Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

23 Ekim 2019 Çarşamba

Sinema: Eli - Şeytani Güçleri Olan Eli'nin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Eli

Oyuncular; Charlie Shotwell, Sadie Sink, Kelly Reilly
Yönetmen; Ciarán Foy
Tür; Gizem, Gerilim, Korku 

Konusu; Nadir görülen bir hastalığa yakalanan Eli ismindeki 11 yaşında olan bir çocuğu, ailesi O'nun iyileşmesi için üzerinde deneylerin yapıldığı bir tesise götüreceklerdir ve burada Eli hakkındaki inanılmaz gerçek ortaya çıkacaktır.

Özeti; Eli, dışarıdan soyutlanmış bir şekilde plastik kabinlerde yaşayan, dışarı çıkma imkanı olmayan, çıksa bile bunu özel korumalı hava geçirmeyen elbiselerle yapabilen, çok nadir görülen bir hastalığa yakalanmış bir çocuktur. Dezenfekte edilmemiş hava ile temas edince vücudunda yanıklar olmaya başlamakta, nefes alamamaktadır. Bu hastalığı için bir tedavi merkezi bulan Eli'nin ailesi, O'nu gözlerden uzak bir yerde olan bu merkeze götüreceklerdir. İçeriye güvenlik sistemi gelişmiş kilitli kapılardan girecekler ve dezenfekte edilmiş bir ortam ile karşılaşan Eli, bu tesisin içinde koruyucu elbiseleri olmadan rahatça dolaşabilecektir. Uzun zamandır Eli ile temas etmeyen ailesi de bu duruma çok sevinecek ve tedavi süreci başlayacaktır.





Dr. İsabella daha önce Eli gibi çocukları tedavi etmiştir ve ailesi bu konuda çok umutludur. Üç aşamadan oluşan bu tedavi sürecinin ilk aşamasında Eli'nin kemik iliğini çıkaracak ve üzerinde incelemeler yapılacaktır. Sonrasında kafatası ile ilgili işlemler yapacaklar ve O'na ilaç tedavisi uygulamaya başlayacaklardır. Ancak Eli, bu tedavi işlemleri sırasında bazı şeyler görmeye başlamıştır.

Tesisin içinde hayaletler, ürkütücü çocuk görüntüleri Eli'yi sürekli rahatsız etmektedir ve doktorlar bu durum için ilaçların yan etkileri olduğunu söylemektedirler. Eli, bu olayların ilaçlar ile ilgili olmadığına inanmaktadır ve bu sırada tesisin çevresinde dolaşan Haley isminde bir kız ile tanışır. Haley, O'na kendisinden önce gelen çocuk hastalardan bahsedecek ve üçüncü aşamadan sonra bir daha onları görmediğini ve Dr. İsabella'nın tekinsiz biri olduğunu söyleyecektir. Bunun üzerine Eli, bu tesisten ve içeride yaşananlardan şüphelenmeye başlayacaktır.

Eli, bu şüphe içindeyken tesisin içindeki çocuk hayaletler sürekli O'na bir şeyler göstermeye çalışacak ancak Eli, bu durumu ürkütücü bulup korkacaktır. Artık üçüncü tedavi sürecine çok az zaman kalmışken Eli, Dr. İsabella'yı tekinsiz olmak ile suçlayacak ve kendisine inanmayan ailesine bu durumu kanıtlamak için araştırmalar yapmaya başlayacaktır. Ailesi de O'nun halüsinasyonlar gördüğünü sanmaktadır ve üçüncü tedaviden sonra iyileşeceğine inanmaktadır.





Ancak Eli, bir gece Dr. İsabella'nın ofisine gizlice girecek, kilitlenmiş olan dosya dolabını açacak ve kendisinden önceki çocuk hastaların başlarına neler geldiğini görecektir. Hepsi üçüncü aşamadan sonra öldürülmüştür ve Dr. İsabella aslında çocukları öldürmektedir. Bunu anlayan Eli, panik ile ailesine bu durumu açıklamaya çalışacak ancak kendisine inanmayan babası, O'na uyuşturucu iğne yapıp doktorlara üçüncü aşamayı gerçekleştirmeleri için teslim edecektir.

Başına gelecekleri bilen Eli, doktorlardan kaçmayı başaracak ve kendisini yönlendiren ruhani varlıkların sayesinde tesisin altındaki ayin alanına ulaşacaktır ve kuyunun içindeki çocukların cesetlerini görecektir. Ve peşinden gelen doktorlar, bu alana Eli'yi kapatıp üçüncü aşama için hazırlık yapacaklardır. Ancak Eli'nin annesi bu duruma dayanamayacak ve Eli ile konuşmaya gidecektir. Bu sırada Eli, aslında hiç hasta olmadığını anlamıştır ve annesi de gelince bunu itiraf etmiştir. Aslında Eli, hiç hasta değildir ve O'na yalan söylemişlerdir. Bunu neden yaptıklarını açıklamak üzere iken Eli, içeride numaradan bayılacak ve içeri giren annesinin kafasına demirden yapılmış haçı vurarak kaçacaktır.

Annesi de odanın içinde iken kuyunun içindeki öldürülen çocukları görecek ve Eli'nin de öldürüleceğini anlayıp, haçtan çıkardığı bıçak ile yukarı çıkacaktır. Babası, Eli kaçarken O'nu yakalamış ve sedyeye bağlamışlardır ancak Eli'nin annesi gelip doktorları öldürmek ile tehdit edecek, Eli'yi kurtarmak isteyecek ama Eli'nin babası buna engel olacak ve elleri ile ayakları sedyeye bağlanmış Eli'nin çevresinde aslında doktor olmayan rahibe olan insanlar, ayinlerine başlayacaklardır. 




İncil'den bölümler okuyarak ve kutsal su ile Eli'yi arındırarak elindeki ayin bıçağı ile Eli'yi öldürmeyi planlamaktadırlar. Bu sırada Eli'ye kutsal su döküldükçe vücudu yanmaktadır ve rahibe tam bıçağı saplamak üzere iken Eli'nin doğa üstü güçleri ortaya çıkacak ve bıçağı rahibe kendine saplayacaktır.

Ardından rahibeleri ters bir şekilde daire yaparak havaya kaldıracak ve yakarak öldürecektir. O'na engel olmak isteyen babasının kafatasını patlatacak ve Eli, tamamen öfke ve kinden oluşmuş kötü bir varlığa dönüşecektir. Bu olay sonrasında anlaşılacak ki, aslında Eli'nin içinde şeytani bir güç vardır ve bu tesis O'nun bu özelliğini yok etmek için çalışmaktadır. İçindeki gücün ve kötülüğün farkında varan Eli, sadece annesini öldürmeyecek ve bütün tesisi yakarak yok edecektir.

Dışarıda ise O'nu Haley beklemektedir ve Haley'de kendi gibi şeytani özellikleri olan bir varlıktır. Bu durumun kendisi için bir sınav olduğunu söyleyecek, kardeş olduklarını anlatacak ve babaları ile tanıştırmak için Eli'nin annesine de şoförlük yaptırarak oradan ayrılacaklardır. Böylelikle film son bulacaktır.

Filmin konusunu tam olarak bitmek üzere iken anlayabileceğiniz, ters köşe olayların yaşandığı, kötülerin iyi, iyilerinde sonrasında kötü olduğuna tanık olacağınız, oldukça sürükleyici ve ilgi çekici bir Netflix yapımı olan gizem, gerilim ve korku filmidir.