çıkamayacağını anlayan Mike, aklını oynattığını düşünmeye başlayacak ve şimdide odada tamamen kış şartları hüküm sürecektir. 





Bu olay üzerine soğuktan üşüyüp ateşler yakacak, bu sırada eski eşi Lilly ile bilgisayardan görüştüğünü sanacak, ölen kızı ile gerçek olmayan bazı olaylar yaşayacak ve son olarak odanın içini deniz suyu kaplayacak ve Mike, gözlerini daha önce denizde yaşadığı bir olay üzerine sahile çıktığı anda açacaktır.

Sonrasında hastaneye kaldırılan Mike'ın yanında Lilly olacak ve artık odadan çıktığını düşünecektir. Normal bir şekilde günler yaşamaya başlayan Mike, bu odada yaşadıkları hakkında kitap yazmaya karar verecek ve kitabını bitirecektir. Aynı zamanda oda ile ilgili intihar bilgilerine de ulaşamayacak ve otel bilgilerini de kaybetmiş olacaktır.

Ve tam kitabını bitirip yayınlatmaya başladığı sırada, yeniden kendini odanın içinde bulacaktır ve anlayacaktır ki odadan hiç çıkmamıştır ve henüz odaya gireli bir saat bile olmamıştır. Mr. Olin, odaya girenlerin bir saat bile dayanamadığını söylemiştir ve Mike, odaya girdiğinde saati geriye doğru ilerlemek sureti ile bir saatten başlamıştır. Bu sürenin henüz bitmediğini gören Mike, yine kızını görecek, O'nunla duygu yüklü anlar yaşadıktan ve kızına sarılıp ellerinde kül olduğunu gördükten sonra çıldıracak ve süre bitince kendini ilk geldiği zaman odanın olduğu şekilde bulacaktır. Bu bir saatlerin ölene kadar sürekli yaşandığını anlayan Mike, odanın intihar etmesini istediğini görüp, odayı ve kendini yok etmek için yakmaya karar verecektir. Ve bu yangın sonrasında Mike ölecektir. 






Mike'ın ölümünden sonra cenazesini yapan Lilly'nin yanına gelen Mr. Olin'de, Mike'ın özel eşyaları vardır ve onları Lilly'e vermek isteyecek ancak Lilly, almayınca eşyalarının arasındaki ses kayıt cihazını kendi dinleyecektir ve Mike'ın kızı ile konuştuğuna şahit olacaktır. Ardından Mike'ın yanmış bedeni görüp korkacak ve Mike'ın ruhunun, yanmış 1408 nolu odanın içinde dolaştığının görüntülenmesinden sonra film son bulacaktır.

Stephen King’in kısa öyküsünden uyarlanan filmde hayaletlere ve doğaüstü güçlere inanmayan bir adamın bu güçlerin arasında verdiği yaşam mücadelesine tanık olacağınız, yer yer dram sahneleri de bulunan, gizem, gerilim ve korku filmidir.