Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Temmuz 2019 Pazartesi

Sinema: Korku Seansı 1 - The Conjuring 1 - Metafizik Bir Varlığın Musallat Olduğu Bir Ailenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Korku Seansı 1, The Conjuring 1

Oyuncular; Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston
Yönetmen; James Wan
Tür; Gizem, Biyografi, Korku

Konusu; Film, 5 çocuklu bir ailenin yeni bir eve taşınması sonucu bu evde daha önceden yaşayan kötü varlıkların aileye musallat olmasını konu almaktadır.

Özeti; Lorraine Warren ve Ed Warren, alanında uzman iki paranormal araştırmacılardır. Öncelikle Annabelle ismindeki bir bebeğin içine giren kötü varlığın, bebeğin sahibi olan kızlara yaşattığı ürkütücü olayları anlatmaktadırlar. Bu olay geçmişteki tecrübelerinden biridir ve olayı düzenledikleri bir konferansta anlatmaktadırlar. 1960'lar dan bu yana Ed ve Lorraine, dünyanın en önde gelen paranormal araştırmacılarındandı. Lorraine, sezgileri güçlü, duru görü yeteneği olan çok yetenekli bir falcıdır. Ed ise, katolik kilisesi tarafından tanınan ve din adamı olmayan tek şeytan bilimcisidir.




Tartışmaya açık kariyerleri sırasında binlerce vaka arasından en korkunç olanını bu güne kadar sır olarak saklamışlardır. İşte bu film, bu en korkunç vakayı anlatmaktadır.

1971 yılında Harrisville, Rhode Island bölgesinde yeni bir ev alıp taşınmış Perron ailesi, mutlu bir şekilde yeni evin heyecanı ile evlerine yerleşirler. Beş kız çocuklu bu aile, evin durumundan habersiz bütün paralarını bu eve harcamışlardır. Evin kötü varlıklarla dolu olduğunu anlayan köpekleri, ilk başta eve girmez ve köpek ertesi gün zaten ölecektir. 

Sonrasında taşındıkları gibi evde garip olaylar olmaya başlar. Kapılar açılır kapanır, çocuklar uyurken bacaklarını bir şeyler çeker, çocuklar geceleri evde kapı arkalarında varlıklar görürler, başka çocuklar görürler, anneleri olan Carolyn'nin vücudunda anlamsız yere morluklar çıkmaya başlar ve en son olarak kızlarının birine kötü bir varlık saldırır ve bu olaydan sonra iyice paniğe kapılan aile, bu durumdan kurtulmak için Lorraine ve Ed'den yardım isterler. Yardıma gelen Ed ve Lorraine, evde bir şeyler olduğunu geldiği gibi anlarlar. Lorraine, bir duru görüdür ve  bu tarz varlıkları ve etkilerini sezgileri aracılığı ile görebilmektedir. Ailenin çevresindeki karanlık varlığı görür ve önlemler anlamaya başlarlar.





Bu varlık ise, vakti zamanında bu evin ve çevresindeki arsanın sahibi olan cadı bir kadının bedenine girmiş ve kendi çocuğunu şeytana kurban ettirip, kendisini asmasına sebep olmuş ve bu olay sırasında bütün arazisine yerleşenleri de lanetlemiştir.

Lorraine, gelince bu kadının ağaçta asılı olan cesedini, öldürdüğü çocuğunu ve bunlar gibi görüntüler görür, ardından bu kadını başka bir varlığın etkilediğini anlar. 

Sonrasında aynı varlık evin annesinin yani Carolyn'nin ruhuna girecek, aynı şeyleri Carolyn'a yaptırmaya çalışacaktır, yani çocuğunu kurban etmesini isteyecektir. Bu sırada Carolyn'nin vücudundaki morlukların sebebi de belli olur. Kötü varlığın hükmü altına almak istediği insanların bedeninde oluşan morluklardır bunlar ve sonrasında Carolyn'nin ağzına kusarak O'nun vücuduna tamamen yerleşir. Bu andan sonra artık işler daha da kötüleşir. Carolyn, sonrasında çocuklarını öldürmek için kaçıracak, Carolyn'nin içindeki varlığı şeytan çıkarma ayini ile çıkarmaya çalışacaklar ve Lorraine'nin üstün yetenekleri sayesinde, Ed'in de yardımları ile Carolyn'nın içindeki şeytani varlığı yok edeceklerdir ve bu yok oluş sonrasında filmde son bulur.





İçerisinde aniden ortaya çıkan korku efektleri, kötü varlıkların görüntüleri, yaşanan olayların gerçeklere dayanıyor olması, evin geçmiş sahiplerinin hayatları ve yaptıkları ve bunların ortaya çıktığı sahneler filmi tam bir korku filmi yapan sebeplerden bazılarıdır. Aynı zamanda filmin içinde bu tarz olaylarda nasıl davranmanız gerektiğine dair bilgilerde bulunmaktadır. Obsesyon olayları, posesyon olayları gibi gerçekliği olan bir çok varlık tasallutuna değinilmiş filmin ikinci bir serisi daha vardır. İlgililer için kaçırılmaması gereken tam bir gizem ve biyografik korku filmidir.