Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

24 Temmuz 2019 Çarşamba

Sinema: Maymunlar Cehennemi: Başlangıç - Rise of the Planet of the Apes - Maymunlar Cehennemi Macerası Başlıyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Maymunlar Cehennemi: Başlangıç, Rise of the Planet of the Apes

Oyuncular; James Franco, Freida Pinto, John Lithgow
Yönetmen; Rupert Wyatt
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, maymunlar üzerinde deneyler yapan bir grup bilim adamının ürettiği ALZ 112 isimli bir ilaç sayesinde gelişen maymun, şempanze zihinlerinin sonrasında
kendi başına yaşama istekleri oluşmasıyla gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Will Rodman, şempanzeler üzerinde deneylerin yapıldığı ve ALZ 112 isimli ilacın üretiminde çalışan bir bilim insanıdır. Tesisteki bir maymunun yeni doğum yaptıktan sonra bebeğini korumak için saldırganlaşmaya başlaması sonucu tesisteki bütün maymunları, şempanzeleri uyutmaya karar verirler.










Son olarak bu doğum yapmış maymunun yavrusu kalır ve bu yavruyu Will, evine götürecektir. O'na babası ile birlikte bakacaklar, büyütecekler ve sonrasında bu maymun çok zeki bir maymun olarak Sezar ismini alacaktır.

Sezar, tesiste annesine ALZ 112 ilaçları ile deneyler yaptıkları için bu ilacın kimyası ile ilgili olan genleri annesinden doğal yollarla almıştır ve çok fazla zekidir. Aradan 5 yıl geçtikten sonra artık Sezar, ergen bir maymun olmuş kendini sorgulamaya başlamıştır.

Bu sıralarda Will'in babası alzheimer hastasıdır ve bu hastalık sonucu bilinçsiz bir şekilde dışarı çıkıp, komşusunun arabasına kendi arabası sanarak binmiştir. Bunun üzerine arabanın yanına gelen komşusu, babasına sert davranmış ve bunu gören Sezar'da komşusuna saldırmıştır ve saldırı sonucunda parmağını koparmıştır. Bu olay yüzünden devlet yetkilileri Sezar'ı bir maymun barınağına gönderirler. Ailesinden, evinden ayrılmak zorunda kalan Sezar'a burada çok kötü davranırlar.  Bu barınağın şartları çok kötüdür ve diğer maymunlardan farklı olan Sezar, sonunda bir plan yapar ve içerideki bütün maymunlara lider olduğunu ispatlar. Sonrasında ise bütün maymunları toplayıp buradan kaçacaklardır.








Sezar önce barınaktan kaçar ve Will ile yaşadığı eve giderek ALZ 112 ilacını alır ve barınağa tekrar dönüp, bütün maymunları bu ilacın etkisinde bırakır.

Sonraki güne uyanan bütün maymunlar çok zekileşecek, ardından Sezar'la birlikte barınaktan kaçacaklardır. Sonrasında maymunlar üzerinde deneyler yapılan tesisteki maymunları ve hayvanat bahçesindeki maymunları kurtarıp, hep beraber Sezar'ın önderliğinde şehirdeki en büyük ormana doğru kaçacaklardır.

Maymunların tek isteği özgür olmaktır ama insanlar buna izin vermek istemezler ve bütün maymunları ateşli silahlar eşliğinde kovalamaya başlarlar. Köprüde aksiyon dolu bir kovalamaca yaşandıktan sonra ormana ulaşan maymunların peşinden Will gidecek ve Sezar'ı son kez görecek, sonrasında ise Sezar, maymun topluluğu ile ormana karışacaktır. Böylelikle film son bulur.

Filmin devamı niteliğinde başka bölümlerde vardır ve hayvanlar üzerine çekilmiş en iyi film serilerindendir. İzlerken maymunların özgür olmak için verdiği mücadelelere hüzünlenip, şaşıracak aynı zamanda aksiyon dolu sahnelere tanık olacaksınız. İzlenmesini tavsiye edebileceğimiz aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.