Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Ekim 2019 Salı

Sinema: Siyah Kelebek - Black Butterfly - Bir Yazarın Gerilim Dolu Rüyası... / Konusu, Özeti, Afişler

Siyah Kelebek - Black Butterfly

Oyuncular; Antonio Banderas, Jonathan Rhys-Meyers, Piper Perabo
Yönetmen; Brian Goodman
Tür; Suç, Polisiye, Gerilim

Konusu; Film, ilham kaynakları tıkanmış senarist bir yazarın içine girdiği ruh hali sonucunda rüyasında yaşattığı gizem ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Paul, ilham kaynakları tıkanmış ve istediği gibi yazılar yazamadığı bir dönem geçiren bir yazardır. Bu dönemde daktilo başında tıkandım, tıkandım, tıkandım kelimelerini tekrar tekrar yazarken başlayan film, sonrasında Paul'un satmak üzere olduğu evi için bir emlakçı ile görüşmeye başlaması ile devam etmektedir. Emlakçı Laura, Paul'un evini alıcılara gösterecek ve sonrasında Paul ile bir kafede buluşacaklardır. Paul, kafeye gelirken yolda bir kamyon şoförü ile tartışacak ve bu şoför sonrasında Laure ile buluştuğu kafeye gelecektir.





Kafede Paul'a şiddet uygulamaya çalışan kamyoncuyu kafede bulunan Jack isminde bir genç dışarı çıkaracak ve gitmesini sağlayacaktır. Paul, bu gencin kendisini kurtardığını düşündüğü için teşekkür edecektir ve Jack, kafeden ayrılacaktır.

Jack, bir evsizdir ve yolda otostop çekerken Paul'a denk gelecek ve Paul, arabasına alacaktır ve arabada yaptığı iyilik için teşekkür edip, Jack'i evine davet edecektir. Bu daveti kabul eden Jack, Paul'un bir yazar olduğunu öğrenmiştir ve senaryolarını incelemeye başlar. Jack, aynı zamanda hapisten yeni çıkmıştır ve gizemli halleri vardır. Bu dönemde ise bulundukları civarda bir seri katil aranmaktadır ve bu katil kadınları kaçırarak öldürmektedir. Jack'in bu tariflere uyan biri olması gibi durumların söz konusu olduğu zannedilse de durum aslında bambaşkadır.

Paul ile Jack, bir kaç gün güzel bir şekilde dostluk yapacaklardır ve Jack, O'na senaryolarını değiştirmesi gerektiğini, yeni bir senaryo yazması gerektiğini tavsiye edecektir ve konusununda kendileri olmasını önerecektir. Jack'e göre Paul, Jack ile tanıştıktan sonra yaşananları yazmalıydı ve belirli bir saatten sonra neler yaşanacağına onlar karar vermeliydi. Hikayeyi anlatan Jack'in giriş bölümünden hoşlanan Paul, bunu kabul edecek ancak sonrasında Jack'in eve gelen marketçi için silah çekmesi, Paul'u darp etmesi, tehdit etmesi, arabasının anahtarını alıp evinde hapsetmesi gibi konular yüzünden O'ndan kurtulmaya çalışacaktır.





Jack, artık Paul'un evinde zorla kalmaktadır ve evde Paul'a zor anlar yaşatmaktadır. Paul'un silahını alan Jack, eve gelen emlakçı Laura'yı da rehin alacak, Paul ile ikisini evde hapsedecek ve bunun üzerine eve kaybolan bir kadın ile ilgili soruları sormak için gelen polisi öldürecektir.

Bu ölüm üzerine iyice korkan Paul ve Laura, ormana doğru kaçarlarken yine yakalanacaklar ve Jack, onları eve getirip bağlayacaktır. Bu sırada elindeki makasla Jack'e saldıran Laura sayesinde Paul, silahı alacak ama ateş edemeyecektir. Jack, yeniden silahı alacak ve Laura'yı darp edip öldürecektir. Bu sırada bağlı olan Paul, kendi bağlarını çözmeyi başaracak ve gizlice silahı alarak, Jack'i vurmak ile tehdit edip kendisi ile ilgili gerçekleri açıklamaya başlayacaktır. 

Aslında polislerin aradığı ve kadınları öldüren seri katil Paul'dur ve Paul, Jack'in bu durumunu bulmuşken kendindeki kanıtları O'nun çantasına koyarak, polisi ve Laura'yı öldürmesini de koz olarak kullanıp, aranan seri katilin Jack olduğunu söyleyecektir ve kendi suçunu O'nun üzerine yıkacaktır. Bunları açıkladıktan sonra elindeki silah ile Jack'i vurmak isteyecek ancak kurşunların kuru sıkı olduğunu fark edecektir. Sonrasında Jack, elinden silahı alıp Paul'u bayıltacak ve Paul, kendine geldiğinde elleri kelepçelenmiş bir şekilde çevresinde polisleri görecektir.





Aslında Jack, Laura, kamyon şoförü, hepsi birer FBI ajanıdır, kimse ölmemiştir ve Paul'u uzun zamandır takip etmektedirler. Çevresinde bu oyunların oynandığının farkında olmayan Paul, suçunu itiraf ettiği için polisler oyunu sürdürmeyi bırakmıştır ve Paul'dan tam bir itiraf istemektedirler. Ancak Paul, söylediklerinin farklı anlamlar taşığını ifade edecek, onları Jack ile oynadıkları senaryo oyunu için konuştuğunu belirterek, suçun kendi üzerinde kalmamasını sağlamaya çalışacaktır.

Bu ifade sonrasında ne yapacaklarını düşünen Jack, sadece Paul'un ölen eşinin cesedini bulamamaları sorunları da varken, Paul'un eşinin bir resmine bakıp evin önündeki göletin bu resimde olmadığını anlayacak ve cesedin göletin altına gömüldüğünü fark edecektir. Bunun üzerine Paul'a bunu söyleyecek ve Paul, cesedin bulunduğunu anlayacak ve Jack'e idam edilmemesi karşılığında her şeyi itiraf edeceğini söyleyecektir. Ama Jack, bunu kabul etmeyecektir ve Paul, sonu idama giden mahkumiyet hayatına başlayacaktır.

Ve birden sahne değişecek, filmin ilk başında tıkandım, tıkandım, tıkandım şeklinde kelimeleri yazan yazar Paul'un uykuya daldığını ve tüm bunları rüyasında gördüğü anlaşılacaktır. Bunları yazmaya karar vermesinden sonra filmde son bulur.

Sonunda ters köşe olaylarla karşılaşacağınız, tam olarak neler olduğunu filmin sonunda anlayacak ve hayrete düşeceğiniz, Antonio Banderas'ın baş rolünde oynadığı, suç, polisiye ve gerilim filmidir.